Squashfrikadeller

Squash frikadeller - lækre vegetariske grøntsagsfrikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme, vegetariske squashfrikadeller. De bedste vegetarfrikadeller lavet på squash, æg og ost. Server dem med bagte kartofler og salat til.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g. squash
  • 2 stk. æg
  • 70 g. rasp
  • 40 g. havregryn
  • 15 g. parmesan
  • salt/peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • Køb opskriften på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Riv squash groft på et rivejern. Vrid det godt for vand.
  2. Placer squash i en skål. Rør det sammen med æg.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Du kan evt. også rive løget.
  4. Tilsæt det til din squashblanding.
  5. Tilsæt rasp, havregryn og revet parmesanost. Rør det hele godt sammen. Tilsæt til sidst godt med salt og peber.
  6. Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg.
  7. Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
  8. Varm en pande op, hvor der er godt med olivenolie på.
  9. Placer alle dine frikadeller på panden.
  10. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
  11. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på squashfrikadeller

Nem opskrift på de bedste squashfrikadeller. Sprøde og lækre frikadeller med squash, som mætter godt.  Her på det seneste har vi virkelig eksperimenteret en del med vegetariske opskrifter. Og det er faktisk nemt at gøre “kødfri” retter spændende.

Vi tager gerne et par dage om ugen, hvor vi ikke spiser kød. Der er så mange alternativer, som er mindst lige så lækre og ofte med mere smag. Vi er eksempelvis kæmpe fan af falafler i alle afskygninger. Det letter også på pengepungen at tage et par kødfri dage om ugen, da disse retter ofte er billigere end dem med kød.

LÆS OGSÅ: Squashtærte

Opskrift på squashfrikadeller 

En god idé er at forme alle dine squash frikadeller inden du steger dem. Her har vi lagt dem op på et stykke bagepapir. Så er det nemt at smide alle frikadellerne på panden på én gang, så de alle får samme stegetid. Det synes vi er nemmere at styre, når man står med en varm pande med varm olie på.

Et andet tip er, at du skal sørge for at have nok olie på panden eller en pande med en god slip-let belægning, så de får en sprød og lækker overflade og ikke brænder fast.

Frikadeller med squash

De her frikadeller med squash er nogle af de bedste vegetariske grøntsagsdeller. De får en virkelig god konsistens, præcis som var der kød i. Og det er virkelig vildt hvor godt de smager! De har den samme sprøde overflade som en rigtig frikadelle og så får de masser af smag fra løg, hvidløg og parmesanost.

LÆS OGSÅ: Quinoa-frikadeller med sød kartoffel

Squash frikadeller - lækre vegetariske grøntsagsfrikadeller

Vegetarfrikadeller

De her squashfrikadeller er de lækreste vegetarfrikadeller. Sådan en vegetarisk frikadelle behøves slet ikke at være kedelig! Og som sagt tidligere, så får de en virkelig god konsistens. Du kan servere dem som klassiske frikadeller med kogte kartofler og brun sovs. Du kan også lave noget lækkert tilbehør til.

Tilbehør til squashfrikadeller

Vi elsker at lave en nem og smagfuld salat til squashfrikadellerne. Her kan vi anbefale en lækker vandmelonsalat. Ellers vil bagte kartofler også være super lækkert til frikadellerne. Du kan evt. prøve disse bagte sesamkartofler. Her skærer man kartoflerne i både og så bliver de drysset med olie, salt og sesamfrø. Så lækkert og nemt at lave.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej

    Det har jeg lige regnet ud, da jeg pt. tæller kalorier:)
    Der er 59 kcal i hver frikadelle. Med den fejlmargin, at æg og løg kan variere.

  2. Så fik jeg prøvet min første opskrift fra jeres hjemmeside og det blev disse “deller”.

    De var et kæmpe hit, specielt hos min datter der ikke er meget for kød.
    Så de er kommet for at blive i vores opskriftsamling:)

    Ps. Tilsatte en tsk. Sambal Oelek til opskriften. Det gav lidt kick til dellerne:)

    1. Hej Lars,

      Hvor dejligt at høre! 🙂

      Og ja man kan jo sagtens krydre dem som man vil. Hav en dejlig weekend 🙂

      Kh

  3. Hej med jer,
    Dellerne ser vildt lækre ud, dem må jeg prøve en dag! Ved I, om de kan fryses? 🙂
    Hilsen Julie

    1. Hej Signe,

      Det har vi ikke prøvet, men tror godt det kan lade sig gøre. Pensl dem evt. med lidt olie inden 🙂

      Kh

  4. Ville ønske der var Kalorie oplysning. Jeg er i et vægttabsforløb med kostplan hvor der er beskrevet hvor mange kalorier der er i hver portion. , men i lægger så mange lækre opskrifter op som jeg gerne ville flette ind i min kostplan.

    1. Hej Lotte,

      Vi håber, at det kommer på et senere tidspunkt. Lige nu har vi desværre ikke tiden til at skulle udregne det 🙂

      Kh

Skriv en kommentar