Tilmeld nyhedsbrev

Risotto med ærter og serranoskinke

Risotto med ærter og serranoskinke

Risotto med ærter og serranoskinke

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker risotto med ærter og sprød skinke. En super cremet ret, som er helt fantastisk til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • 100 g. ærter
  • 80 g. serranoskinke
  • 200 g. risottoris
  • 8,5 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2 æg
  • 80 g. parmesanost
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær serranoskinke i mindre stykker. Kog 8,5 dl. vand og opløs bouillonterning i vandet.
  3. Varm en gryde op med 3 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg.
  4. Sauter det, indtil det er gennemstegt.
  5. Tilsæt risottoris. Vend det godt rundt.
  6. Tilsæt bouillonvand 1 dl. af gangen. Lad risene absorbere vandet, inden du tilsætter 1 dl. igen. Sådan fortsætter du, indtil risene er færdige. Det kan godt være, at du ikke skal bruge den sidste dl. bouillonvand. Smag på risene for at vurdere.
  7. En anden pande varmes op med lidt olie. Herefter steges serranoskinke, indtil sprødt. Tag panden af varmen.
  8. Pisk æg sammen med revet parmesanost og peber.
  9. Når risene er færdige, så tages panden af varmen. Tilsæt herefter ærter, sprød serranoskinke og æggeblandingen og vend det hele godt rundt.
  10. Smag til med salt og peber. Server med det samme, evt. med lidt frisk persille.

Bedøm denne ret

Risotto med ærter og serranoskinke

En lækker og nem opskrift på risotto med ærter og sprød serranoskinke. En anderledes, men super lækker risotto! Har du prøvet risotto før? Det er en italiensk ret med ris, som er super cremet. Det er nem og billig mad, som kan gøres super lækker med få ingredienser.

LÆS OGSÅ: Hokkaidosuppe

Risotto med ærter og serranoskinke

Opskrift på risotto

Risotto er super simpelt og nemt at lave. Hele konceptet bag, er, at man tilsætter væske lidt af gangen og lader risene absorbere det. Sådan fortsætter man, indtil risene er færdige. Det er derfor ikke sikkert, at man skal bruge alt bouillonvandet.

Når man først har mestret teknikken bag, så er det en leg at lave risotto. Du kan spise det, som det er eller du kan stege et stykke kød til ved siden af. Risotto i sig selv smager super lækkert, så vi synes slet ikke, at det er nødvendigt at lave noget ekstra.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven