Sunde træstammer Sunde træstammer Opskrift til 8162432 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift på sunde træstammer lavet på dadler og havregryn. De er overtrukket med marcipan og er dyppet i mørk chokolade. En nem og sund snack. Ingrediensliste Trøffelmasse 200 g. dadler 1 dl. havregryn 400 g. sorte bønner på dåse 3 spsk. bagekakao 2 tsk. romessens 2 spsk. akaciehonning Overtræk 300 g. marcipan 50 g. 70% mørk chokolade Fremgangsmåde Dadler udstenes. Bønnerne drænes og skylles grundigt. Tør dem herefter godt. Blend alle ingredienserne til fyldet sammen. Dette gøres meget nemt i en foodprocessor. De kan også hakkes meget fint og blandes med vand efterfølgende. Put dejen over i en skål og dæk til med husholdningsfilm. Sæt den på køl i 1 time eller 30 minutter i fryseren. Dette gør man for, at dejen får lov til at samle sig og bliver lidt mere fast. Vej din masse af til 55 g. pr. stk. eller del dejen i 8 lige store dele. Form dem til små aflange pølser. Sæt dem på køl, imens du ruller marcipan ud. Rul marcipan ud i lidt flormelis eller lidt kartoffelmel. Vi har brugt marcipanen fra Easis, men du kan også sagtens bruge alm. marcipan eller lave din egen sunde udgave. Vi rullede hver rulle marcipan ud til 15 x 23 cm. Her kunne vi få marcipan til 4 stk. Skær marcipanen til og læg de små “pølser” du lige har formet ovenpå. Rul marcipanen stramt om og luk enderne til, hvis de går lidt udover. Sådan fortsætter du, indtil alle er overtrukket med marcipan. Placer på et stykke bagepapir, evt. på et skærebræt (så er det nemt at flytte til køleskabet efter). Hak chokolade groft. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Dyp enderne af dine træstammer i chokolade og placer dem tilbage på bagepapiret. Sæt dem i køleskabet, så chokoladen får lov til at størkne. Når chokoladen er størknet, så kan du flytte dem fra bagepapiret og over i en beholder. De holder ca. 4-5 dage i køleskabet. De kan også sagtens fryses. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på sunde træstammer En super nem opskrift på sunde og lækre træstammer. Du ved, dem der fra bageren, med trøffelfyld og marcipan, som er dyppet i mørk chokolade. Dem har vi lavet en sundere udgave af, som er lavet på dadler og havregryn. De er virkelig lækre og er perfekte, når den søde tand melder sig. Disse er lavet uden hvid sukker, hvedemel og smør. Det er derfor hvad vi kalder en sundere udgave af den klassiske træstamme. Samtidig mætter den godt, da den blandt andet indeholder bønner. Selvom det måske lyder lidt skørt med bønner i træstammer, så skal du virkelig prøve det inden du afskriver dem. Man kan nemlig slet ikke smage det, men til gengæld giver det en virkelig god konsistens til fyldet! LÆS OGSÅ: Sunde cookies Du kan også sagtens blot bruge “trøffelfyldet” og trille det til kugler. Så kan du rulle dem i kokos, krymmel eller hvad du ellers har lyst til. Vi valgte at bruge marcipan fra Easis, da det var nemt – men du kan også lave en sundere hjemmelavet udgave. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Malene, 1 dl, men start med 1/2 dl. og så kan du tilsætte mere, alt efter hvor bløde dine dadler er 🙂 Kh Svar
Hej, super lækre, men hvad der er sket i opskriften med de sorte bønner som jeg puttede i første gang jeg lavede dem Vh Sanni Svar
Har I ændret i Jeres opskrift? Jeg synes, at have lavet dem tidligere, hvor der også skulle sorte bønner i? Svar
Hej, Det har vi desværre ikke forsøgt os med. Vi ved ikke om de vil blive lige så ‘skjult’ som bønnerne 🙂 Kh Svar