Teriyaki laks med ris og grøntsager

Teriyaki laks med ris og grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på teriyaki laks med ris, bagte grøntsager og chilimayo. Nem og hurtig aftensmad, når det skal være sundt.

Ingrediensliste

  • 225 g. laksefilet
  • 2 spsk. teriyaki
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 0,5 tsk. chilisauce
  • 1 tsk. brun farin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 160 g. ris
  • 0,5 stk. broccoli
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 20 g. chilimayo
  • 0,5 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint. Riv ingefær på et fint rivejern.
  2. Bland teriyaki, sweet chilisauce, stærk chilisauce, brun farin og finthakket hvidløg og ingefær i en stor skål.
  3. Fjern skindet fra laksen. Vend laksen i teriyaki-marinaden.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Skær broccoli i små buketter og skær peberfrugt ud i mindre stykker. Tag også halvdelen af forårsløgene og skær i stykker af 3-4 cm.
  7. Fordel broccoli, forårsløg og peberfrugt på den ene side af bagepladen. Vend grøntsagerne i lidt olie, salt og peber.
  8. Læg laksen på den anden side af bagepladen.
  9. Sæt bagepladen ind i ovnen i ca. 13-15 minutter.
  10. Imens det bager i ovnen, så koger du ris efter pakkens anvisning og hakker det resterende forårsløg fint. Skær også citron i både.
  11. Server din bagte teriyaki-laks med ris, de bagte grøntsager, chilimayo, en citronbåd og frisk forårsløg på toppen. Du kan evt. også drysse lidt sesamfrø på, men det behøves ikke.
Bedøm denne ret

Opskrift på Teriyaki laks med ris og grøntsager

Teriyaki laks med ris og bagte grøntsager er nem, lækker og hurtig hverdagsmad! Det kan nemlig ordnes på under 30 minutter og så er det samtidig en fantastisk måde at få både grønt og fisk ind i hverdagen på. Selve laksen bliver marineret i en hjemmelavet teriyaki-marinade med hvidløg, frisk ingefær og chili. Laksen bliver bagt i ovnen sammen med grøntsagerne. Her har vi brugt broccoli, forårsløg og rød peberfrugt, me du kan også sagtens bruge andre grøntsager. For at give noget mæthed, så har vi serveret det hele på en bund af ris, som du dog sagtens kan udelade, hvis det er. Laksen er også toppet med chilimayo, som lige giver det sidste til retten, hvis du spørger os.

Vi er vilde med de her slags nemme og hurtige hverdagsretter, som kan laves på under 30 minutter. Vi har ofte dage, hvor aftensmaden helst bare skal laves og spises hurtigt og så er det altså dejligt, at man ikke behøves at få pasta med ketchup, men at det sagtens kan være lækkert.

LÆS OGSÅ: Spinatvafler med kylling og pesto

Teriyaki laks med ris og grøntsager

Bagt laks med teriyaki

Det der gør den her ret ekstra nem er, at fisken bliver bagt i ovnen sammen med grøntsagerne. Så imens det passer sig selv i ovnen, så koges risene. Det er derfor samtidig en af de retter, hvor man ikke behøves at stresse og man lige kan få ryddet op i køkkenet, imens man venter. Samtidig smager bagt laks bare så lækkert og især vendt i den her lækre og smagfulde teriyaki marinade.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar