Tærte med skinke og broccoli
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en lækker og nem tærte med skinke og broccoli. Spis tærten til frokost, aftensmad, til picnic eller til tapas.
Ingrediensliste
-
Tærtebund
- 200 g. hvedemel
- 110 g. smør
- 0,5 tsk. salt
- 3 spsk. vand
-
Fyld
- 5 stk. æg
- 1 dl. madlavningsfløde
- 150 g. skinketern
- 100 g. broccoli
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Skær smør i små tern.
- Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne.
- Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig.
- Sæt dejen på køl i minimum 30 min.
- Rul dejen ud i lidt hvedemel. Placer i et tærtefad. Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
- Forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Imens bunden bager, så gøres fyldet klar.
- Skær broccoli i små buketter.
- Pisk æg sammen med fløde, salt og peber. Du kan evt. også tilsætte lidt chili, hvidløg eller paprika til æggemassen.
- Når bunden er forbagt, så tages den ud af ovnen. Fordel broccoli og skinke på bunden og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ovnen i ca. 15-18 minutter, indtil den får en letgylden farve og æggemassen er fast.
- Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering.
Nem opskrift på tærte med skinke og broccoli
En simpel men lækker opskrift på tærte med skinke og broccoli. En rigtig børnevenlig tærte, som kan serveres til frokost, på en buffet, til aftensmad, til tapas eller bruges til picnic. Den er meget mild i smagen, da den består af broccoli, skinke og æggemasse. Hvis den skal være lidt mere pikant i smagen, så kan du tilsætte lidt chili eller paprika til æggemassen.
LÆS OGSÅ: Chicken sticks med chilidip
Broccolitærte med skinke
Én af vores yndlings kombinationer af fyld til tærte er noget med broccoli. Broccolitærte smager bare skønt og det behøves nødvendigvis ikke at være med skinke. Du kan også lave denne vegetariske tærte med broccoli og porre. Den smager også hammer godt.
Tærte til aftensmad eller frokost
Vi spiser gerne tærte til både frokost og aftensmad. Det kan nemlig spises både varmt, koldt og lunt, hvilket også gør, at resterne er ideelle til madpakken. Du kan lune den kort i ovnen igen eller i mikroovnen, hvis du gerne vil have den varmet op, efter den har været i køleskabet.
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.