Ramsløgspesto Ramsløgspesto Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste ramsløgspesto med mandler og parmesan. Det tager ikke mange splitsekunder at lave og så smager det så skønt. Skynd dig en tur i skoven i den flotte forårssol og pluk lidt ramsløg ganske gratis. Ingrediensliste 80 g. mandler 220 g. ramsløg 3 spsk. citronsaft 110 g. parmesan 3 dl. raps- eller solsikkeolie salt/peber Fremgangsmåde Opvarm en tør pande. Tilsæt mandler og rist dem i cirka 5-7 minutter, imens de løbende vendes. Lad dem afkøle helt. Kom dem i en foodprocessor og kør først mandlerne, så de får sådan en grovhakket konsistens. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen olie) og blend det. Nogle ønsker pestoen rustik og andre ønsker den blendet helt fint. Det er helt op til dig. Tilsæt løbende olien, så du selv kan justere og styre konsistensen. Opbevares på køl i en lukket beholder. Sørg for at overfladen er dækket med olie, for så kan pestoen holde sig i 7-10 dage. Hvis ikke, så kan den holde sig 4-5 dage. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på ramsløgspesto Her får du vores bedste ramsløgspesto opskrift. Det er en frisk forårspesto med ramsløg, parmesanost og mandler. Ramsløg vokser i mange skovbunde her i foråret, så du kan smutte en tur i skoven og plukke en pose ganske gratis. Ramsløg er bedst kendt som naturens hvidløg, og du kan virkelig lave en smagfuld og lækker pesto ud af dem. Pestoen kan bruges som dyppelse til tapas, som smørelse i sandwich eller til pasta. Man kan lave en lækker omgang ramsløgspasta, som er vendt i pestoen. Den er nem at lave og kræver kun ganske få ingredienser. Vi kan anbefale at lave en lille tur ud af det, når de skal plukkes. Vi elsker i hvert fald personligt selv, når gåturen pludselig får et formål. Så saml dine venner eller familie og begiv jer ud i at plukke ramsløg. LÆS OGSÅ: Persillepesto eller bagt peberfrugtspesto Ramsløg pesto Når du har plukket en ordentlig portion ramsløg, så er du klar til at lave ramsløg pesto. Vi bruger en foodprocessor, da vi synes det giver den fineste grove konsistens. Man kan også bruge en blender, men så får du en lidt finere konsistens. Pestoen får den smukkeste grønne farve, som man jo kun kan blive i godt humør af. Og så smager det bare helt fantastisk. Hvad kan jeg bruge ramsløgpesto til? Der er så mange gode muligheder med en pesto. Den kan krydre alt mad, så vi har ofte en pesto stående i køleskabet. Du kan spise det oven på den rugbrødsmad med kartofler, pålæg eller et nystegt spejlæg. Du kan også vende det i pastasalat eller bruge det i en dressing. Vi vender pestoen i creme fraiche og så har du en lækker urtedressing. Kan jeg bruge andet end mandler? Ja, du kan bruge alt fra mandler, pinjekerner eller solsikkekerner. Det er bare hvad du har hjemme i skabet. Det er det gode ved pesto. Du kan altid erstatte nogle af ingredienserne med tilsvarende ingredienser, det gør bestemt ikke pestoen dårligere. Hvor længe kan ramsløgpesto holde sig? Når du har lavet pestoen, så anbefaler vi at du stiller den i køleskabet i en lufttæt beholder. Er pestoen dækket af en oliehinde på toppen, så kan pestoen stå i 7-10 dage. Er den derimod ikke dækket, så kan den kun holde sig 4-5 dage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Kan man Ikke anvende Atamon I pesto én, når den skal opbevares i køleskab – for at forlænge holdbarheden? Jeg fryser normalt ned i små beholdere og pesto’en holder sin velsmag og konsistens. Med venlig hilsen Annette Svar