Svamperisotto med kylling

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste svamperisotto med kylling og parmesanost. Retten er så god til aftensmad, både i hverdagen og til weekenden. Server med en god hvidvin og så har du en vinderret, som uden tvivl vil falde i god jord.

Ingrediensliste

  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 400 g. kyllingebryst
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 300 g. risottoris
  • 1 dl. hvidvin
  • 50 g. frisk spinat
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 50 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Kog vand. Opløs bouillonterning i vandet og sæt til side.
  2. Løg og hvidløg hakkes fint.
  3. Svampene renses og skæres i skiver.
  4. Skær kylling ud i mindre fileter.
  5. Varm en gryde op med olie eller smør. Steg kylling. Krydr med salt og peber. Når det er færdigstegt, så tages det op ad gryden og sættes til side.
  6. Tilsæt evt. lidt mere olie til gryden. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par minutter til det bliver blødt.
  7. Tilsæt champignoner og lad det svitse og få farve.
  8. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag.
  9. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Det tager 1-2 minutter.
  10. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet.
  11. Hak spinat og persille.
  12. Riv parmesan på et rivejern.
  13. Tilsæt til sidst spinat, persille og parmesan. Vend det hele godt rundt.
  14. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
  15. Tag din risotto af varmen og anret på tallerkener. Læg kyllingebryst oven på og riv evt. lidt ekstra parmesanost og persille på toppen. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på svamperisotto med kylling

Nem opskrift på den bedste svamperisotto med kylling. Risotto er perfekt både som nem aftensmad, men bestemt også som gæstemad eller fredagsmad. Risottoen stammer fra Italien og det er endnu en af de italienske retter, som vi ikke kan få nok af. Den består af simple ingredienser, som forvandles til et festmåltid, hvis man blot har en god portion tålmodighed.

LÆS OGSÅ: Cremet risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke

Svamperisotto med kylling

Svamperisotto kræver nemlig ikke mange ingredienser, men derimod lang tid på komfuret, da den skal røres længe. Men den er hele ventetiden værd. Vi har før serveret den for venner og familie, som mener, at det er som at være på restaurant, når vi serverer den.

I denne variant har vi tilsat spinat. Du kan også tilføje asparges, forårsløg, bønner eller andet – lige hvad du har lyst til. Prøv lidt forskelligt, det vil bestemt ikke gøre retten dårligere.

Risotto med kylling og spinat

Kombinationen af kylling, spinat, frisk persille og champignon er så lækker i denne ret. Det giver lige lidt ekstra smag og fylde til risottoen, som normalvis ofte er meget simpel. Du kan dog også sagtens lave den uden kylling, hvis du gerne vil lave en vegetarisk udgave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg kan ikke helt gennemskue antallet af pander og gryder. Skal man lave risottoen i en gryde eller på en pande?

  2. Har i erfaring med at lave risotto til mange personer? Overvejer at lave det til min fødselsdag hvor vi kan blive op 12-14 personer.

    1. Hej Anja,

      Vi har ikke de bedste erfaringer med risotto til så mange mennesker. Risotto er en ret, som er bedst, når den er helt frisk og nylavet. Den kan ikke stå og trække ret længe efter den er færdig før, at den bliver træls. Hvis det var os, så ville vi finde på en anden ret til så mange gæster 🙂

      Kh

Skriv en kommentar