Sesamkartofler

Opskrift på sesamkartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og sprøde sesamkartofler, som er bagt i ovnen. Ovnbagte kartofler er lækkert som tilbehør til oksemørbrad, laks og meget mere.

Ingrediensliste

 • 800 g. kartoffel
 • 50 g. sesamfrø
 • 4 spsk. olivenolie
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Skyl kartofler, tør dem godt og skær ud i både.
 3. Placer i et ildfast fad.
 4. Fordel olivenolie, sesamfrø og salt udover kartoflerne. Vend kartoflerne rundt, så alle er dækket af olie.
 5. Bag kartoflerne i midten af ovnen først i 20 minutter. Tag dem ud og der rør rundt i dem, så de bliver stegt ligeligt over det hele.
 6. Bag dem i yderligere 20-25 minutter, alt efter hvor god din ovn er.
 7. Når alle kartoflerne har fået farve og er blevet lidt sprøde, så tages de ud.
 8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på sesamkartofler

Opskrift på lækre, bagte sesamkartofler med sesamfrø. At tilføje sesam på kartofler giver en lækker sprødhed til dem, som fungerer rigtig godt som tilbehør til eksempelvis laks og kylling. Men de kan faktisk bruges som tilbehør til det meste aftensmad og de er også rigtig gode til grillmad. Man kan enten vælge at bruge små kartofler med skræl eller store bagekartofler, som skæres i både.

Vi foretrækker helt klart bagte kartofler frem for kogte kartofler. Kogte kartofler kan godt blive kedelige. Så derfor synes vi de her er lidt mere spændende og det er bestemt en opskrift, som vi kan anbefale. Især hvis du har en tendens til at lave de samme kartofler igen og igen, så er der her en idé til en anderledes måde at tilberede dem på.  

LÆS OGSÅ: Cremet pastasalat med karry og bacon

Sesamkartofler – Kartofler bagt i ovn

Kartofler bagt i ovn

Sesamkartoflerne bliver bagt i ovnen, hvilket gør dem super nemme at lave. Imens de bager, så kan du lave alt det andet klar. Du kan lave en lækker salat til eller forberede kødet, hvis du vil servere det dertil. Når de bages i ovnen, så bliver de super sprøde og lækre.

Sesamkartofler – Kartofler bagt i ovn

Kartofler med sesamfrø

Kartofler med sesamfrø er en anderledes måde at lave bagte kartofler på. Når sesamfrøene bages med kartoflerne, så gør det, at kartoflerne bliver ekstra sprøde. Du kan også sagtens tilføje andre krydderier som timian, oregano, rosmarin eller chili, hvis de skal være lidt spicy. Men et par kviste friske krydderurter vil uden tvivl gøre kartoflerne endnu mere lækre og give dem endnu mere smag.

Opskrift på sesamkartofler

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar