Talkage med chokolade- og bærskum Talkage med chokolade- og bærskum Opskrift til 102030405060708090100 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 1 time og 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet talkage med chokolade- og bærskum pyntet med friske bær og Toffifee. En talkage er den perfekte fødselsdagskage! Ingrediensliste Browniebund 300 g. mørk chokolade 300 g. smør 375 g. sukker 4 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 180 g. hvedemel 4 stk. æg Bærskum 100 g. frosne hindbær 4 spsk. sukker 1 spsk. citronsaft 2 dl. piskefløde Chokoladeskum 1,5 dl. piskefløde 2 spsk. bagekakao 2 spsk. flormelis Pynt 200 g. bær 50 g. Toffifee Fremgangsmåde Først skal brownien laves. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Fordel dejen i en form på ca. 25×30 cm, hvor der er plads til at skære et tal ud. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. I mens brownien bages, skal bær- og chokoladeskum laves. Opkog frosne hindbær i en lille gryde med sukker og citronsaft. Lad det køle helt af. I mellemtiden piskes fløden til hindbærskummen til flødeskum, så den er klar til at blive vendt med den afkølede coulis. Bland herefter alle ingredienserne til chokoladeskummen i en skål og pisk til det er skummet og luftigt. Kom chokoladeskum i en sprøjtepose med tyl. Bland den afkølede bærcoulis med den piskede fløde og kom det i en sprøjtepose med tyl. Skyl bær og lad dem tørre, så de er klar til pyntning. Når brownien er afkølet skæres det tal, du skal bruge, hvorefter det anrettes på et fad. Sprøjt små toppe af bær- og chokoladeskum på brownien. Pynt af med bær og Toffifee. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på talkage af brownie med chokolade- og bærskum Her får du opskriften på en talkage af brownie med chokolade- og bærskum. Vil du også imponere venner og familie til næste fødselsdag? Så kan denne talkage nemt laves og pyntes uden alt for meget besvær. Talkagen kræver ikke vilde teknikker eller specielle redskaber. Tværtimod, så er de vigtigste materialer et papir og en blyant, for at lave en ”talkage skabelon” at skære efter. Browniebunden er nem at lave og kan sagtens laves en dag eller to i forvejen, så den får lov at sætte sig helt, inden den skæres og pyntes med skum og bær. Vores talkage her er en lyserød talkage, men kagen kan også nemt laves som en gul, grøn eller blå talkage, ved blot at skifte de røde bær ud med andre bær og frugter igennem hele opskriften. LÆS OGSÅ: Fødselsdagskager Talkage skabelon Talkager er oplagte til fødselsdage, jubilæer og andre fejringer. Det kræver ikke mere end et papir og en blyant eller kuglepen for at lave skabelonen til din næste talkage. Sørg gerne for at det papir du bruger som skabelon, passer ned i en af dine forme derhjemme. Tegn så tallet så stort som muligt på papiret, og brug gerne kanten af papiret som yderkant på din tegning. Så får du mindst mulig spild. Klip herefter skabelonen ud og skær kagen efter den. Vær opmærksom på, at du skærer lodret ned og ikke runder kniven for meget i buerne på tallet. De kagerester du ender med kan enten nydes med det samme eller fryses ned til næste gang du laver romkugler eller træstammer. Kan også laves som bogstavkage Du kan selvfølgelig også nemt bruge denne skabelon til at lave bogstaver i stedet for tal. Så skal du lave en kage til en barnedåb, bryllup eller måske noget helt tredje, så er denne kage en sikker vinder hos gæsterne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man lave den dagen i forvejen? Eller vil I så evt. anbefale at vente med at pynte den til på dagen? 😊 Svar
Hej, Du kan godt bage brownien og gøre de forskellige skum klar dagen før. Vi ville vente med at pynte til på selve dagen 🙂 Kh Svar
Hej – Jeg skal inden så længe bage bogstavskage, men er lidt i tvivl om størrelsen af bageformen. Hvor stor er den bageform du har brugt ? Svar
Hej. Har forsøgt at bage et bogstav som en prøve da jeg snart skal lave 4 bogstaver til en barnedåb. Problemet var, at efter jeg havde skåret bogstavet havde jeg besvær med at få bogstavet over på en anden plade for at pynte det uden at det gik i stykker.. Jeg måtte vende kageformen på hovedet for at undgå at det gik i stykker. Har du en god ide til hvad jeg kan gøre for at få det over på en anden plade uden bogstavet går i stykker? Svar
Hej Annette, Vi lægger et spækbræt ovenpå og vender det derover på, for så at lægge et fad ovenpå og vende det tilbage 🙂 Kh Svar
Hej igen Tak for tippet 🙂 Kun lige et sidste spørgsmål…. – Hvornår er bedst at skære bogstavet? – Er det når kagen er i bageformen eller er det på spækbrættet eller når du har vendt kagen tilbage på et fad? Svar
Hej! Jeg lavede jeres kage i dag da jeg regner med at lave den til min nieces barnedåb. Jeg havde dog problemer med hindbær skummen. Den var meget blød til trods for at jeg havde pisket fløden godt stiv. Det var svært at sprøjte ud og man kunne slet ikke se mønsteret. Hvad har jeg mon gjort galt? Ps mega lækker kage og den blev godkendt til barnedåb ☺️ Svar
Hej Mia, Var din hindbærmasse meget flydende? Prøv at undgå at få alt for meget af væsken med eller kog den lidt længere, så den bliver kogt mere ind. Kh Svar
Hej Jeg regner med at bage talkagen inden for længe til min fødselsdag, men skal have 2 tal og tænkte at hvert tal skulle være i A4 str, skal jeg så lave en større portion eller kan jeg godt bruge denne? Svar
Hej, Vi har desværre ikke fundet nogle bær, som decideret gør det blåt. Bruges der økologiske blåbær, så får man en lilla skum. Vores bedste bud er at komme blå frugtfarve i <3 Kh Svar
Hej Kan man bage den i alm bradepande der følger med en oven, eller skal man så doble op hvis man bager i an alm bradepande Mvh Svar
Hej. Hvis jeg bager kagen 1-2 dage inden den skal bruges skal kagen så opbevares på køl eller ved stue temperatur? Pynter den først på selve dagen🤗 Svar
Hvis jeg vil lave kagen hvor den er delt op med kage, skum, kage, skum + pynt, vil skummen så holde formen i midterlaget eller vil det bare klaske sammen? Håber det giver mening 🙂 Svar
Hej Mathilde, Ved ikke helt om det kan “bære”. Ville nok lave en mousse med husblas i eller en chokoladecreme, som er lidt mere holdbar 🙂 Kh Svar
Hej, Vi ville bare lave bærcoulis klar til bærskum dagen før og så først vende sammen på dagen. Chokoladeskum kan du godt lave dagen før. Den kan dog måske godt trænge til at blive pisket op igen på dagen så 🙂 Kh Svar
Hej:-) Jeg vil gerne sikre mig, at mousse bliver stiv non (jeg har haft svært ved dette tidligere). Hvor meget husblas skal jeg komme i bærmoussen? Tak på forhånd:-) Svar
Hej 🙂 Tænker at lave denne kage til min datters barnedåb. Vi bliver i alt 24, og vil nødig gå ned på kage, så tænker at lave portionen til 30 mennesker. Mit spørgsmål er så, hvor stor en form jeg skal bruge til den portion? Kan man bruge samme størrelse, som skrevet i fremgangsmåden? 🙂 Svar
Hej Marie, Selve opskriften er til 10 personer, da man jo også skærer en del fra, når den skal skæres ud til tal (det kan man evt. gemme og servere også). Så jeg ville gange opskriften med 3, hvis du vil være absolut sikker. Jeg ville bage den over to omgange i en stor bradepande. Kh Svar
Hej, Hvis jeg laver kagen dagen i forvejen, skal den så opbevares på køl eller stuetemperatur? Tak 🙂 Svar
Hej Jeg står og skal lave bogstaver til min datters barnedåb, vi bliver ca 70 mennesker og der skal laves 5 bogstaver. Passer det med hvis jeg øger potioner til 70 mennesker og går ud fra opskriften der. Og ville jeg kunne bage over flere omgange i Alm bradepande og skære bogstaver ud efterfølgende?? Svar
Hej Camilla, Et bogstav som det vi har lavet er til 10 personer. Så vi ville enten lave opskriften 5 gange, så du får 5 bogstaver og derudover lave en ekstra kage som et hjerte eller noget, så du når op på de 70 personer 🙂 Alternativt kan du gange opskriften op til 70 personer ja og fordele dejen i 5 store bradepander, så du får 5 bogstaver, der er noget større end vores 🙂 Kh Svar
Er formen 25 x 35 eller 25 x 30? I opskriften skriver I nemlig 25 x 30 men i kommentarsporet 25 x 35 😅 Svar
Hej Christina, Den er 25×30 cm. Men det gør ikke så meget, da kagen blot bliver lidt lavere ved den anden størrelse form 🙂 Kh Svar
Hej Det bliver skrivet at man evt kan bruge overskydende kagerester til romkugler eller studenterbrød, har du en opskrift til det? Svar
Hej. Jeg skal bruge kagen lørdag formiddag og tænker at pynte den kort tid inden servering. Jeg laver den i morgen og fryser ned. Hvordan optøes den bedst? Svar
Hej Nana, Ved at tage den op lørdag morgen og sætte ved stuetemperatur. Hvad klok skal den bruges? 🙂 Kh Svar
Hej, Så ville jeg tage den op tidligt om morgenen omkring kl. 6-7 og så sætte den et okay varmt sted 🙂 Kh Svar