Tahindressing

Tahindressing
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på tahindressing med hvidløg og citron. En sund og smagfuld dressing lavet med tahin, som er en sesamsmør.

Ingrediensliste

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • 0,5 stk. citron
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 0,5 dl. vand
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.
  2. Bland finthakket hvidløg med tahin, saft fra en halv citron, akaciehonning og vand.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Kom evt. mere vand i, hvis du vil have en tyndere dressing.
Bedøm denne ret

Opskrift på tahindressing

Tahindressing er en nem, hurtig og lækker dressing, som du kan bruge som tilbehør til salater, salatbowls og meget mere. Den består primært af tahin, som er en sesamsmør du kan købe i stort set alle supermarkeder. Det er egentlig en dressing, som nok stammer fra det mellemøstlige køkken, da den også ofte bruges til falafler, pitabrød osv. Men uanset hvad, så er det altså bare en lækker og smagfuld dressing.

Selve dressingen har en ret krydret smag. Udover tahin, så har vi også brugt hvidløg og frisk citron, som giver kraft og syrlighed til dressingen. Det er samtidig en ganske sund dressing, som du kan spise med god samvittighed. Prøv den på en lækker salatbowl eller en simpel dressing.

LÆS OGSÅ: Hvidløgsdressing

Tahindressing

Dressing med tahin

Man kan lave så mange lækre dressinger på base af tahin. Man kan tilsætte hvidløg og citron som her eller man kan tilsætte masser af krydderier, så du får en mere krydret udgave.

Du kan også selv justere tykkelsen af dressingen med vand. Tilsæt blot vand indtil du får den ønskede konsistens. Tahin i sig selv har nemlig lidt konsistens og tykkelse som peanutbutter. Så hvis den ikke røres op med vand, citronsaft eller limesaft, så er den ret tyk og fast.

Hvor lang tid kan den holde sig?
Put den i en lufttæt beholder og så kan den sagtens holde sig 2-3 uger på køl. Så kan du løbende bruge dressingen til dine salater, hvilket er super smart.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar