Tilmeld nyhedsbrev

Smørkage med vaniljecreme

Smørkage med vaniljecreme

Smørkage med vaniljecreme

Opskrift til 6 personer (Ø32 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en klassisk, gammeldags smørkage med vaniljecreme. Den perfekte skærekage eller eftermiddagskage, som især vil bringe gode minder frem for dine bedsteforældre. Kagen falder i hvert fald altid i god jord, når vi bager den til familie og venner.

Ingrediensliste

Dej

  • 1,25 dl. mælk
  • 110 g. smør
  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1/3 tsk. salt
  • 350 g. hvedemel

Kagecreme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 2,5 dl. mælk

Remonce

  • 100 g. smør
  • 150 g. brun farin

Fremgangsmåde

1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
4. Dejen sættes til hævning tildækket i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
5. Imens røres kagecreme sammen. Pisk pulver og mælk sammen.
7. Rør remonce sammen ved at røre smør og brun farin sammen i en skål.
8. Når din dej er færdig med at hæve så deler du den i 1/3 og 2/3.
9. 1/3 af dejen skal du bruge som bunden på din smørkage. Gør din springform klar. Rul dejen ud til en cirkel, som passer med bunden af din springform.
10. Put dejen ned i springformen, så den dækker helt ud til kanterne. Fordel et lille lag kagecreme og et lille lag remonce herpå.
11. 2/3 af dejen, som du lod blive tilbage rulles nu ud til en stor rektangel.
12. Dejen smøres med remonce og kagecreme. Rul dejen stramt sammen, som når man laver kanelsnegle.
13. Skær din “pølse” ud i skiver på cirka 2 cm. Fordel dine snegle ovenpå din bund i springformen. De skal stå ret tæt.
14. Sådan fortsætter du indtil springformen er fyldt ud. Sæt kagen til efterhævning i 30 min.
15. Ovnen opvarmes i mellemtiden til 190 grader varmluft.
16. Bag din kage på midterste rille i ca. 30 min, alt afhængig af din ovns varmekraft.
17. Tag kagen ud og lad den afkøle en smule. Tag den ud af springformen og rør en glasur sammen af flormelis, vand og evt. kakaopulver. Fordel dette på kagen.

Bedøm denne ret

Smørkage med vaniljecreme opskrift

Opskrift på en lækker, gammeldags smørkage med masser af vaniljecreme. Vores forældre elsker når vi bager smørkage, for den minder dem om deres bedsteforældre, som bagte smørkager. Smørkage er en god og lækker skærekage, og så minder den jo egentlig om en dagmartærte med den undtagelse, at dagmartærte er lavet med wienerbrødsdej.

Vi laver oftest kagen, når vi skal have brunch eller når vi inviterer vores bedsteforældre på eftermiddagskaffe. Det er nemlig en formidabel eftermiddagskage eller kage til kaffen.

Den bliver så fin, hvis man laver den i en springform, men man kan også sagtens lave den i en stor bradepande, hvis man skal lave den til mange eller hvis man gerne vil fryse resterne ned.

LÆS OGSÅ: Chokoladeboller

Smørkage med vaniljecreme Smørkage med vaniljecreme

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven