Spidskålssalat med avocado og æble

Spidskålssalat med avocado og æble
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste spidskålssalat med avocado, æble og saltmandler. En smagfuld og lækker salat, som kan serveres som tilbehør.

Ingrediensliste

 • Spidskålssalat

 • 150 g. spidskål
 • 2 stk. æble
 • 2 stk. avocado
 • 80 g. saltmandler
 • 0,25 bundt frisk persille
 • Dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1 spsk. akaciehonning
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder eller glas med låg til. Ryst den godt sammen.
 2. Snit spidskål fint (evt. på et mandolinjern).
 3. Skær æble og avocado i små tern.
 4. Hak saltmandlerne groft.
 5. Kom spidskål op i en skål. Hæld dressingen udover og masser den godt ind i kålen, så det bliver blødere.
 6. Vend herefter æble, avocado og halvdelen af saltmandlerne i.
 7. Anret i et fad eller skål.
 8. Top med de resterende saltmandler og evt. lidt frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på spidskålssalat med avocado og æble

Den bedste spidskålssalat med avocado, æble og saltmandler. En god og smagfuld kombination mellem sødt, sprødt og cremet. Du får det sprøde fra spidskål, æble og mandler. Det søde fra æblerne. Cremethed fra avocado og det saltede fra saltmandlerne. Derudover har vi også vendt den i en af vores yndlingsdressinger. En simpel vinaigrette, som også har den der rette balance mellem syrlighed og sødme. Resultatet er en nem og smagfuld salat, som vi er sikre på vil falde i de flestes smag.

Vi kan mærke, at der er en stigende interesse for salater, som bruger spidskål som en base. Endelig er der mange, som har fået øjnene op for, at spidskål er virkelig lækkert som base i salater. Hvis man sammenligner det med iceberg, så har det den samme sprødhed. Selvom det er kål, så er det en meget mild kål, som ikke rigtigt smager af noget. Den er derfor genial som base i salater.

LÆS OGSÅ: Se alle salatopskrifter her

Spidskålssalat med avocado og æble

Kålsalat med æble

Når vi bruger kål som base, så tilføjer vi også ofte æble. Vi blander altid gerne grøntsager, frugter og bær for de bedste salatsammensætninger. Det der med at tilføje noget sødt i form af æble smager nemlig godt, især hvis man også tilføjer noget saltet og sprødt som saltmandler. Det er også derfor, at den her salat er én af vores absolut yndlings. Vi har altid saltmandler på lager, så vi hurtigt kan bikse sådan en salat her sammen.

Salaten smager godt som tilbehør til mange forskellige retter. Server den til et godt stykke rødt kød, fyldt kylling, til tærte, til gryderetter osv. Det er bare sådan en universalsalat, som smager godt til det meste.

Spidskålssalat med avocado og æble

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar