Spinatboller

Spinatboller - sunde boller
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre sunde spinatboller. De får en flot grøn farve af spinaten, men ellers kan man slet ikke smage, at der er spinat i. De er så gode som madpakkeboller eller blot som en morgenbolle.

Ingrediensliste

  • 2 dl. kærnemælk
  • 2 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 200 g. frisk spinat
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. æg
  • 100 g. grahamsmel
  • 600 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Placer vand, kærnemælk og spinat i en blender. Blend det hele godt sammen.
  2. Hæld det over i en skål og rør gæren ud her i.
  3. Tilsæt salt, honning og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt olie.
  5. Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Det kan også være, at du skal bruge lidt mere.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 70 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum.
  11. Lad dem hæve i 1,5 time.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatboller

Spinatboller. Store, flotte og grønne boller. En god måde at få lidt ekstra grønt ind, hvis du er dårlig til at få spist det eller gerne vil have lidt mere i dine børn. Spinaten giver en kanon flot farve, men man kan på ingen måde smage det i bollen. Hvis du har børn, så er det altså ægte Shrek-boller. Det er de bedste sunde boller, som er gode både med smør og pålæg på.

LÆS OGSÅ: Sunde pølsehorn

Spinatboller - sunde boller

Spinatboller - sunde boller

Sunde boller

De perfekte madpakkeboller

Du får sunde boller, som er luftige, svampede og som mætter godt. De er også perfekte at servere til børnefødselsdag. Der er ingen tvivl om, at den grønne farve vil imponere. De er også gode som madpakkeboller, da det er en god måde at få sneget lidt ekstra grønt i madpakken.

Du kan også sagtens fryse de her nemme og sunde spinatboller. Frys dem ned, så kan du tage dem op efter behov og derved bage en stor portion. Vi plejer at tø dem op og så lige lune dem kort i ovnen, så er de næsten som nybagte.

LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager

Spinatboller - sunde boller

Kan jeg lave dem med andet end spinat?
Ja, du kan også erstatte spinat med grønkål blandt andet. Vi har dog erfaret, at grønkål har en kraftigere smag i bollerne end spinat har. Et par læsere har også tippet os om, at man kan bruge rødbede i bollerne. Så bliver de helt pink og er den perfekte bolle til en pigefødselsdag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Cecilie

      Det burde godt kunne lade sig gøre. Bare brug 15 g. gær i stedet for og lad dejen koldhæve i køleskabet tildækket natten over 🙂

      Knus

    1. Hej Birgit

      Det har vi desværre ikke prøvet. Ellers kan vi anbefale vores grove gulerodsbrud 🙂

      Knus

    1. Hej Louise

      Vi har desværre ikke eksperimenteret så meget med glutenfrie boller og bagværk endnu, men vi lover, at vi nok skal få det gjort!

      Knus

      1. Hej Louise,

        Der kan godt være mere vand i det spinat du har brugt. Til en anden gang, så tilsætter du bare lidt ekstra mel 🙂

        Kh

    1. Hej Ann,

      Det kan ikke passe nej. Brugte du frossen eller frisk spinat? Kan godt være, at der har været mere væske i din spinat og derfor har du været nødt til at skulle bruge mere mel 🙂

      Knus

  1. Hej! Lækre boller. De hævede smukt op – men klaskede sammen, da jeg penslede dem, selvom jeg var ultra forsigtig. Hvordan undgår jeg det næste gang?

    1. Hej Michelle,

      Det skal virkelig gøres meget, meget forsigtigt. Vi lader penslen køre henover uden at lægge pres på.
      Ellers kan du pensle dem inden de hæver 🙂

      Kh

    1. Hej Jeanette,

      Vi ville så gerne udregne det, men tiden er der desværre bare ikke til det på nuværende tidspunkt. Vi er nemlig begge studerende 🙂 Forhåbentlig kommer det i fremtiden!

      Kh

  2. Hvordan undgår man at den klister for meget ?? Min dej klister så meget jeg ikke kan forme dem ordentligt ?

    1. Hej,

      Tilsæt mere mel. Der kan være forskel på mængden af vand i spinaten, så derfor kan det godt være du skal bruge mere mel.

      Kh

  3. Lækre boller☺️
    Men jeg skulle altså bruge væsentlig mere mel end det der stod i opskriften.
    Men der er jo også 500 ml. Væske i dejen, så 700g mel i alt lyder altså også af lige lidt nok, til så meget væske🤔

    Men de blev gode🙌🏻

  4. De er fantastiske. Jeg har bagt dem flere gange og de er lige så lækre hvergang. Mine børn elsker dem, nem måde at få grønt i børn. Lige nu har jeg to plader til hævning🤤.

    Tusind tak for fantastiske opskrifter

  5. Virkelig god opskrift! Jeg brugte omkring 10 gram gær, skrællede rødbede til 200 gram og smed det i foodprocessoren med vandet, og efter æltning kom dejen på køl natten over, og med et godt drys mel på bordet kunne de nemt formes 🙂

  6. Virkelige lækker opskrift ☺️
    Lige et spørgsmål i forhold til koldhævning. Vil man skulle forme bollerne inden de skal i køleskabet natten over eller formes om morgenen og så efterhæve? Og hvis så i hvor lang tid 😅
    Med venlig hilsen
    Steven

    1. Hej,

      Man kan begge dele. Tag gerne dejen ud 1 time inden de skal bages. Uanset om de er formet eller ej 🙂

      Kh

Skriv en kommentar