Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg

Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg – Sunde madvafler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på sunde spinatvafler, som er gode som madvafler. De kan spises både som sund aftensmad, til frokost eller bruges i madpakken. De kan sagtens fryses ned og så blot tages op og lunes inden brug. De bliver nemlig alligevel ikke sprøde, som en vaffel fyldt med smør og olie.

Ingrediensliste

  • Spinatvafler

  • 100 g. frisk spinat
  • 3 stk. æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 185 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Tunsalat

  • 170 g. tun på dåse
  • 0,5 stk. rødløg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • salt/peber
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 30 g. syltede rødløg

Fremgangsmåde

  1. Lav en portion spinatvafler.
  2. Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  3. Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
  4. Bages i et vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof.
  5. Hak løg fint og bland det med tun. Tilsæt cremefraiche, salt, peber og citronsaft. Smag til med evt. mere citronsaft.
  6. Anret nu vaflerne med tunsalaten i mellem hvert ”hjerte”. Se eventuelt billede. Pynt med persille og syltede rødløg.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatvafler med tunsalat

Opskrift på lækre spinatvafler med tunsalat, som er de perfekte madvafler. Vi elsker at spise sunde vafler, som en del af en sund og nem aftensmad. Man kan nemlig fylde dem med lige præcis det man har lyst til.

En kombination af tunsalat og syltede rødløg er så god både til aftensmad og frokost. Men der er ingen tvivl om, at fyld af laks eller pulled chicken også ville være rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler

Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg – Sunde madvafler

Det er uden tvivl også en ret, som vil være god at servere, hvis du får alle vennerne eller familien på besøg og du gerne vil lave noget saml-selv mad. Så kan du lave nogle forskellige muligheder med hensyn til fyld og så en masse snittet salat. Vaflerne kan laves på forhånd og så blot lunes, inden servering. Der bliver 4 vafler ud af opskriften, men du kan også istedet lave det som otte vaffelsandwichs, som vi har gjort. 

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvis man nu ikke har et Vaffeljern, kan man så enten bage dem i ovnen og skære dem ud bagefter eller lave dem på panden som en slags tykke pandekager?

  2. Hej.
    Jeg vil gerne prøve de spinat vafler, men jeg prøver at undgå hvede mel. Kan man bruge en anden slags mel?

    1. Hej,

      Er det meltyper generelt eller bare hvedemel du prøver at undgå?
      Ellers kan du forsøge dig med fuldkornsmel, blendet havregryn eller mandelmel. Vi har dog ikke prøvet nogle af tingene :-).

      Kh

    1. Hej Katrine,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men vi skriver det bag øret, så får vi det testet på et tidspunkt 🙂

      Kh

Skriv en kommentar