Tilmeld nyhedsbrev

Spinatblinis med rejesalat

Spinatblinis med rejesalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Opskrift på lækre og nemme spinatblinis toppet med rejesalat. Pynt evt. af med en lille citronskive og frisk dild. Så har du en lækker tapas eller forret til din næste fest.

Ingrediensliste

Spinatblinis

  • 120 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 100 g. frossent spinat
  • 25 g. smør

Rejesalat

  • 150 g. rejer
  • 1/2 ds. asparges
  • 50 g. mayonnaise
  • 70 g. creme fraiche
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. ketchup
  • 1/2 tsk. hummerfond
  • Salt
  • 1/2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Optø spinat og blend det og bland det i. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Dræn rejer og asparges godt. De skal ikke være våde.
  5. I en skål røres mayonaise, creme fraiche, paprika, ketchup, hummerfond, salt og citronsaft.
  6. Bland nu rejer og asparges i dressingen.
  7. Når blinis er nedkølet toppes de med rejesalaten. Herefter kan du pynte med præcis det du har lyst til – vi brugte citron og dild.
    OBS: Blinis kan sagtens laves før og fryses ned.

Bedøm denne ret

En skøn opskrift på en anderledes blinis, nemlig en spinatblinis, som er toppet med hjemmelavet rejesalat. Du får de skønneste små grønne blinis, som er så fine at servere som forret eller som en del af et større tapasbord.

Vi har valgt at fyldet skulle være rejesalat, men man kan også sagtens bruge lakserilette, hønsesalat eller stenbiderrogn. Når vi laver tapas, så har vi altid en eller anden form for blinis på bordet. Det plejer nemlig altid at falde i god jord ved alle.

De er også nemme at lave og kan forberedes i god tid, da de jo serveres kolde. Blinispandekagerne kan også sagtens fryses ned og så blot tages op den dag, hvor de skal bruges.  

Skriv en kommentar