Sunde græskarmuffins

Opskrift på sunde græskarmuffins med chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 7 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sunde græskarmuffins med mørk chokolade. En lækker og sund græskarkage, som du kan spise som en sund kage eller dessert.

Ingrediensliste

 • 240 g. kikærter på dåse
 • 4 stk. æg
 • 180 g. hokkaidogræskar
 • 120 g. dadler
 • 3 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 70 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej den angivede vægt af.
 2. Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel.
 3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at fjerne sten fra dadler (vi bruger dadler fra papæsker, da de er bløde. Hvis du bruger dadler fra en pose, så læg dem i varmt vand inden, så de bliver bløde).
 4. Kikærter drænes og tørres godt. Den angivede vægt er i drænet vægt.
 5. Tilsæt dadler, æg, kanel, stødt ingefær, salt og bagepulver. Blend det hele sammen med kikærterne med en stavblender.
 6. Hak chokolade groft.
 7. Vend til sidst most, afkølet græskar og hakket chokolade i dejen.
 8. Hæld dejen over i 6-7 store muffinsforme (vi brugte silikoneforme, så er de nemme at få ud).
 9. Bag kagerne på midterste rille i ca. 25-30 min. (hold øje med dem, ikke alle ovne er ens).
 10. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde græskarmuffins med chokolade

Nem opskrift på sunde græskarmuffins med mørk chokolade. De er glutenfri og er lavet uden hvid sukker og mælkeprodukter. I stedet er de lavet med kikærter, æg og dadler, som giver en god sødme. Måske du tænker, at kikærter er mærkeligt at bruge i kage, men de giver simpelthen så god en konsistens og saftighed til kagen.

Du kan nyde de her sunde græskarmuffins som et sundere alternativ, hvis du gerne vil have en sundere snack. De kan også sagtens fryses ned, hvis du ikke har tænkt dig at spise dem alle på én gang. Så kan du tage dem op, hvis lækkersulten melder sig.

LÆS OGSÅ: Sunde gulerodsmuffins

Opskrift på sunde græskarmuffins med chokolade

Sund græskarkage

Den her sunde græskarkage er super saftig og er på ingen måde tør. Den får masser af sødme fra dadlerne og æggene samt kikærterne giver den saftighed. At bruge kikærter i den sunde bagning er genialt, hvis man gerne vil undgå hvedemel. De er nemlig billige og super nemme at anvende. Og så kan man få dem i alle supermarkeder, så man skal ikke på jagt i forskellige butikker.

Opskrift på sunde græskarmuffins med chokolade

Sundere alternativer med græskar

Eftersom græskar er i højsæson lige nu, så blev vi selvfølgelig nødt til at lave et sundere alternativ med det. Vi har brugt hokkaidogræskar i denne opskrift, men du kan også godt erstatte det med butternutsquash. På samme måde, så kan du også sagtens udelade chokolade og erstatte med frosting i stedet, hvis det er. Vi elsker blot kombinationen af græskar og chokolade. Og så er det også nemt! Disse muffins kan laves på 30 minutter.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar