Lækre hverdagsopskrifter

Sommer islagkage

Sommer islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste sommer islagkage med bær, marengs og nøddebund. Lav nemt en hjemmelavet islagkage helt uden ismaskine.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Bærcouilis

  • 250 g. frosne skovbær
  • 4 spsk. sukker
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 20 g. kyskager
  • 200 g. bær

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider helt stive med flormelis. De skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden, at det ryger ud.
  3. Hak mandler fint. Vi plejer at give dem en hurtig tur i en foodprocessor eller minihakker, så de bliver helt finthakket. Du kan også bruge hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.
  4. Vend nødderne i din æggehvidemasse.
  5. Find en springform frem. Vi brugte en med diameter på 21 cm. For bunden med bagepapir og smør siderne med lidt smør eller margarine.
  6. Fordel dejen i formen.
  7. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 min. Den skal være krakeleret på toppen.
  8. Tag din bund ud og lad den køle helt af.

Is

  1. Først skal coulis laves. Opkog bær i en gryde med sukker. Tag af varmen og lad det køle helt ned i fryseren i en lille skål.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt).
  3. Pisk fløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
  4. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter den afkølede bærcoulis i.
  5. Inden du fordeler isen oven på din nøddebund, så kan du med fordel lige presse bunden helt ned med fingrene eller en ske.
  6. Fordel herefter isen oven på nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer, men gerne 10-12 timer.
  7. Ved servering fjernes springformen og bagepapiret. Anret på et fad, evt. med marengskys på toppen og friske bær.

Bedøm denne ret

Opskrift på sommer islagkage

Den absolut lækreste sommer islagkage med masser af søde sommerbær, marengs og en saftig nøddebund. Det her er vores bud på den ultimative islagkage til de lune sommeraftener, når du har venner eller familie på besøg og du gerne vil afslutte aftenen med en god dessert. Det gode ved islagkager er nemlig, at de jo skal laves i god tid, så de kan nå at fryse og sætte sig. Det gør samtidig også, at det er en dessert uden stress. Den skal blot tages op af fryseren og evt. blot pyntes af inden den serveres. Det bliver altså ikke nemmere!

Denne er lavet med en saftig nøddebund, som er toppet med en is lavet med sommerens søde bær. Vi elsker sommer, især fordi det er muligt at få søde, danske jordbær i alle butikker og i mange vejboder. Det skulle vi selvfølgelig udnytte i denne lækre islagkage. Og så skal isen selvfølgelig også pyntes af med en masse bær og sprøde marengskys! Så har du den absolut bedste sommerislagkage.

LÆS OGSÅ: Den bedste banankage

Sommer islagkage

Hjemmelavet islagkage uden ismaskine

Det er muligt at lave en super lækker islagkage helt uden ismaskine. Den her har vi lavet med kondenseret mælk, som vendes i pisket fløde. Sørg for ikke at overpiske fløden, da det kan gøre, at isen krystalliserer mere. Men vi oplever ikke, at den krystalliserer, når man laver den med kondenseret mælk. Samtidig bliver det heller ikke lettere, da det er så simpelt.

Sommer islagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag