Sund squashkage Sund squashkage Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og god opskrift på en sund squashkage uden mel og sukker. Det er den bedste sundere squashkage, som vi nogensinde har bagt. Ingrediensliste 3 stk. æg 400 g. hvide bønner på dåse 150 g. dadler 1,5 tsk. bagepulver 0,5 tsk. salt 3 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær 30 g. havregryn 120 g. squash Frosting 70 g. cashewnødder 2 spsk. akaciehonning 2 spsk. havremælk 0,5 tsk. vaniljepulver Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at fjerne sten fra dadler. Bønner drænes og tørres godt. Den angivede vægt er inden de drænes for vand. I stedet for hvide bønner, så kan du også bruge kikærter. Tilsæt dadler, æg, kanel, stødt ingefær, salt og bagepulver. Blend det hele sammen med bønnerne med en stavblender eller i en foodprocessor. Skyl squash og riv fint. Pres så meget vand ud af den, som du kan. Den angivede vægt er revet vægt. Vend det rundt i dejen. Hæld dejen over i en smurt springform. Vi brugte en der var 19 cm. Bag kagen på midterste rille i ca. 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens). Tag kagen ud og lad den afkøle. Læg cashewnødder i blød i lunkent vand i minimum 30 minutter. Drænede cashewnødder, akaciehonning, havremælk (du kan bruge det mælk du har lyst til) og vaniljepulver tilsættes til en minihakker eller god foodprocessor. Blend det hele sammen, indtil du får en glat og lækker glasur. Smag den til. Måske du vil have lidt mere honning i. Smør glasuren på din kage. Sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sund squashkage Her får du en nem og god opskrift på en sund squashkage uden mel og sukker. Den er lavet uden hvid hvedemel, sukker og smør. I stedet er den sødet med dadler, som giver kagen en naturlig sødme. I stedet for mel, så er der brugt bønner. Måske det lyder underligt, men bønner fungerer altså mega godt i sundere kager. De giver en mega god konsistens, som minder rigtig meget om en almindelig kage. LÆS OGSÅ: Sundere squashkage Det her er en sundere squashkage. Det vil sige, at den er sundere end en kage fyldt med sukker og smør. I stedet er den lavet på gode ingredienser, som indeholder masser af fibre og som også giver en god mæthed. Derfor er et enkelt stykke af denne sundere kage ofte nok. Vi elsker i hvert fald at have et sundere alternativ, når vi bliver lidt lækkersultne. Squashkage uden sukker Den her squashkage er lavet uden sukker. Det vil sige, at der ikke er brugt almindeligt raffineret sukker. I stedet er den sødet med dadler, som giver kagen en naturlig sødme og som samtidig giver den en svampet og lækker konsistens. Vi bruger medjool dadler, som ofte kaldes “juicy dates”. De købes i sådan en æske og findes ofte i grøntsagsafdelingen. Hvis du bruger tørrede dadler, så skal du lige lægge dem i blød i varmt vand inden. Ellers kan de godt være svære at blende. Dette giver en lækker fedtfattig og kaloriefattig squashkage. Glutenfri squashkage Den her squashkage er glutenfri og er altså uden gluten. Den er lavet med lidt havregryn og havregryn er faktisk naturligt glutenfri. Den eneste grund til, at man ikke skriver glutenfri på pakken, er fordi det er produceret samme sted som andre meltyper, som ikke er glutenfri. Så hvis du er glutenallergiker, så brug glutenfri havregryn. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.