Den bedste kanelkage

Den bedste kanelkage

Svampet kanelkage med kaffeglasur

Opskrift til personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste kanelkage med en cremet og lækker glasur. Den er lavet med kærnemælk og er uden æg, hvilket gør den super svampet. Den holder sig god 3-4 dage og er faktisk bedst på 2. dagen. Kagen kan også sagtens fryses og så tages op, når den skal bruges.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 170 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • Glasur

  • 35 g. smør
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
  5. Smør en form (18×18 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 20-25 min. Hvis du bager den i en springform (Ø20-22cm), så skal den sandsynligvis have 10-15 minutter mere.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  7. I en lille gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varm den op ved lav varme, imens der røres.
  8. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
  9. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste kanelkage

Den bedste kanelkage er hvad du får opskriften på her. Kanelkage er en af vores absolut yndlings bradepandekager uden æg, da den simpelthen bare er så lækker, svampet og nem at lave. Den er lavet med kærnemælk, hvilket gør, at det er en af de kager, som faktisk kun bliver bedre dagen efter.

LÆS OGSÅ: Store og bløde chokoladeboller

Noget af det aller bedste ved den, er den smagfulde og cremede kaffeglasur, som er på toppen. Den kan vi nærmest spise direkte fra gryden, fordi den er så god. Så mangler du en god og nem bradepandekage, så vil til enhver tid altid anbefale kanelkagen.

Den bedste kanelkage

Kanelkage uden æg

Vi har altid bagt kanelkage uden æg og selvom der ikke er æg i, så får du stadig en super svampet og lækker kanelkage. Den bliver så god pga. kærnemælken, som gør den virkelig saftig.

Kan jeg lave denne kanelkage i en springform eller bradepande?

Du kan både lave den i en bradepande men også i en springform. Den her opskrift er justeret til en springform på 22 cm. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, så ville vi personligt gange opskriften med 2,5.

På samme måde ganger du bare kaffeglasuren op på samme måde. Der er ikke noget man som sådan skal tage højde for.

Kanelkage glasur

Glasuren til denne kage er bare helt fantastisk! Selvom det er en “kaffeglasur”, så kan man på ingen måde smage kaffen, men det giver noget dybde til chokoladeglasuren på toppen. En rigtig god kanelkage skal simpelthen bare have den her gode glasur på.

Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om kaffe?

Bare rolig. Vi bryder os heller ikke om kaffe, men den bedste kanelkage skal altså bare toppes med kaffeglasur. Man kan nemlig på ingen måde smage kaffen. Den giver bare sådan en god konsistens og er prikken over i’et i glasuren. Det behøves ikke være noget fancy kaffe. Vi bruger en billig pulverkaffe, som bliver blandet op med kogende vand. Og det fungerer helt fint.

Kanelkagen kan sagtens bages dagen før

Vi vil faktisk nærmest anbefale at bage kagen dagen før. Den bliver nemlig kun bedre af at få lov til at stå et døgn. Det er derfor en skøn og nem kage, som kan laves i god tid. Den kan også sagtens fryses ned. Det har vi også gjort flere gange uden problemer.

Følg også med på vores Instagramprofil, hvor vi hele tiden lægger nye opskrifter og billeder ind.

Kommentarer

      1. Hej

        Super lækker opskrift 👍👌som jeg helt klart vil prøve, men hvad gør man når jeg ikke kan tåle mælk, tænkte på kærnemælken ?

  1. Super lækker kage! Jeg har nu lavet den nogle gange, men min kage bliver meget lysere end den på jeres billede. Har i noget bud på hvorfor? 🙂

    1. Hej Emilie,

      Ved ikke om der kan være forskel på kanel 🙂 men ellers kan det også sagtens være lyset, som får den til at se lidt mørkere ud!

      Knus

  2. Så lækker en kage! Har nået at bage den 4 gange på en uge 🤣 hjem til, mandens arbejde og til pædagogerne i børnehaven 🤩

  3. Kan man mon skifte kærnemælken ud med almindelig mælk og/eller syrnet yoghurt? Jeg bor i udlandet hvor butikkerne har lukket om søndagen, men jeg har sådan lyst til at bage denne 😍😍

    1. Hej Michelle.
      Det kan du sagtens, men så ville vi give dem kortere tid i ovnen. Du kan holde øje ved at stikke en gaffel i dine muffins, for at se hvornår de er færdige 🙂
      Knus

      1. Kan man lave den om til banankage ….
        Så der er banan i istedet for kanel ?

        For den er super lækker og nem denne kage

  4. Hej 🙂 Kan man lave opskriften på almindelig mælk? I så fald er det så samme mængde og stadig natron der skal i?

    1. Hej Julie,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men tror godt du kan, hvis du blander det op med lidt vand, så det får samme konsistens som kærnemælk 🙂

      KH

  5. Hej! Vil jeg kunne lave kagen med laktosefri yoghurt naturel eller lign (fx creme fraiche) i stedet for kærnemælk? Jeg er laktoseintolerant og så vidt jeg ved findes der endnu ikke laktosefri kærnemælk.
    Kh Klara 🙂

  6. Hejsa,
    Hvis jeg skal bage denne kage i en springform str 26 cm bør jeg så gange opskriften op til 1,5 eller 2?
    Mvh. Maria

    1. Hej Nicole,

      Bruger du varmluft? Placer kagen på anden nederste rille i ovnen. Skru evt. lidt ned for varmen – ovne varmer ikke ens og det lyder som om, at din varmer meget kraftigt i forhold til vores. Du kan evt. lægge sølvpapir over kagen efter halvdelen af tiden er gået 🙂

      Kh

  7. Mega Nice med sådan en nem kage. Selv for den der ikke er skide god i et køkken ( mig )😂
    Min datter og jeg har lavet to idag. En efter opskriften og en med rosiner i.
    Er så spændt på at smage dem begge.

    (Den første er vi tyvstartet på)
    Muuums siger jeg bare. Den er så lækker❤️

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag