Lækre hverdagsopskrifter

Tærte med kartoffel og porre

tærte med kartoffel og porre
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem tærte med kartoffel og porre. En rigtig god vegetarisk tærte, som er god til frokost, picnic eller aftensmad.

Ingrediensliste

 • 1 pk. færdiglavet tærtedej
 • 1 stk. porre
 • 4 stk. kartoffel
 • salt/peber
 • 2 fed hvidløg
 • 5 stk. æg
 • 1 dl. madlavningsfløde

Fremgangsmåde

 1. Rul tærtedejen ud og placer i et tærtefad på ca. 22 cm i diameter. Forbag tærtedejen i 6-7 minutter ved 190 grader varmluft.
 2. Hak porrer og kartofler i fine skiver.
 3. Pisk æg, madlavningsfløde, knust hvidløg, salt og peber sammen med et piskeris i en skål.
 4. Når tærtebunden er forbagt lægges porre- og kartoffelskiver på. Herefter tilsættes æggeblandingen.
 5. Bages ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Bliver overfladen for mørk, så kan du dække den med lidt sølvpapir.

Bedøm denne ret

Opskrift på tærte med kartoffel og porre

En super nem og lækker tærte med kartoffel og porre. En vegetarisk madtærte, som mætter godt og som er uden kød. Det er en super god tærte til frokost, aftensmad eller picnic. Du kan sagtens lave tærten dagen før og så blot varme den op inden servering. Ellers smager den også super lækker kold, hvilket gør den ideel til madpakken.

LÆS OGSÅ: Porretærte med skinke

tærte med kartoffel og porre

Vegetartærte med kartofler og porre

Det er en super lækker vegetarisk tærte uden kød. I stedet er der kartoffel og porrer i, som er en virkelig god kombination. Da det er en vegetarisk tærte, så er der stadig æg og fløde i. Hvis du dog ikke kan undvære kødet og synes denne tærte lyder lækker, så kan du sagtens tilføje kød til den. Det kunne være skinketern, bacon eller kylling blandt andet. Det vil helt sikkert også være godt.

Vegetarisk aftensmad

Vi tager gerne en vegetardag én gang eller flere om ugen. Vegetarisk mad smager skønt, er billigt og så er det godt for miljøet at skære ned på kødforbruget. En god aftensmad ville eksempelvis være denne tærte serveret med en god salat. Det kunne være denne med perlespelt og pesto. 

tærte med kartoffel og porre

Kartoffel porre tærte

Vi elsker kombinationen af kartofler og porre i tærte. Du kan dog sagtens bytte nogle af ingredienserne ud, hvis du ikke lige har det. Eksempelvis ville det smage godt med forårsløg eller alm. løg i stedet for porre. Du kan også bruge søde kartofler eller skiver af squash i stedet for kartoffel. Det smager skønt!

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag