Sød kartoffel fritter

Sød kartoffel fritter
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede sød kartoffel fritter. Sweet potato fries er lækre som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 500 g. sød kartoffel
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rens eller skræl søde kartoflerne.
  2. Skær ud i tynde stave.
  3. Vend med olie, salt og friskkværnet peber.
  4. Fordel på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver bagt jævnt over det hele. De kan også bages i airfyer. Her skal de bages ved 190 grader i ca. 15-20 minutter.
  6. Drys evt. med mere salt, når de er bagt. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på sød kartoffel fritter

De her lækre sød kartoffel fritter er perfekte som tilbehør til aftensmaden. De er nemme at lave og så smager de formidabelt. Vi elsker at servere dem som tilbehør til et stykke kylling og evt. en hurtig grøn salat. Nogle gange behøves det slet ikke at være så kompliceret at lave lækker og sund aftensmad. De her fritter er lavet af en stor sød kartoffel, som er skåret ud i stave, vendt med olie og salt. De kan bages i ovnen eller laves i airfryer.

Har du prøvet at lave mad med søde kartofler før? Vi er kæmpe fans og man kan bruge dem til så meget. Vores oplevelse er, at det først er de sidste år, at det for alvor er gået op for danskerne hvor lækre de her kartofler er. Det er i hvert fald nemt at få fat i dem og stort set alle supermarkeder sælger dem i dag.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med sød kartoffel her

Sød kartoffel fritter

Pommes frites af søde kartofler

Selvom det er pommes frites af søde kartofler, så får man ikke helt den samme sprødhed som ved almindelige fritter. De bliver lidt blødere, men det synes vi egentlig ikke gør noget. De er også en anelse sødere end almindelige pommes frites, da de jo er lavet af søde kartofler. Men det elsker vi! Vi synes, at det er så lækkert med sødmen og det salte sammen. Det er et godt alternativ til de almindelige fritter og er samtidig nemme at lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar