Rösti tacos med mexicansk fyld

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rösti tacos med mexicansk fyld. En sprød kartoffelrøsti med oksekød og grøntsager.

Ingrediensliste

  • Rösti

  • 800 g. kartoffel
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 1 dl. raps -eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • Andet fyld

  • 2 stk. avocado
  • 4 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløg
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 stk. lime
  • Kød

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 brev tacokrydderi

Fremgangsmåde

Rösti

  1. Skræl kartofler og pil skrællen af løget.
  2. Riv kartofler og løg groft på et rivejern.
  3. Pres det godt for væske i et viskestykke.
  4. Bland det med æg, salt og peber.
  5. Opvarm en pande med rigeligt olie. Kom klatter på panden og form til mellemstore røsti. Lad dem stege 4-5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne.

Fyld

  1. Svits oksekød på en pande i enten smør eller olie indtil det har fået farve. Tilsæt taco spice mix til kødet og rør godt rundt.
  2. Mos avocado med en gaffel i en skål til det er en blød masse. Hak hvidløg fint og tilsæt hvidløg sammen med creme fraiche. Smag til med salt/peber.
  3. Skær tomater og rødløg i fine tern og hæld i en skål. Hak frisk koriander og tilsæt dem. Smag til med citronsaft.
  4. Fyld dine rösti med oksekød, guacamole og salsa og pres frisk limesaft ud over.
  5. Serveres med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rösti tacos med mexicansk fyld

Nu får du simpelthen opskriften på rösti tacos! I denne opskrift har vi nemlig kombineret den klassiske kartoffel rösti med fyld fra det mexicanske køkken. Den sprøde kartoffel rösti laves lidt større end man normalt ville lave dem. Den skal bruges nemlig bruges som en slags tacoskal. Denne måde at lave tacos på er ny og spændende og vil uden tvivl skabe glæde hos dine gæster.

Kartoffel rösti er en klassiker på middagsbordet og kan serveres med lige præcis det tilbehør eller fyld, du har lyst til. Vi har udfordret den danske klassiker og givet den et twist af Mexico. Du kan også lave en rösti sandwich med kylling og hytteostblanding, hvis frokosten skal være ekstra lækker eller til at tage med på tur. Hvis du gerne vil have dine kartoffel rösti lidt sundere, kan du med fordel lave vores rösti med gulerod og persille.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter med kartofler på panden

Rösti tacos

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Virkelig lækker ret – men synes ikke at listen over ingredienser og fremgangsmåde stemmer overens??

  2. Jeg kastede mig ud i denne opskrift den anden dag – og blev noget forvirret undervejs. Jeg synes, at I skal lave en overskrift i ingredienslisten der hedder: Guacamole og Salsa. Det overraskede mig noget, da jeg kom i gang med opskriften og fik nærlæst den, at jeg selv skulle lave guacamole og salsa. Jeg troede, at alt det til fyldet, skulle blandes sammen med kødet, fordi det stod under opskriften fyld.
    Det er muligvis også derfor, at den øverste kommentar her i sporet tilkendegiver, at listen over ingredienser og fremgangsmåden ikke stemmer overens.
    Dette er dog første gang, at jeg er stødt på noget uhensigtsmæssigt i jeres opskrifter. Normalt ELSKER jeg at bruge dem.

  3. Fin opskrift, men kan I ikke godt pille creme fraiche ud af guacamole, eller bare kalde det avokadomos? For der skal ikke og har aldrig været creme fraiche i guacamole.

    1. Hej Per,
      Tak for feedback. Det er selvfølgelig en smagssag. Du kan sagtens udelade creme fraiche i guacamolen 🙂
      Kh

Skriv en kommentar