Risotto med ærter og serranoskinke
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en lækker risotto med ærter og sprød skinke. En super cremet ret, som er helt fantastisk til aftensmad.
Ingrediensliste
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 100 g. frosne ærter
- 80 g. serranoskinke
- 200 g. risottoris
- 8,5 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 2 stk. æg
- 80 g. parmesan
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær serranoskinke i mindre stykker. Kog 8,5 dl. vand og opløs bouillonterning i vandet.
- Varm en gryde op med 3 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg.
- Sauter det, indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt risottoris. Vend det godt rundt.
- Tilsæt bouillonvand 1 dl. af gangen. Lad risene absorbere vandet, inden du tilsætter 1 dl. igen. Sådan fortsætter du, indtil risene er færdige. Det kan godt være, at du ikke skal bruge den sidste dl. bouillonvand. Smag på risene for at vurdere.
- En anden pande varmes op med lidt olie. Herefter steges serranoskinke, indtil sprødt. Tag panden af varmen.
- Pisk æg sammen med revet parmesanost og peber.
- Når risene er færdige, så tages panden af varmen. Tilsæt herefter ærter, sprød serranoskinke og æggeblandingen og vend det hele godt rundt.
- Smag til med salt og peber. Server med det samme, evt. med lidt frisk persille.
Opskrift på risotto med ærter og serranoskinke
En lækker og nem opskrift på risotto med ærter og sprød serranoskinke. En anderledes, men super lækker risotto! Har du prøvet risotto før? Det er en italiensk ret med ris, som er super cremet. Det er nem og billig mad, som kan gøres super lækker med få ingredienser.
Denne med ærter og serranoskinke smager virkelig skønt. Det er den perfekte kombination af cremet risotto, sprød og saltet serranoskinke og lige lidt friskhed fra ærter og persille.
LÆS OGSÅ: Hokkaidosuppe
Nem risotto
Risotto er super simpelt og nemt at lave. Hele konceptet bag, er, at man tilsætter væske lidt af gangen og lader risene absorbere det. Sådan fortsætter man, indtil risene er færdige. Det er derfor ikke sikkert, at man skal bruge alt bouillonvandet.
Når man først har mestret teknikken bag, så er det en leg at lave risotto. Du kan spise det, som det er eller du kan stege et stykke kød til ved siden af. Risotto i sig selv smager super lækkert, så vi synes slet ikke, at det er nødvendigt at lave noget ekstra.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Skal æggeblandingen steges før den blandes i risene? Jeg synes det bliver en gang snask ellers😬
Hej,
Det skal den ikke nej. Det er lidt ligesom carbonara, hvor man vender pastaen i ægge/osteblandingen 🙂
Kh
Skal man komme ærterne i frosne eller skal de koges først? 🙂
Hej,
Vi kommer dem bare i frosne 🙂
Kh
Kan man udelade æg eller er det en vigtig ingrediens?
Hej,
Det kan godt udelades, men den bliver ikke lige så cremet 🙂
Kh