Saltkaramelsauce

Saltkaramelsauce
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker saltkaramelsauce, som kan bruges som tilbehør til desserter, is, i iskaffe eller oven på din neutrale skyr.

Ingrediensliste

  • 200 g. sukker
  • 50 g. smør
  • 1,25 dl. piskefløde
  • havsalt

Fremgangsmåde

  1. Vej alle ingredienser af og tag dem ud i god tid, så de kan få stuetemperatur.
  2. Put sukker i en gryde eller på en pande.
  3. Tænd for middel varme.
  4. Lad sukkeret smelte (uden at du rører i det).
  5. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes smør og det røres sammen med sukkeret.
  6. Tilsæt lidt sidst piskefløde og rør det sammen til en ensartet, flydende karamel.
  7. Lad det simre et par minutter. Tag gryden af varmen.
  8. Smag din karamel til med havsalt.
  9. Hæld den over på et glas eller i en bøtte (den vil også sætte sig yderligere, når den køler af).
  10. Opbevar den på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på saltkaramelsauce

Lav nemt en hjemmelavet saltkaramelsauce på kun 3 ingredienser. Saucen smager skønt som tilbehør på is, kager og generelt bare desserter. Det kan også anbefales at bruges i iskaffe eller ovenpå en omgang neutral skyr.

Samtidig er karamelsaucen super nem at lave. Den laves på bare 3 ingredienser, nemlig piskefløde, sukker og lidt havsalt. Det bliver faktisk ikke nemmere at lave det selv! Opbevar den i en lufttæt beholder, så kan den holde sig 1-2 uger på køl.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler

Saltkaramelsauce

Karamelsauce med salt

Der er bare noget over saltkaramel i forhold til almindelig karamel. Det lille nip salt gør en verden til forskel og forandrer din karamel til den absolut bedste saltkaramel. Vi kan anbefale at bruge saucen ovenpå en hjemmelavet brownie med vaniljeis til eller ovenpå en omgang hjemmelavet softice. Vi har en opskrift på hjemmelavet softice lige her.

Kan jeg udelade salt? 
Jep, det kan du selvfølgelig sagtens, men så går navnet lidt af opskriften, da det jo så ikke er saltkaramel. Du kan også sagtens bare tilføje en lille smule salt. Vi oplever, at det virkelig er en smagssag i forhold til hvor saltet man vil have sin karamelsauce, så smag dig frem. Så får du en saltkaramelsauce, som falder præcis i din smag!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar