Rucolasalat med bagte tomater

Lækker opskrift på rucolasalat med bagte tomater
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en smagfuld rucolasalat med bagte cherrytomater, ost og syltede rødløg. En virkelig god salat, som er perfekt som tilbehør.

Ingrediensliste

 • 250 g. cherrytomater
 • 2 fed hvidløg
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 30 g. rucola
 • 50 g. syltede rødløg
 • 25 g. parmesan
 • 2 spsk. olivenolie
 • 15 g. solsikkekerner
 • peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det fint. Bland hvidløg med raps- eller solsikkeolie (eller den olie du har).
 3. Halver cherrytomaterne. Anret dem i et ovnfast fad og fordel din hvidløgsolie over. Drys med lidt salt, peber og evt. lidt tørret timian.
 4. Bag dem i ovnen i ca. 12-16 minutter, indtil de begynder at blive bløde og få lidt farve i kanterne. Tag dem ud og lad dem køle en smule af.
 5. Skyl rucola.
 6. Anret det på en tallerken eller i et fad.
 7. Fordel bagte tomater oven på.
 8. Fordel syltede rødløg, revet parmesanost og solsikkekerner oven på.
 9. Drys til sidst lidt olivenolie udover og evt. friskkværnet peber.
 10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Lækker opskrift på rucolasalat med bagte tomater

En nem, enkel og lækker opskrift på den bedste rucolasalat med bagte cherrytomater, ost og syltede rødløg. Det er en virkelig simpel, men rigtig god og smagfuld salat! Den er perfekt som tilbehør til et godt stykke rødt kød som eksempelvis oksemørbrad, culottesteg osv. Udover salaten, så ville vi også servere bagte små kartofler til.

LÆS OGSÅ: Pastasalat med rucola og grøn pesto

Lækker opskrift på rucolasalat med bagte tomater

En nem og lækker rucolasalat

Rucola er en grøntsag og kan godt have en let bitter smag, som nogen mener minder om sennep. Det er derfor vigtigt, når man bruger rucolasalat, at man balancerer det med noget sødt og med noget syrligt. Her har vi kombineret med bagte tomater, som bliver søde og med snert af hvidløg. Derudover har vi toppet med syltede rødløg, som giver det syrlige til salaten. Og til sidst har vi parmesanosten, som giver det salte. Så alt i alt får du en helt perfekt salat.

Lækker opskrift på rucolasalat med bagte tomater

Salat med bagte tomater

Hvis man vil peppe sine salater lidt op, så er der mange måder at gøre det på. I denne opskrift har vi tilføjet bagte tomater. Generelt er det super lækkert at tilføje bagte grøntsager til salat. Det bringer ofte smagen mere frem og giver et godt modspil til de friske elementer, som smager fantastisk.

Kan jeg bruge andet end rucola?

Ja selvfølgelig. Hvis du ikke bryder dig om rucola, så kan du sagtens erstatte med en anden slags salat. Her kan vi blandt andet anbefale spinat eller feldsalat. De har en mere neutral smag, som de fleste godt kan lide. Det vil uden tvivl også smage super lækkert!

Du kan også følge med på vores Instagramprofil, hvor vi hver dag lægger nye opskrifter og madinspiration op. Så kan du hver dag blive inspireret af vores madunivers.

Skriv en kommentar