Sundae med karamel ala Mummum

Sundae med karamel ala Mummum

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på Guds gave til mennesket – nemlig Sundae. Vi tør godt at garantere at du med denne opskrift kommer til at ramme dem de sælger på McDonald’s. Cremet softice med hjemmelavet karamel toppet med Crunch af karameliserede mandler.

Ingrediensliste

 • Karamel

 • 1 ds. kondenseret mælk
 • 60 g. mandler
 • 40 g. sukker
 • 1 l. Polar vaniljeis
 • 1,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Tag en gryde og læg den kondenserede mælk i. Sørg for at dåsen er helt dækket med vand.
 2. Bring vandet i kog og læg låg på når det koger. Skru ned for temperaturen og lad det simre i 3 timer.
 3. Opvarm en pande med sukker. Når sukkeret er smeltet tilsættes mandler. Lad det stege i cirka 4-5 minutter under omrøring. Hæld derefter de karameliserede mandler over på et stykke bagepapir og lad det størkne og afkøle.
 4. Når dåsen har kogt køles den af i mindst en time hvorefter den åbnes. Hæld den færdige karamel over i en skål og sæt den på køl.
 5. Pisk nu vaniljeis med fløde til en softice.
 6. Fordel softice i 4 glas, kom 1 spsk. karamel på toppen efterfulgt af hakket crunch af karameliserede mandler.

Bedøm denne ret

Opskrift på Sundae is ligesom den på McDonald’s. Vi elsker Sundae isen på maccen, og derfor blev vi nødt til at skulle prøve kræfter med at lave den i en hjemmelavet version. Vi er især meget fan af karamelsaucen på maccen, og derfor har vi nu prøvet at lave en selv. Vi fik lavet  den lækreste hjemmelavede karamel som vi har brugt som karamelsauce – og den ramte meget godt.

Er det farligt at koge en dåse?

Det kan diskuteres lidt, om det er sundt at koge en dåse, når karamellen skal laves. Nogle mener at det udsender skadelige stoffer, når dåsen koges. Vi har dog gjort det mange gange – og vi er aldrig blevet syge af det.

Men vil du være på den sikre side, så kan du med fordel hælde den kondenserede mælk over i en lille gryde. Varm så mælken op under konstant omrøring. Lad gryden stå på middel varme og rør ofte i den. Forsæt indtil du har den ønskede konsistens og farve.

Hvad kan forberedes?

Vi serverede denne Sundae til dessert for vores gæster. Vi forberedte karamellen og de karameliserede mandler dagen før de skulle komme. På selve aftenen tog det ikke meget mere end 10 minutter at piske softice og anrette denne dessert.

Du kan forberede karamel og karameliserede mandler helt op til en uge før du skal bruge det.

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

 1. Man kan købe færdig karamelliseret kondenseret mælk (fx. fra Tørsleff) – det er meget nemmere – så slipper man for at skulle koge i 3 timer.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag