Tatar

Tatar
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet tartar af okseinderlår. Tartaren er rørt op med skalotteløg, kapers, sennep og frisk estragon.

Ingrediensliste

  • 120 g. okseinderlår
  • 0,5 stk. skalotteløg
  • 1 tsk. kapers
  • 0,10 bundt frisk estragon
  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 0,5 tsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak okseinderlår fint eller kør det igennem en kødhakker.
  2. Hak skalotteløg, kapers og frisk estragon fint.
  3. Rør hakket oksekød sammen med de finthakkede grøntsager samt æggeblomme, dijonsennep og olivenolie.
  4. Smag evt. til med mere sennep alt efter hvordan du vil have din tatar.
  5. Anret din tatar med et glas eller en udstikker ovenpå lidt grønt (kan udelades).
  6. Top med salt og friskkværnet peber.
  7. Server evt. med pommes frites og en god aioli til.
Bedøm denne ret

Opskrift på Tatar

Hjemmelavet tatar er så nemt at lave og der er efterhånden rigtig mange forskellige bud på, hvordan den bør laves. Her får du opskriften på en simpel og lækker tatar. Server den gerne med en omgang pommes frites til og en god aioli. Så er det altså en kongemenu en fredag eller lørdag aften, hvor der gerne må kræses lidt ekstra.

Tatar består af råt oksekød, som hakkes meget fint. Man kan købe det færdighakket eller man kan hakke det selv. Vi har blot valgt at hakke det meget fint med en kniv. Hvor meget tekstur man vil have i sin tatar er også en smagssag, så hak den, som du gerne vil have den. Herefter bliver oksekødet rørt op med finthakket skalotteløg, kapers, estragon, æggeblomme og lidt olivenolie.

LÆS OGSÅ: Klik her for opskrift på hjemmelavede pommes frites

Tatar

Rørt tatar af okseinderlår

Der er så mange fortolkninger af hvordan sådan en her bør være. Mange kører kødet igennem en kødhakker og lader egentlig kødet være, som det er. Vi kan godt lide den her udgave, hvor den bliver rørt op. Så i stedet for at lade æggeblommen være rå ovenpå, så rører vi den i tataren. Det er sådan her vi bedst kan lide en rørt tatar.

Uanset hvordan du vælger at lave den, så er det i sidste ende en smagssag. Prøv at give vores udgave et skud. Den smager i hvert fald godt og er som sagt perfekt som en menu, når der gerne må kræses lidt ekstra. Server den med en omgang fritter og en hjemmelavet aioli eller en urtemayo. Det smager simpelthen så godt.

Tatar

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar