Svamperisotto med sprød serrano

Svamperisotto med sprød serrano
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på svamperisotto med sprød serrano, parmesan og frisk persille. En god risotto med svampe og serranoskinke.

Ingrediensliste

  • Svamperisotto

  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 150 g. risottoris
  • 1 dl. hvidvin
  • 30 g. smør
  • 60 g. parmesan
  • Topping

  • 30 g. parmesan
  • 60 g. serranoskinke
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Sprød serrano

  1. Varm en pande op med lidt olie.
  2. Tilsæt serranoskinken til panden. Lad dem stege på begge sider til det er sprødt og har fået farve.
  3. Tag det fra på en tallerken med køkkenrulle på.
  4. Bræk eller skær det i mindre stykker.
  5. Sæt til side imens du laver risottoen.

Svamperisotto

  1. Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Hak champignoner groft.
  3. I en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par minutter.
  4. Tilsæt champignoner og lad dem sautere til de bliver bløde.
  5. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag.
  6. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe.
  7. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet.
  8. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
  9. Tag din risotto af varmen og anret på 2 tallerkener. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen. Top med sprød serranoskinke og finthakket persille.
  10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på svamperisotto med sprød serrano

En nem og lækker svamperisotto med sprød serrano og masser af parmesan på toppen går man aldrig galt i byen med. Server den med en god hvidvin og noget godt brød til, så har du den ideelle gæsteret, som passer perfekt til årstiden. Man skal ikke undervurdere en god risotto og det er faktisk slet ikke svært at lave det selv.

Vi har tilberedt risottoen i en Fiskars Norden Steel gryde, som vi håber, at mange af jer har på ønskesedlen i år til jul. Norden Steel serien er uden tvivl de bedste gryder og pander, som vi nogensinde har haft. Produkterne har en unik mineralbehandling, som gør, at de har en virkelig god slip-let funktion. Det gør også, at blandt andet gryden er genial til at lave risotto. Den brænder nemlig ikke fast. Og hvis der er noget, som kan gå galt ved en risotto, så er det, at den brænder fast til bunden. Det er nemlig sådan en ret, hvor man skal røre jævnligt.

LÆS OGSÅ: Finsk laksesuppe

Svamperisotto med sprød serrano Svamperisotto med sprød serrano

Risotto med champignon og serranoskinke

Vi har lavet denne risotto med champignon. Du kan bruge præcis de svampe, som du har lyst til. Det varierer nemlig alt efter sæsonen, hvilket udvalg man kan finde i butikkerne. Du kan også bruge tørrede svampe. Så står der ofte på pakken, hvordan de skal klargøres inden de bruges. Udover champignon, så bruger vi risottoris og her kan du desværre ikke erstatte med basmati- eller jasminris. Vi har hørt nogle bruge grødris, men vi holder os personligt selv til risottoris.

Man kunne vælge bare at holde den simpel og blot toppe med revet parmesan. Vi har dog lige opgraderet den en smule ved at toppe med sprød serranoskinke. Vi elsker sprød serranoskinke og så er det så nemt at lave! Skinken steges blot på en pande til den er sprød og så skæres den i mindre stykker. I stedet for serranoskinke, så kan du også bruge parmaskinke eller almindelig bacon.

Svamperisotto med sprød serrano Svamperisotto med sprød serrano

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

EfterårVinter

Kommentarer

    1. Hej Mathilde,

      Imens vi svitser af, så står vores på 8 ud af 10. Når bouillon tilsættes, så skruer vi ned på 6-7 🙂

      Kh

Skriv en kommentar