Studenterbrød

Studenterbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet studenterbrød. Studenterbrød består af en sprød mørdejsbund, romkuglemasse og glasur på toppen.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 210 g. hvedemel
  • 60 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 90 g. smør
  • 1 æg
  • Trøffelmasse

  • 1 dl. piskefløde
  • 60 g. mørk chokolade
  • 540 g. kagerester
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. hindbærmarmelade
  • 2 spsk. romessens
  • 20 g. bagekakao
  • Andet

  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 10 g. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen.
  3. Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  4. Rul nu mørdejen ud til en firkant på cirka 30×20 cm. Brug hvedemel på bordet, så den ikke sætter sig fast.
  5. Læg den på et stykke bagepapir og placer det på en bageplade.
  6. Bages i 15-20 minutter indtil den er gylden. Lad den afkøle på en rist.
  7. I mellemtiden skal trøffelmassen laves.
  8. Hak mørk chokolade groft.
  9. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af.
  10. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne.
  11. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens, kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde.
  12. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom. Stil massen på køl.
  13. Bland flormelis og vand til en glasur.
  14. Når mørdejsbunden er afkølet helt smøres den med et tyndt lag hindbærmarmelade. Smør nu trøffelmassen ud på mørdejsbunden. Fordel glasur og frysetørret hindbær ovenpå.
  15. Stil den på køl.
  16. Når den har sat sig skæres de ud i passende snitter. Vi lavede vores 5×8 cm.
Bedøm denne ret

Opskrift på studenterbrød

Studenterbrød er en gammeldags og nem klassiker! Heldigvis er det slet ikke svært at lave hjemmelavet studenterbrød. Det kræver blot lidt kagerester. Studenterbrød og romkugler er netop også grunden til, at man aldrig skal smide kagerester ud! De kan altid bruges til noget lækkert. Og så undgår man jo samtidig madspild. Total win-win! Studenterbrød er den her lækre bagerkage, som består af en mørdejsbund, som bliver toppet med trøffelmasse og så glasur på toppen. Mange topper dem også med tivolikrymmel, men vi er ret glade for enten at bruge frysetørrede jordbær eller hindbær på toppen. Men du kan bruge lige præcis det, som du bedst kan lide! Er det tivolikrymmel, så bruger du selvfølgelig bare det.

Det her er også en af de kager, som har godt af at blive lavet dagen før eller som sagtens kan tåle at få lov til at stå og trække. Så får den nemlig lov til at sætte sig ordentligt og så er det nemt at skære den ud.

LÆS OGSÅ: Opskrift på romkugler

Studenterbrød

Hjemmelavet studenterbrød

Som sagt, så består studenterbrød af en sprød mørdej, som bliver toppet med romkuglemasse og så glasur til sidst. Ift. de kagerester, som man skal bruge til romkuglemassen, så kan du bruge rigtig mange forskellige. Måske du har nogle chokoladekagerester eller rester fra sandkage, marmorkage, roulade eller noget i den stil. Har du ingen rester, så kan du købe nogle færdiglavede mazarinkager eller roulader. Men vi fryser gerne kagerester ned løbende, hvis vi skulle have noget tilbage. Så tages alle resterne bare op, når der skal laves studenterbrød.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar