Rødkålssalat med granatæble og appelsin

Rødkålssalat med granatæble og appelsin
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på en frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble. Det er en rå julesalat, som er perfekt at servere sammen med anden eller flæskestegen. Du kan også tilsætte nødder eller frisk æble.

Ingrediensliste

 • 400 g. rødkål
 • 3 stk. appelsin
 • 1 stk. granatæble
 • 30 g. mandler

Fremgangsmåde

 1. Snit rødkål fint.
 2. Skær appelsiner i tern.
 3. Vend rødkål med appelsiner. Hvis du har lidt appelsin i overskud, så pres evt. saften udover salaten og masser det en smule ind.
 4. Pil granatæble, så du får kernerne ud.
 5. Hak mandler groft.
 6. Vend granatæble og mandler i salat. Anret i et fad og pynt evt. med lidt ekstra af det hele.
 7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødkålssalat med granatæble og appelsin

Julen er lige om hjørnet og derfor får du her opskriften på en lækker rødkålssalat med granatæble og appelsin. Det er en lækker salat, som man med fordel kan servere sammen med flæskestegen juleaften. Når vi når til juleaften, så har vi allerede fået julemad en del gange, så det er dejligt, at der er et frisk element i form af denne salat. Man kan tilsætte valnødder, æbler eller fetaost også. Det giver en god julesalat, som selvom den er rå, smager rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Risalamande

Rødkålssalat med granatæble og appelsin

Salat med rødkål og appelsin

Sådan en rå rødkålssalat smager skønt og er et frisk pust i forhold til de rødkål man normalvis får i juletiden. Når man bruger rå rødkål, så anbefaler vi, at man får det snittet meget fint. Jo finere det er, jo mere delikat er det i salaten. Du kan også bruge rødt spidskål, hvis du vil have en finere kål.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar