Tilmeld nyhedsbrev

Svampet og simpel chokoladekage uden æg

Svampet og simpel chokoladekage uden æg

Svampet og simpel chokoladekage uden æg

Opskrift til 4 personer (Ø16 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Nem og hurtig opskrift på en svampet chokoladekage uden æg. Der er en del opskrifter på chokoladekager derude, men denne må du bare tilføje til din samling, da den virkelig er en af de bedste vi nogensinde har lavet.

Ingrediensliste

Kage

  • 120 g. hvedemel
  • 120 g. sukker
  • 30 g. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. mælk
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie

Topping

  • 30 g. hvid chokolade
  • 30 g. mørk chokolade
  • 30 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

1. Pisk alle ingredienserne til kagen i en skål.
2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
3. Put bagepapir i springformen og hæld dejen deri.
4. Bages i 17-20 minutter. Prik i kagen med en gaffel og test om der kommer dej på undervejs. Måske skal den have lidt ekstra tid, da der er stor forskel på ovne. Men hold godt øje og pas på ikke at give den for meget – hellere lidt for lidt, så den bliver svampet.
5. Smelt de tre slags chokolader og pynt med det.

Bedøm denne ret

En lækker svampet og simpel chokoladekage, som er lavet uden æg, men som stadig er  lækker. Der behøves nemlig slet ikke at være æg i en chokoladekage. Vi har flere gange stået i den situation, at vi gerne ville bage chokoladekage men ikke havde nogle æg. Kagen kan enten bages i springform eller så kan den også laves i bradepande, hvis du skal servere den for mange mennesker. Chokoladekage er desuden også en af de kager, som uden problemer kan fryses ned, så den kan laves i god tid og så blot tages op, når den skal bruges. Vi plejer faktisk at skære chokoladekagen i små stykker og så fryse dem ned. Så kan man nemlig altid tage et stykke op, når sukkertrangen melder sig og man slipper for at tage en hel chokoladekage op.  

En sådan svampet og simpel chokoladekage uden æg må være den ultimative kage at servere til sin klasse, familie eller en flok kammerater.

Kan jeg lave kagen i en bradepande?

Kagen kan sagtens laves en i bradepande. Hvis du laver den i en bradepande, så vil vi anbefale at gange opskriften med 4. Der vil være nok til 16-20 personer ved at lave det den i en bradepande.

Kan jeg en anden glasur?

Du kan lave andre typer af glasur. Vi smeltede chokolade, du kan med fordel også lave en chokoladeglasur eller en hvid glasur. Derudover kan du pynte med en masse forskellige toppings som M&M’s, hakket chokolade, knuste Oreos eller andet. Den er perfekte kage til klassen må være en svampet og simpel chokoladekage som denne her.

Hvis du er vild med chokoladekage, så bør du bestemt også prøve en af vores favoritter, nemlig vores chokoladekage med bærskum.

 

Følger du med på vores Instagram og Facebook? Her vil du få daglig madinspiration.

 

Skriv en kommentar