Smørrebrød med æg og rejer

smørrebrød med æg og rejer
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Hjemmelavet, højtbelagt smørrebrød med æg, rejer, citron og kaviar. En lækker rugbrød med æg, som kan spises til frokost eller i madpakke.

Ingrediensliste

  • 4 skiver rugbrød
  • 20 g. smør
  • 4 blade krølsalat
  • 6 stk. æg
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 50 g. rejer
  • 10 g. stenbiderrogn
  • 1 stk. citron
  • 4 skiver agurk
  • 0,25 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Smør rugbrød med smør. Pynt med krølsalat.
  2. Kog æg hårdkogte.
  3. Brug en æggedeler til at skære æg eller en skarp kniv. Fordel æg på rugbrødet.
  4. Pynt med mayonnaise og drænede rejer.
  5. Skær citron i skiver. Lav et lille snit i citronskiven, så du kan bruge den som en “springer”. Læg citron sammen med en agurkespringer.
  6. Pynt med agurke- og citronspringer samt caviart og dild.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørrebrød med æg og rejer

Højtbelagt smørrebrød med æg, rejer, citron og kaviar. Et klassisk stykke smørrebrød, som er manges favorit. Men man går da heller aldrig galt i byen med en kombination af æg og rejer. Server dit smørrebrød på et stykke lækkert rugbrød, så har du altså alletiders frokost, som uden tvivl vil falde i god jord ved de fleste.

Vi har udover æg og rejer også toppet den med lidt stenbiderrogn, citron og agurk. Hvis den skal være lidt ekstra luksus, så kan du også blande rejerne med krebsehaler eller tilføje lidt frisk asparges på maden.

LÆS OGSÅ: Smørrebrød med kamsteg

smørrebrød med æg og rejer

Rugbrød med æg

En rugbrødsmad med æg går man som sagt aldrig galt i byen med. Måske du vil have ægget lidt mere blødende end her. Det er lidt en smagssag hvad det angår. Uanset, så er smørrebrød med æg altså en rigtig god idé, hvis din frokost skal være lidt ekstra god. Det er også perfekt, hvis du skal lave frokost til veninderne og gerne vil imponere dem med hjemmelavet smørrebrød. Så kan vi anbefale denne variant, den med fiskefilet og den med kartofler. Det er sådan noget rigtig dame-smørrebrød, hvis du spørger os. Især den med kartofler skal man virkelig ikke undervurdere.

Det gode ved smørrebrød er også, at det skal serveres koldt. Man skal derfor ikke stresse over, at der er noget, som skal være varmt. Og man kan også sagtens lave det på forhånd. Hvis du eksempelvis får gæster til frokost, så kan du gøre det klar om formiddagen. Det bliver altså ikke nemmere, hvis man skal have frokostgæster.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar