Stor jordbærtærte med marcipan

Stor jordbærtærte med marcipan
Opskrift til personer Opskrift til 24 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på en stor jordbærtærte med marcipan og creme til mange. En kæmpe jordbærkage med creme, chokolade og masser af jordbær.

Ingrediensliste

  • Marcipanbund

  • 500 g. smør
  • 500 g. marcipan
  • 400 g. sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 8 stk. æg
  • 150 g. hvedemel
  • 200 g. mørk chokolade
  • Nem vaniljecreme

  • 1,5 brev pulver til kagecreme
  • 4 dl. mælk
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Topping

  • 1000 g. jordbær
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Marcipanbund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen.
  3. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  5. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper.
  6. Kom bagepapir i en stor bradepande. Vi brugte en dyb bradepande (den, som hører med til ovnen).
  7. Hæld dejen i formen. Bag den i midten af ovnen i ca. 25-40 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Den skal føles fast, men ikke helt gennembagt. Du kan teste om den er færdig ved at stikke en kødnål i kagen. Hvis den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  8. Tag kagen ud. Hak chokolade fint og kom udover, så det smelter. Når chokoladen er smeltet, så bruges en ske til at fordele det ud på hele kagen.
  9. Lad bunden køle af og lad chokoladen sætte sig. Det hjælper at sætte den et køligt sted.

Pynt

  1. Inden servering laves cremen og bær klargøres.
  2. Kom pulver til kagecreme, mælk og fløde i en skål og pisk i 2 minutter. Stil den på køl.
  3. Rens og tør jordbær godt, så de ikke er våde.
  4. Fordel cremen udover bunden og top med frugt og bær.
  5. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Opskrift på stor jordbærtærte med marcipan

Lige i tide til sommerferien får du her opskriften på en stor jordbærtærte med marcipan og creme til mange. I er vilde med de store bradepandekager, som vi efterhånden har lavet en del af. Den her er en ny i rækken og den består af en saftig marcipanbund, som toppes med chokolade, creme og masser af jordbær. Det er en god og nem kage at lave, hvis du skal lave dessert til mange. Måske der skal holdes stor fødselsdag, studenterfest eller andet her i løbet af sommeren. Så er den her kage altså helt genial dertil. Nu har vi lavet den som en jordbærtærte, men du kan også sagtens toppe med andre bær og i stedet lave den til en stor bærtærte med marcipan.

Lige om lidt skal vi holde børnefødselsdag og vi påtænker at lave en stor bradepandekage. Det kunne meget vel være den her store jordbærtærte med marcipan eller måske en stor citronkage. Vi er sikre på, at det vil blive et stort hit med en kæmpe kage.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager her

Stor jordbærtærte med marcipan

Kæmpe jordbærkage til mange

Den her kæmpe jordbærkage til mange er god at servere til gæster. Skal du holde sommerfest eller andre fejringer, så er den god. Det gode ved den her kæmpe jordbærkage er også, at man sagtens kan lave bunden i god tid og så fryse den ned. Den kan fryses ned enten med eller uden chokolade. Så skal den blot toppes med creme og jordbær. I forhold til cremen, så har vi snydt lidt og brugt pulvercreme, som piskes med mælk, som blandes med fløde også. Man kunne også lave en mascarponecreme eller en helt hjemmelavet creme. Det bestemmer du helt selv.

Stor jordbærtærte med marcipan

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar