Skagenslapper Skagenslapper Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 8 timer Samlet tid 8 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavede skagenslapper rundstykker. De lækreste rundstykker med solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen. Ingrediensliste 10 g. gær 5 dl. vand 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 450 g. hvedemel 150 g. grahamsmel 10 g. salt Topping 1 æg 50 g. solsikkekerner 20 g. sesamfrø 20 g. birkes Fremgangsmåde Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olie og salt og ælt mel i lidt efter lidt. Stil skålen med dej på køl og dæk det med husholdningsfilm. Lad dejen koldhæve over natten. Om morgenen opvarmes ovnen til 225 grader varmluft. I en skål kommes solsikkekerner og i en anden skål blandes sesam og blå birkes. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 9 lige store stykker med en dejskraber eller en kniv. Vend bunden af bollerne i solsikkekernerne og læg dem på bagepladen. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensel alle bollernes top med et sammenpisket æg og drys med sesam/birkes blandingen. Bages i 10-15 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på skagenslapper Skagenslapper er de lækreste rundstykker med solsikkerkerner i bunden og blå birkes og sesam på toppen. Vi elsker at servere sådan nogle morgenrundstykker i weekenderne, hvor tiden er ekstra god og vi gerne vil hygge lidt ekstra. Selve dejen har vi lavet som en koldhævet dej, da den så også passer til weekenderne. Fordi hvem gider at stå op tidligt i weekenden for at slå en bolledej sammen? Så er det altså noget nemmere lige at bikse dejen sammen aftenen før, så de blot skal bages på dagen. Sådan en omgang hjemmelavede skagenslapper smager bare godt med en omgang smør, ost, marmelade eller nutella, hvis du er en lige så stor chokoladegris som os. De passer perfekt på et brunchbord med amerikanske pandekager og scrambled eggs. LÆS OGSÅ: Proteinboller Birkes rundstykker Sådan nogle skagenslapper er nogle af de bedste birkes rundstykker. Generelt elsker vi rundstykker med masser af frø og kerner, da det lige gør dem lidt ekstra sprøde. Hvis du vil prøve andet morgenbrød med birkes, så kan vi også anbefale en portion hjemmelavede københavnerbirkes. Hvordan former I dem? Tricket bag disse skagenslapper er, at man ikke skal trille dem som med almindelige boller. I stedet skal de skæres ud. Her kan du bruge en skarp kniv eller sådan en dejdeler/dejskærer. Sådan en bruger vi og den er helt uundværlig i køkkenet, hvis du ligesom os, elsker at bage. Når de skæres ud, så er de også super hurtige lige at forme efter dejen har været i køleskabet, så der er virkelig minimal arbejdstid med disse lækre rundstykker. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.