Tilmeld nyhedsbrev

Spinatblinis med rejesalat

Spinatblinis med rejesalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre og nemme spinatblinis toppet med rejesalat. Pynt evt. af med en lille citronskive og frisk dild. Så har du en lækker tapas eller forret til din næste fest.

Ingrediensliste

Spinatblinis

  • 120 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 100 g. frossent spinat
  • 25 g. smør

Rejesalat

  • 150 g. rejer
  • 1/2 ds. asparges
  • 50 g. mayonnaise
  • 70 g. creme fraiche
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. ketchup
  • 1/2 tsk. hummerfond
  • Salt
  • 1/2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Optø spinat og blend det og bland det i. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Dræn rejer og asparges godt. De skal ikke være våde.
  5. I en skål røres mayonaise, creme fraiche, paprika, ketchup, hummerfond, salt og citronsaft.
  6. Bland nu rejer og asparges i dressingen.
  7. Når blinis er nedkølet toppes de med rejesalaten. Herefter kan du pynte med præcis det du har lyst til – vi brugte citron og dild.
    OBS: Blinis kan sagtens laves før og fryses ned.

Bedøm denne ret

En skøn opskrift på en anderledes blinis, nemlig en spinatblinis, som er toppet med hjemmelavet rejesalat. Du får de skønneste små grønne spinatblinis med rejesalat, som er så fine at servere som forret eller som en del af et større tapasbord.

Vi har valgt at fyldet skulle være rejesalat, men man kan også sagtens bruge lakserilette, hønsesalat eller stenbiderrogn. Når vi laver tapas, så har vi altid en eller anden form for blinis på bordet. Det plejer nemlig altid at falde i god jord ved alle.

De er også nemme at lave og kan forberedes i god tid, da de jo serveres kolde. Blinispandekagerne kan også sagtens fryses ned og så blot tages op den dag, hvor de skal bruges.  

LÆS OGSÅ: Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Tak for jeres fantastiske hjemmeside, jeg bruger ofte jeres opskrifter.
    Den ser så lækker ud. Hvor mange bliver der cirka ud af denne opskrift til fire??
    Jeg vil bruge den som forret, så den skal ikke mætte ret meget.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven