Sunde dadelkugler

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste sunde dadelkugler med chokolade og havregryn. Nemme dadelkugler med smag af romkugler, som er den bedste sunde snack. De er nemme at lave og kan opbevares i køleskabet eller fryses ned. De kan holde sig på køl i ca. en uge, hvis de får lov til at holde så længe. 

Ingrediensliste

 • 200 g. dadler
 • 1 dl. vand
 • 2,5 dl. havregryn
 • 2 spsk. bagekakao
 • 1 spsk. romessens
 • 100 g. kokosmel
 • Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

 1. Dadler udstenes (de dadler der kan købes i papæske) og blendes sammen med vand (den vægt der er angivet er uden sten). Dette gøres meget nemt i en foodprocessor. De kan også hakkes meget fint og blende med vand efterfølgende.
 2. Herefter røres kakao, romessens (start med lidt og smag så til, da der kan være forskel på mærkerne osv.) og havregryn i. Smag til med romessens. Måske du gerne vil have en kraftigere smag. Det er en smagssag.
 3. Hvis massen er meget klistret, så kan den med fordel lige sættes på køl i 30-60 minutter.
 4. Massen trilles til kugler og rulles i kokosmel eller hvad man nu ellers har lyst til.
 5. Opbevares på køl i en lufttæt beholder eller på en dyb tallerken.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde dadelkugler

Her får du vores opskrift på verdens bedste og sunde dadelkugler, som smager af romkugler. Det de lækreste dadelkugler lavet på dadler, havregryn, kakaopulver og smagt til med romessens. De er super nemme at lave og så er de altså perfekte, hvis du mangler en idé til sunde mellemmåltider eller en sund aftensnack, når sukkertrangen melder sig.

De her lækre dadelkugler kan du rulle i kokos, kakao, lakridspulver eller krymmel, hvis det skal være som romkugler. Du kan lave dem små eller du kan lave dem lidt større, så det minder mere om rigtige romkugler, som du kan købe ved bageren. Uanset hvad, så smager de altså skønt og er én af vores absolut yndlings sunde snacks.

LÆS OGSÅ: Sunde snickerskugler med peanutbutter

Sunde dadelkugler

Verdens bedste dadelkugler

Vi vil vove at påstå, at de her dadelkugler med chokolade og havregryn er de bedste. Vi synes især, at de dadelkugler man kan købe, kan have tendens til at være tørre eller smuldre. Vi tilsætter lidt vand til opskriften, som gør, at de får en saftig og lækker konsistens.

I stedet for vand, så kan du også tilsætte kaffe. Så er de bare knap så børnevenlige, men hvis du til gengæld elsker kaffe, så vil de uden tvivl falde i god jord hos dig. Vi nævnte at du kunne rulle dem i kokos, kakaopulver eller krymmel. Men du kan også rulle dem i chiafrø, hampefrø, frysetørrede hindbær eller andre frysetørrede bær. Vi plejer at rulle dem i nogle forskellige ting. Så er de så fine at servere på et fad og så er det faktisk ofte, at folk får lyst til at smage, da de er så indbydende.

Sunde snacks og andre idéer

Dadelkugler er for os en af verdens nemmeste ideer, hvis man gerne vil have et sundere alternativ til de søde sager. De kan laves med så mange smagsvarianter, hvor dadelsmagen bliver camoufleret, så de på ingen måde kan smages.

Den her variant med romkuglesmag er en af vores yndlings, men de kan også laves med mandler, ren kakao, lakrids eller frysetørret hindbær.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hey ?
  Kan ikke helt finde ud af om de 100g kokosmel skal blandes i massen eller det bare skal bruges til pynt/topping ?

  Mvh. Rikke

  1. Hej Emma,

   Vi udregner desværre ikke kalorieindhold på vores opskrifter, da vi simpelthen ikke har tiden til det.
   Du kan evt. indtaste alle ingredienserne i en af de der apps, som kan udregne det og så dividere med hvor mange du får.

   Kh

 2. Åhh så skønt. Endelig en hjemmeside med opskrifter som ikke er proppet med en masse SEO (search engine optimization) ævl og KÆVL med de rigtige søgeord drysset i som man skal sidde og bladre igennem for at komme til frem til sagen. Enkel præsentation og opskrift, det spiller.

 3. Hejsa.
  Kan man bruge de dadler, som købes i poser uden sten? Kan nemlig aldrig finde dem i papæske.

  Mvh Louise

  1. Hej Louise,

   Det kan du godt, men så skal du lægge dem i blød i varmt vand inden. Har du kigget i grøntafdelingen? De findes nemlig ikke sammen med de andre tørrede frugter 🙂

   Kh

 4. Omg de er så lækre ! Og så nemme at lave !
  De tager sukkertrangen om aftenen !
  Tak for endnu en mega god opskrift !

 5. Hej :). Er det en spsk romessens/rom aroma der skal i? Jeg puttede kun 1 1/2 tsk i, og de smager nu ret kraftigt af rom ? 🙂

  1. Hej Søren,

   Ja det bruger vi. Men der kan selvfølgelig være forskel på hvor kraftigt det smager alt efter mærke osv. 🙂
   Det skriver vi lige til.

   Kh

Skriv en kommentar