Røget makrel på rugbrød

Røget makrel på rugbrød
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på røget makrel på rugbrød med kogt kartoffel, mayonnaise, syltede rødløg og karse. Smørrebrød med makrel.

Ingrediensliste

  • 2 skiver rugbrød
  • 2 spsk. smør
  • 20 g. krølsalat
  • 4 stk. kartoffel
  • 2 stk. røget makrel
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 4 stk. radiser
  • 40 g. syltede rødløg
  • 2 spsk. karse

Fremgangsmåde

  1. Hvis du ikke har en rest af kogte kartofler, så start med at koge kartoflerne. Vi brugte en rest.
  2. Smør rugbrød med smør.
  3. Kom krølsalat på.
  4. Skær kogt (afkølet) kartoffel i skiver og fordel ovenpå salaten.
  5. Pil røget makrelfilet og fordel på madderne. Kom mayonnaise på og top med tynde skiver af radise, syltede rødløg og karse på toppen.
  6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på røget makrel på rugbrød

Skal du lave en helt fantastisk sommermad, så lad det være røget makrel på rugbrød med kogte kartofler, mayonnaise, syltede rødløg og karse. Så smagfuld og lækker et stykke smørrebrød, som samtidig slet ikke er svært at lave. Vi elsker at gøre lidt ekstra ud af vores rugbrødsmadder, når vi har tiden. Det er ofte i weekenden, hvor man har lidt mere tid og synes det er sjovt at eksperimentere lidt med madderne. Vi elsker at prøve nye kombinationer og den her var en sikker vinder.

Rugbrødsmadder og smørrebrød behøves nemlig slet ikke at være kedeligt. Med få ingredienser, så kan det nemt gøres rigtig smagfuldt og overdådigt. Det er den her mad et godt eksempel på. Vi køber ofte røget makrel hos den lokale fiskehandler og nu havde vi lyst til at eksperimentere med det.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på rugbrødsmadder og smørrebrød

Røget makrel på rugbrød

Smørrebrød med røget makrel

Hvis du bare vil have et stykke smørrebrød, som smager af sol og sommer, så er det denne udgave du skal lave! Smørrebrød med røget magre, kogte kartofler, en god mayonnaise, tynde skiver af radise, syltede rødløg og karse. Det er da en helt fantastisk kombination! Og når man så køber et lækkert stykke røget makrel, så bliver det ikke bedre.

Vi har godt nok spist meget makrel på rugbrød, men der er alligevel intet, som slår den her mad. Den kan spises til frokost eller til aftensmad. Her i de varme sommermåneder, så spiser vi nemlig gerne kold mad til aftensmad. Nogle dage er der bare for varmt til andet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar