Smørkage med vaniljecreme Smørkage med vaniljecreme Opskrift til 6121824 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en klassisk, gammeldags smørkage med vaniljecreme. Den perfekte skærekage eller eftermiddagskage, som især vil bringe gode minder frem for dine bedsteforældre. Kagen falder i hvert fald altid i god jord, når vi bager den til familie og venner. Ingrediensliste Dej 1,25 dl. mælk 110 g. smør 25 g. gær 1 stk. æg 2 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 350 g. hvedemel Kagecreme 1 brev pulver til kagecreme 2,5 dl. mælk Remonce 100 g. smør 150 g. brun farin Fremgangsmåde Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Dejen sættes til hævning tildækket i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Imens røres kagecreme sammen. Pisk pulver og mælk sammen. Rør remonce sammen ved at røre smør og brun farin sammen i en skål. Når din dej er færdig med at hæve så deler du den i 1/3 og 2/3. 1/3 af dejen skal du bruge som bunden på din smørkage. Gør din springform klar (størrelse Ø32 cm). Rul dejen ud til en cirkel, som passer med bunden af din springform. Put dejen ned i springformen, så den dækker helt ud til kanterne. Fordel et lille lag kagecreme og et lille lag remonce herpå. 2/3 af dejen, som du lod blive tilbage rulles nu ud til en stor rektangel. Dejen smøres med remonce og kagecreme. Rul dejen stramt sammen, som når man laver kanelsnegle. Skær din “pølse” ud i skiver på cirka 2 cm. Fordel dine snegle ovenpå din bund i springformen. De skal stå ret tæt. Sådan fortsætter du indtil springformen er fyldt ud. Sæt kagen til efterhævning i 30 min. Ovnen opvarmes i mellemtiden til 190 grader varmluft. 16. Bag din kage på midterste rille i ca. 30 min, alt afhængig af din ovns varmekraft. 17. Tag kagen ud og lad den afkøle en smule. Tag den ud af springformen og rør en glasur sammen af flormelis, vand og evt. kakaopulver. Fordel dette på kagen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på smørkage med vaniljecreme Opskrift på en lækker, gammeldags smørkage med masser af vaniljecreme. Vores forældre elsker når vi bager smørkage, for den minder dem om deres bedsteforældre, som bagte smørkager. Smørkage er en god og lækker skærekage, og så minder den jo egentlig om en dagmartærte med den undtagelse, at dagmartærte er lavet med wienerbrødsdej. Vi laver oftest kagen, når vi skal have brunch eller når vi inviterer vores bedsteforældre på eftermiddagskaffe. Det er nemlig en formidabel eftermiddagskage eller kage til kaffen. Den bliver så fin, hvis man laver den i en springform, men man kan også sagtens lave den i en stor bradepande, hvis man skal lave den til mange eller hvis man gerne vil fryse resterne ned. LÆS OGSÅ: Chokoladeboller Verdens bedste smørkage Det er slet ikke svært at lave denne lækre kage og vi vil faktisk vove at påstå, at den her opskrift er på verdens bedste smørkage. Fyldt med lækker remonce, vaniljecreme og selvfølgelig glasur på toppen. Virkelig en lækker søndagskage eller eftermiddagskage. Den er selvfølgelig aller bedst, imens den stadig er nybagt og lun, men den kan også sagtens fryses ned. Kan jeg lave en hjemmelavet creme? Ja, det kan du sagtens. Vi bruger blot snydemetoden og bruger et brev. Det går hurtigt og så smager det stadig super lækkert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.