Tærte med feta og skinke Tærte med feta og skinke Opskrift til 12345678910 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på tærte med feta, skinke og porrer. En smagfuld madtærte, som kan spises til frokost, aftensmad, til tapas eller brunch. Ingrediensliste Tærtebund 200 g. hvedemel 110 g. smør 0,5 tsk. salt 3 spsk. vand Fyld 5 stk. æg 1 dl. madlavningsfløde 150 g. skinketern 1 stk. porre 50 g. fetaost salt/peber Fremgangsmåde Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig. Sæt dejen på køl i minimum 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel. Placer i et tærtefad. Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Imens bunden bager, så gøres fyldet klar. Skær porrer i skiver. Skyl dem efter de er skåret, så er det meget nemmere at fjerne jord osv. Tør dem godt. Pisk æg sammen med fløde, salt og peber. Du kan evt. også tilsætte lidt chili, hvidløg eller paprika til æggemassen. Når bunden er forbagt, så tages den ud af ovnen. Fordel porrer og skinke på bunden og hæld æggemassen over. Fordel til sidst smuldret fetaost ovenpå. Bag tærten i ovnen i ca. 15-18 minutter, indtil den får en let gylden farve og æggemassen er fast. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på tærte med feta og skinke Her får du en nem og lækker opskrift på tærte med feta, skinke og porrer. En mild, men virkelig velsmagende madtærte, som kan serveres til både frokost og aftensmad. Bunden er en standard mørdejsbund, men du kan også lave en grovere variant med fuldkorn, hvis du er mere til det. Server tærten til aftensmad, evt. med en lækker, grøn salat og dressing til. Vi elsker tærte til aftensmad, da det simpelthen bare er nemt og hurtigt at lave. Samtidig kan man få brugt grøntsagsrester, da de fleste grøntsager faktisk smager skønt i tærte. LÆS OGSÅ: Grov fuldkornsbund til tærter Fetaost og skinke tærte Kombinationen af ost og skinke i tærte smager helt forrygende. Og så har man porren til at give noget friskhed. Du kan dog sagtens bytte skinke ud med kylling og porrer ud med en anden grøntsag, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt. Tærter med skinke eller bacon er bare altid en sikker vinder. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.