Smørcreme med citron

Smørcreme med citron
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en luftig og cremet smørcreme med citron. Brug denne frosting med citron til cupcakes, muffins, kager og meget mere.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Vi tager det gerne ud 1 times tid før.
  2. Pisk smør luftigt i en skål med en elpisker eller i en røremaskine med piskeriset. Pisk gerne i 3-5 minutter.
  3. Tilsæt herefter flormelis, vaniljesukker og citronsaft (du kan også tilføje fintrevet skal fra citronen). Pisk videre til du har en luftig og cremet smørcreme.
  4. Du kan tilføje frugtfarve, hvis du gerne vil have en anden farve end hvid til din smørcreme. Måske du vil have den gul, da det er en citronsmørcreme. Tilsat da et par dråber gul frugtfarve.
  5. Brug smørcremen til at smøre kager op, pynt til cupcakes osv. Hvis du skal bruge det til muffins, så er der til ca. 16 muffins i 1 portion.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørcreme med citron

Her får du en nem opskrift på en luftig smørcreme med citron. Den lækreste frosting med citron, som du kan bruge som pynt til muffins, cupcakes, opsmøring af kager osv. Det er altid godt at have sådan en god grundopskrift på en creme med citron. Vi bruger den gerne som pynt til cupcakes. Her er de særligt gode til vaniljecupcakes, da kombinationen af den søde vaniljemuffin og den letsyrlige citronfrosting er virkelig god. Ellers kan den også bruges til gulerodskage, squashkage, roulade og meget mere. Prøv også at lave en citronsmørcreme til din sirupskage til jul. Det smager også virkelig godt.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på pynt til søde sager

Smørcreme med citron

Frosting med citron

Vi elsker den her frosting med citron, som er lavet uden flødeost. Den er udelukkende lavet på smør, flormelis, lidt vaniljesukker og citronsaft. Man kan også tilføje lidt fintrevet skal, hvis citronsmagen skal være kraftigere. Vi synes ofte, at sådan en smørcreme kan blive ret sød, så derfor er det lækkert med citronsaften, som lige afbalancerer sødmen en smule.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar