Spinattærte med bacon

Spinattærte med bacon
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på spinattærte med bacon, ost og porrer. En let aftensmadstærte, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

  • Tærtebund

  • 100 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • Tærtefyld

  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. porre
  • 150 g. frisk spinat
  • 5 stk. æg
  • 1,5 dl. creme fraiche
  • 2 tsk. tørret timian
  • 100 g. revet mozzarella
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle, som trykkes flad (så er den nem at rulle ud). Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Imens den er på køl, så kan du forberede fyldet.
  8. Rens porrer og skær i tynde ringe. Skyl spinat og sæt til side.
  9. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden og lad dem stege under omrøring til de er sprøde og gyldne.
  10. Tilsæt så porrer og spinat. Lad det stege med til porrer er bløde og spinaten er faldet ned. Tag herefter det hele fra i en skål og lad det køle af.
  11. Pisk æg sammen med creme fraiche, tørret timian, revet mozzarella samt salt/peber (hold lidt igen med salten, da bacon også er meget saltet).
  12. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  13. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Kom bunden over i fadet og pres den godt ud mod kanterne. Skær evt. overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  14. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter.
  15. Tag herefter bunden ud.
  16. Fordel æggeblandingen på bunden.
  17. Fordel herefter fyldet ovenpå.
  18. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter, da der kan være forskel på ovne.
  19. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinattærte med bacon

Vores nye favorittærte er den her spinattærte med bacon, porrer og ost! En virkelig god kombination, hvor man også får godt med grønt i. Vi har lavet tærten på en fuldkornsbund, som vi ofte gør, da den mætter mere. Den er lavet på både hvedemel og grahamsmel og giver sådan en dejlig sprød bund, som passer godt til fyldet. Vi er begyndt at lave tærte ofte, da det bare er genialt, fordi det både kan spises koldt og varmt. Resterne er gode i madpakken eller hvis man har en 2-årig, som pludselig er sulten.

Fyldet er lavet med en æggemasse, som er pisket sammen med creme fraiche, lidt tørret timian og revet ost. Vi har brugt mozzarella, men du kan bruge hvilken som helst ost. Det ville også være lækkert med emmentaler, gouda eller cheddar. Derudover er der tynde skiver af porre og frisk spinat i, som giver godt modspil til baconen.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tærter med bacon her

Spinattærte med bacon

Tærte med spinat og bacon

Vi har ofte kørt den sikkert med tærte og lavet en klassisk porre-bacon tærte, men vi er faktisk blevet ret glad for den her tærte med spinat og bacon. Når spinat tilberedes på den her måde, så kan man faktisk få rigtig meget spinat i, uden at det som sådan kan smages. Det er derfor en genial måde at få mere grønt ind i hverdagen på, hvis du har lidt svært ved det.

Derudover synes vi det er sjovt at eksperimentere med fyldet og vi opfordrer dig til det samme. Har man ikke porre eksempelvis, så kan det erstattes med forårsløg, almindelige løg eller rødløg. Og har man ikke spinat, så kan det udelades eller erstattes med grønkål eller spidskål. Mulighederne er så mange i tærte.

Spinattærte med bacon

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar