Sommer islagkage

Sommer islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste sommer islagkage med bær, marengs og nøddebund. Lav nemt en hjemmelavet islagkage helt uden ismaskine.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Bærcouilis

  • 250 g. frosne skovbær
  • 4 spsk. sukker
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 20 g. kyskager
  • 200 g. bær

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Is

  1. Først skal bærkompotten laves. Opkog bær i en gryde med sukker ved mellem varme. Rør jævnligt.
  2. Lad det stå og simre i 5 minutter til bærrene er kogt ud.
  3. Tag gryden af varmen. Kom kompotten over i en skål. Sæt den evt. i fryseren, så den hurtigt kan køle af.
  4. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  5. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  6. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  7. Vend herefter den kolde bærkompot i.
  8. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  9. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  10. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  11. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
  12. Anret på et fad, evt. med marengskys på toppen og friske bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på sommer islagkage

Den absolut lækreste sommer islagkage med masser af søde sommerbær, marengs og en saftig nøddebund. Det her er vores bud på den ultimative islagkage til de lune sommeraftener, når du har venner eller familie på besøg og du gerne vil afslutte aftenen med en god dessert. Det gode ved islagkager er nemlig, at de jo skal laves i god tid, så de kan nå at fryse og sætte sig. Det gør samtidig også, at det er en dessert uden stress. Den skal blot tages op af fryseren og evt. blot pyntes af inden den serveres. Det bliver altså ikke nemmere!

Denne er lavet med en saftig nøddebund, som er toppet med en is lavet med sommerens søde bær. Vi elsker sommer, især fordi det er muligt at få søde, danske jordbær i alle butikker og i mange vejboder. Det skulle vi selvfølgelig udnytte i denne lækre islagkage. Og så skal isen selvfølgelig også pyntes af med en masse bær og sprøde marengskys! Så har du den absolut bedste sommerislagkage.

LÆS OGSÅ: Den bedste banankage

Sommer islagkage

Hjemmelavet islagkage uden ismaskine

Det er muligt at lave en super lækker islagkage helt uden ismaskine. Den her har vi lavet med kondenseret mælk, som vendes i pisket fløde. Sørg for ikke at overpiske fløden, da det kan gøre, at isen krystalliserer mere. Men vi oplever ikke, at den krystalliserer, når man laver den med kondenseret mælk. Samtidig bliver det heller ikke lettere, da det er så simpelt.

Sommer islagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar