Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
En nem og lækker opskrift på sunde spinatvafler, som er gode som madvafler. De kan spises både som sund aftensmad, til frokost eller bruges i madpakken. De kan sagtens fryses ned og så blot tages op og lunes inden brug. De bliver nemlig alligevel ikke sprøde, som en vaffel fyldt med smør og olie.
Ingrediensliste
-
Spinatvafler
- 100 g. frisk spinat
- 3 stk. æg
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 dl. mælk
- 185 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
-
Tunsalat
- 170 g. tun på dåse
- 0,5 stk. rødløg
- 3 spsk. creme fraiche
- salt/peber
- 0,5 tsk. citronsaft
- 30 g. syltede rødløg
Fremgangsmåde
- Lav en portion spinatvafler.
- Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
- Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
- Bages i et vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof.
- Hak løg fint og bland det med tun. Tilsæt cremefraiche, salt, peber og citronsaft. Smag til med evt. mere citronsaft.
- Anret nu vaflerne med tunsalaten i mellem hvert ”hjerte”. Se eventuelt billede. Pynt med persille og syltede rødløg.
Opskrift på spinatvafler med tunsalat
Opskrift på lækre spinatvafler med tunsalat, som er de perfekte madvafler. Vi elsker at spise sunde vafler, som en del af en sund og nem aftensmad. Man kan nemlig fylde dem med lige præcis det man har lyst til.
En kombination af tunsalat og syltede rødløg er så god både til aftensmad og frokost. Men der er ingen tvivl om, at fyld af laks eller pulled chicken også ville være rigtig godt.
LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat
Det er uden tvivl også en ret, som vil være god at servere, hvis du får alle vennerne eller familien på besøg og du gerne vil lave noget saml-selv mad. Så kan du lave nogle forskellige muligheder med hensyn til fyld og så en masse snittet salat. Vaflerne kan laves på forhånd og så blot lunes, inden servering. Der bliver 4 vafler ud af opskriften, men du kan også istedet lave det som otte vaffelsandwichs, som vi har gjort.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hvis man nu ikke har et Vaffeljern, kan man så enten bage dem i ovnen og skære dem ud bagefter eller lave dem på panden som en slags tykke pandekager?
Hej Lulu
Du kan sagtens lave dem som pandekager. Vi har ikke prøvet at bage dejen i ovnen, desværre 🙂
Knus
Hejsa
Mega lækker spinat vafler
Kan man fryse dem ??
Eller hvor langt tid kan de holde sig på køl ??
Mvh. Ann
Hej Ann,
Du kan godt fryse vaflerne. På køl kan de holde sig 2-3 dage 🙂
Kh