Syltede rødløg

Syltede rødløg
Opskrift til stort glas Opskrift til 1 stort glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på syltede rødløg på 15 minutter. Det kræver kun 3 grundingredienser og så kan man selv vælge om man vil krydre dem med lidt peberkorn og laurbærblade, men de smager også godt uden! Spis dem til både frokost og aftensmad, i sandwich eller som tilbehør til din kylling. Dækkes de syltede rødløg af eddiken, så kan de holde sig gode i op til to uger i køleskabet. 

Ingrediensliste

  • 3 rødløg
  • 3,5 dl. eddike
  • 2 dl. sukker

Fremgangsmåde

  1. Skær rødløg i skiver eller både, og læg dem i et rent/skoldet glas som kan lukkes tæt.
  2. Bland eddike og sukker i en lille gryde og bring det i kog.
  3. Når det koger hældes det over i glasset (man kan også tilføje lidt laurbærblade og peberkorn til blandingen) og det lukkes og stilles på køl. Lad dem stå natten over.
  4. Hvis du først skal bruge løgene om nogle dage, så kan vi anbefale at undlade at koge eddiken op, da løgene i så fald holder farven meget bedre. Bland bare eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade og hæld det over de rå løg.
Bedøm denne ret

Opskrift på syltede rødløg

Nem og hurtig opskrift på syltede rødløg. Det tager kun 15 min at lave disse lækre syltede rødløg. Det kræver kun 3 grundingredienser og så kan man vælge om man vil krydre dem med lidt peberkorn og laubærblade, men de smager også godt uden. Syltede rødløg er nok et af de mest smagfulde tilbehør. Prøv dem i burger, sandwich eller ovenpå din rugbrødsmad. Vi elsker også at spise dem i en lækker salat med kylling, spinat og perlespelt vendt i grøn pesto.

Syltede rødløg får sådan en sød-syrlig smag, som giver en god syre. Det giver samtidig en god sødme til det meste, hvilket gør dem til et ret universel tilbehør. Vi har næsten altid et glas til at stå i køleskabet og så bruger vi dem blandt andet til grillmad, kylling, frikadeller eller hvad aftensmaden ellers står på. Er de syltede rødløg helt dækket af eddiken, så kan de holde sig gode i op til to uger i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Melonsalat 

Syltede rødløg

Syltede rødløg efter sæson

Når man krydrer sine rødløg kan man vælge at krydrer dem efter sæson. Til jul er det lækkert at krydrer sine rødløg med kanelstang og stjerneanis. Det giver en god stemning har jul når man får syltede rødløg sammen and eller i sin ribbenstegssandwich. Man kan bruge de krydderier der lige lyster. Derved prøver man også noget nyt i forhold til smage så det ikke bare er de samme syltede rødløg hele tiden.

Hvad kan man ellers sylte?

Er du blevet helt vild med at sylte så synes vi du burde tage et kig på vores andre opskrifter hvor vi blandt andet sylter rødbeder, squash, rabarber og agurker, Syltede rødbeder passer godt ovenpå en leverpostejmad eller sammen med frikadeller eller medister. Syltede squash er en god erstatning for asier og man spiser syltet squash til de samme ting som man spiser syltede asier til. Syltede rabarber passer godt ovenpå skyr, yoghurt eller i en salat. Syltede agurker er godt til en helstegt kylling, ovenpå hotdogs eller som tilbehør ovenpå en rugbrødsmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej Katrine

      Eddike-lagen skal hældes over, imens det er varmt og så skal det køle ned inden låget lukkes 🙂

      Knus

    1. Hej Benedikte,

      1 time, så burde de allerede være lidt syltede – men det optimale er at lade dem stå 24 timer 🙂

      Kh

Skriv en kommentar