Sunde havregrynsmuffins med banan Sunde havregrynsmuffins med banan Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sunde havregrynsmuffins med banan og chokolade. Nemme muffins, som er det perfekte sundere alternativ til søde sager. Ingrediensliste 3 stk. æg 3 stk. banan 1,5 tsk. bagepulver 1,5 tsk. stødt kanel 5 stk. dadler 1,5 dl. havregryn 1 dl. mandler 50 g. 70% mørk chokolade 1 knivspids salt Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Placer havregryn og mandler i en minihakker, blender eller foodprocessor. Blend det til mel. Modne bananer (vigtigt, at de er godt modne, da det giver sødme), dadler (udstenet. hvis de er hårde, så læg dem i varmt vand inden), æg, bagepulver, kanel og salt blendes sammen med en stavblender eller anden slags blender til en ensartet masse. Hak chokolade groft. Vend chokolade samt havregryn/mandel-blandingen i den våde blanding. Fordel dejen i muffinsforme (her kan vi anbefale at bruge silikoneforme, da de er nemme at få ud efter). Bag dem i ovnen i ca. 16-18 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sunde havregrynsmuffins med banan De lækreste, sunde havregrynsmuffins med banan og chokolade. De er virkelig perfekte som en sund snack, hvis du gerne vil undgå hvidt sukker, hvedemel og smør, som man normalt finder i bananmuffins. De mætter godt og er gode til lige at tage toppen af sukkertrangen. De består af æg, bananer, dadler, havregryn og mandler, som er ingredienser, som mætter godt. Derudover har vi tilsat lidt mørk 70% chokolade, men det kan man også sagtens udelade, eksempelvis hvis du vil bruge disse muffins til en baby. Du kan også tilsætte lidt hakkede nødder, rosiner eller andet til dem, hvis du vil erstatte chokoladen med noget. Men de er også super lækre uden chokolade eller en anden form for fylde. LÆS OGSÅ: Sunde muffins med chokolade Sunde muffins med banan og chokolade Det her er virkelig nogle nemme og sunde muffins med banan og chokolade. Generelt er kombinationen af banan og chokolade jo bare altid god. I stedet for at søde dem med sukker, så har vi sødet dem med meget modne bananer samt lidt dadler. Det giver en god naturlig sødme, så man slet ikke har brug for at tilsætte hvid sukker. Sørg blot for, at du bruger bananer, som er godt modne, da de giver masser af sødme. Så hvis du mangler en nem opskrift på sunde havregrynsmuffins, så skal du helt sikkert prøve denne. Vi laver nogle gange x3 af opskriften, så vi har masser af muffins. De kan nemlig også sagtens fryses, så man altid nemt har en sund og mættende snack. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Lotte, Desværre ikke på nuværende tidspunkt, men vi er ved at få næringsindhold på alle vores opskrifter. Det kommer snart 🙂 Kh Svar
Hey. Der dufter herligt i køkkenet 🙂 Men trods de forholdsvis mange æg og bagepulver, syntes jeg ikke de hæver noget særligt. Har vendt melen forsigtigt i der våde element. Tak for alle jeres herlige opskrifter. Svar
Virkelig gode ? Tror dog i min ovn de skulle have været inde på 170 grader Gav dem 16 min på 180 og synes de blev lidt mørke og ikke helt færdige inden i. Hvor mange laver du af den opskift ? Svar
Hej, Det kan sagtens være. Der kan være stor forskel på ovne. Vi får 10 stk. ud af en portion 🙂 Kh Svar
Mega lækre – undlod dadler og puttede en tsk. vaniliesukker i, i stedet 🙂 Mine unger var vilde med dem. Svar
Jeg har flere gange fået dem hos en veninde, og de er VIRKELIG gode. Nu prøver jeg at bage dem selv, og vil forsøge med æblestykker i. Har du mon haft eksperimenteret med noget i den stil tidlligere, og feks fif inden retning? Svar
Hej Lone, jeg ville blot skære nogle små stykker æbler og komme oveni dejen inden bagning :)! Kh Svar
Hej mette, De er ret afgørende, da de både giver sødme og også gør, at de ikke bliver så tørre. Hvis det er fordi du ikke kan lide dadler, så kan de ikke smages. Vi bryder os heller ikke om dadler alene 🙂 Kh Svar
Hej, I en lufttæt beholder eller plastikpose ved stuetemperatur. Ellers kan de også fryses ned <3 Kh Svar
De er vildt gode og har nu prøvet mange slags og dem her er gode både med og uden dadler synes jeg Svar
Hej Nina, Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app 🙂 Kh Svar