
Spinatboller
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 30 minutterBeskrivelse
Opskrift på lækre sunde spinatboller. De får en flot grøn farve af spinaten, men ellers kan man slet ikke smage, at der er spinat i. De er så gode som madpakkeboller eller blot som en morgenbolle.
Ingrediensliste
- 2 dl. kærnemælk
- 2 dl. vand
- 50 g. gær
- 200 g. frisk spinat
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 tsk. salt
- 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
- 1 stk. æg
- 100 g. grahamsmel
- 600 g. hvedemel
Fremgangsmåde
- Placer vand, kærnemælk og spinat i en blender. Blend det hele godt sammen.
- Hæld det over i en skål og rør gæren ud her i.
- Tilsæt salt, honning og et sammenpisket æg.
- Tilsæt olie.
- Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Det kan også være, at du skal bruge lidt mere.
- I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
- Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
- Vej bollerne af til 70 g. stykket.
- Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
- Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum.
- Lad dem hæve i 1,5 time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
- Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
- Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Opskrift på spinatboller
Spinatboller. Store, flotte og grønne boller. En god måde at få lidt ekstra grønt ind, hvis du er dårlig til at få spist det eller gerne vil have lidt mere i dine børn. Spinaten giver en kanon flot farve, men man kan på ingen måde smage det i bollen. Hvis du har børn, så er det altså ægte Shrek-boller. Det er de bedste sunde boller, som er gode både med smør og pålæg på.
LÆS OGSÅ: Sunde pølsehorn
De perfekte madpakkeboller
Du får sunde boller, som er luftige, svampede og som mætter godt. De er også perfekte at servere til børnefødselsdag. Der er ingen tvivl om, at den grønne farve vil imponere. De er også gode som madpakkeboller, da det er en god måde at få sneget lidt ekstra grønt i madpakken.
Du kan også sagtens fryse de her nemme og sunde spinatboller. Frys dem ned, så kan du tage dem op efter behov og derved bage en stor portion. Vi plejer at tø dem op og så lige lune dem kort i ovnen, så er de næsten som nybagte.
LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager
Kan jeg lave dem med andet end spinat?
Ja, du kan også erstatte spinat med grønkål blandt andet. Vi har dog erfaret, at grønkål har en kraftigere smag i bollerne end spinat har. Et par læsere har også tippet os om, at man kan bruge rødbede i bollerne. Så bliver de helt pink og er den perfekte bolle til en pigefødselsdag.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Virkelige lækker opskrift ☺️
Lige et spørgsmål i forhold til koldhævning. Vil man skulle forme bollerne inden de skal i køleskabet natten over eller formes om morgenen og så efterhæve? Og hvis så i hvor lang tid 😅
Med venlig hilsen
Steven
Hej,
Man kan begge dele. Tag gerne dejen ud 1 time inden de skal bages. Uanset om de er formet eller ej 🙂
Kh
Virkelig god opskrift! Jeg brugte omkring 10 gram gær, skrællede rødbede til 200 gram og smed det i foodprocessoren med vandet, og efter æltning kom dejen på køl natten over, og med et godt drys mel på bordet kunne de nemt formes 🙂
Hvad kan man bruge istedet for kærnemælk?
Hej,
Creme fraiche eller skyr blandet op med lidt vand 🙂
Kh
Kan man bruge dejen til fx pizzasnegle ?
Hej Simone,
Det kan du sagtens 🙂
Kh
De er fantastiske. Jeg har bagt dem flere gange og de er lige så lækre hvergang. Mine børn elsker dem, nem måde at få grønt i børn. Lige nu har jeg to plader til hævning🤤.
Tusind tak for fantastiske opskrifter
Hej Medina,
Sikke en dejlig kommentar! Det er vi bare glade for at høre 🥰
Kh
Hvor ser de lækre ud! Kan man undlade grahamsmel og bruge hvedemel istedet?
Hej Linda,
Du kan godt bytte lidt af melet ud med grahamsmel, men ikke det hele desværre 🙂
Kh
Kan man bruge alm sukker hvis man ikke lige har noget honning?
Hej,
Sagtens 🙂
Kh
Lækre boller☺️
Men jeg skulle altså bruge væsentlig mere mel end det der stod i opskriften.
Men der er jo også 500 ml. Væske i dejen, så 700g mel i alt lyder altså også af lige lidt nok, til så meget væske🤔
Men de blev gode🙌🏻
De smager virkelig godt!
Jeg kom en håndfuld hørfrø i, og det fungerede også😋
Hej Mari,
Skønt at høre og lækkert med hørfrø :-)!
Kh
Hvordan undgår man at den klister for meget ?? Min dej klister så meget jeg ikke kan forme dem ordentligt ?
Hej,
Tilsæt mere mel. Der kan være forskel på mængden af vand i spinaten, så derfor kan det godt være du skal bruge mere mel.
Kh
Kan man bruge natural yoghurt istedet for kærnemælk?
Hej,
Sagtens 🙂
kh
Kan man bruge solsikke olie i stedet?
Hej,
Sagtens 🙂
Kh
Åh ville sådan ønske der var næringsværdier med i jeres dejlige opskrifter ?.
Hej Jeanette,
Vi ville så gerne udregne det, men tiden er der desværre bare ikke til det på nuværende tidspunkt. Vi er nemlig begge studerende 🙂 Forhåbentlig kommer det i fremtiden!
Kh
Kan man bruge bagepulver i stedet for gær?
Hej,
Det kan du desværre ikke 🙂
Kh
Tak for hurtigt svar ? hvad med gæren den plejer man at skulle opløse i lunt vand?
Mvh Anita
Hej Anita,
Vi plejer bare at bruge stuetemperatur vand, men du kan godt bruge lunt 🙂
Kh
Hej
Tror du man kan bruge frossen spinat?
Mvh Anita
Hej Anita,
Det kan du godt. Sørg blot for at dræne det godt 🙂
Kh
Virkelig lækre boller. Mine kræsne børn er også vilde med dem ?
Hej! Lækre boller. De hævede smukt op – men klaskede sammen, da jeg penslede dem, selvom jeg var ultra forsigtig. Hvordan undgår jeg det næste gang?
Hej Michelle,
Det skal virkelig gøres meget, meget forsigtigt. Vi lader penslen køre henover uden at lægge pres på.
Ellers kan du pensle dem inden de hæver 🙂
Kh
Er det ligemeget hvilken slags spinat. Jeg vil bruge frisk. Der jo både alm og baby spinat ?
Hej Maria,
Det er ligemeget hvilken spinat du bruger, om det er babyspinat eller alm. 🙂
Kh
Mums!! Er spændt på at prøve dem, maskinen er igang nu 🙂 Og dejen ser lækker ud!
Håber de bliver gode! Giv endelig en tilbagemelding 🙂
Knus
Hvor mange boller bliver der ud af en portion
Hej Jeanett,
Det står i opskriften under “antal”. Der bliver 18 stk. 🙂
Knus
Altså, jeg skal nærmest bruge dobbelt så meget mel, før dejen bare hænger nogenlunde sammen, kan det passe?
Hej Ann,
Det kan ikke passe nej. Brugte du frossen eller frisk spinat? Kan godt være, at der har været mere væske i din spinat og derfor har du været nødt til at skulle bruge mere mel 🙂
Knus
Jeg bruger frisk ??♀️
Altså, jeg skal nærmest bruge dobbelt så meget mel, før dejen bare sådan nogenlunde hænger sammen. Kan det passe?
Jeg havde samme problem ?
Hej Louise,
Der kan godt være mere vand i det spinat du har brugt. Til en anden gang, så tilsætter du bare lidt ekstra mel 🙂
Kh
De ser super lækre ud??
Har I er bud på et glutenfrit alternativ?
Dbh Louise
Hej Louise
Vi har desværre ikke eksperimenteret så meget med glutenfrie boller og bagværk endnu, men vi lover, at vi nok skal få det gjort!
Knus
Hvor mange kalorier er der i pr. bolle??
Hej Rikke
Vi udregner desværre ikke næringsindhold 🙂
Knus
Mon de kan laves med gulerødder og solsikkekerner istedet ???
Kh Birgit
Hej Birgit
Det har vi desværre ikke prøvet. Ellers kan vi anbefale vores grove gulerodsbrud 🙂
Knus
Kan de hæve natten over? 🙂
Hej Cecilie
Det burde godt kunne lade sig gøre. Bare brug 15 g. gær i stedet for og lad dejen koldhæve i køleskabet tildækket natten over 🙂
Knus
Bruger du frossen eller frisk spinat?
Hej Bodil
Vi har brugt frisk 🙂
Knus