Tærte med bacon og forårsløg

Tærte med bacon og forårsløg
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker tærte med bacon og forårsløg. En nem bacontærte, som kan spises til frokost, i madpakken og til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Tærtebund

  • 110 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 150 g. bacon i tern
  • 1 bundt forårsløg
  • 100 g. fetaost
  • 5 stk. æg
  • 1 dl. creme fraiche
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  8. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Prik bunden med en gaffel.
  9. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter. Imens den bager, så gøres fyldet klar.
  10. Varm en pande op uden fedtstof.
  11. Tilsæt bacon i tern til panden. Lad det stege til bacon er gyldent og sprødt. Tag det fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
  12. Rens forårsløg og skær i stykker på ca. 3-4 cm.
  13. Smuldr feta i en skål.
  14. Pisk æg sammen med creme fraiche og salt/peber.
  15. Tag tærtebunden ud af ovnen.
  16. Fordel halvdelen af forårsløgene, bacon og smuldret feta på bunden.
  17. Kom æggemassen på. Top med det resterende fyld.
  18. Bag tærten i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til æggemassen er fast og er en smule gylden.
  19. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tærte med bacon og forårsløg

Den dejligste tærte med bacon og forårsløg, som virkelig smager af forår! Den består af en fuldkornstærtebund, som er lavet på grahamsmel og hvedemel. Derudover er der æggefyld af æg og creme fraiche, samt fyld af smuldret fetaost, sprød bacon og forårsløg. En smagfuld og lækker kombination, som smager af forår.

Vi bruger så ofte forårsløg i madlavningen. Ofte bruger vi det dog som topping på gryderetter, salater osv., men det smager skønt i en tærte som denne. Forårsløg er en undervurderet grøntsag. Den har en mild, men frisk smag, som passer perfekt sammen med den saltede bacon og den cremet fetaost.

LÆS OGSÅ: Klik her for alle vores tærteopskrifter

Tærte med bacon og forårsløg

Bacontærte med feta og forårsløg

Server denne bacontærte med feta til aftensmaden, frokost eller på en buffet til påskefrokosten. Den er nem at lave og så smager den helt forrygende! Bunden kan jo sagtens laves i god tid og også rulles ud i fadet. Så skal den blot forbages og fyldes med fyldet. Så er det nemt at servere sådan en hjemmelavet tærte til påskefrokosten, hvor man måske også har travlt med andre ting.

Forårsløgene skærer vi i stykker af 3-4 cm. Hvis du synes de er lidt for tykke (der kan være forskel på tykkelsen nemlig), så kan du lige halvere dem på midten. De skal nemlig også nå at blive tilberedt i ovnen, når tærten bages, så det er vigtigt, at de ikke er alt for tykke.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar