Todelt cheesecake med hindbær

Cheesecake i to lag med hindbær

Todelt cheesecake med hindbær

Opskrift til personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en todelt cheesecake med hindbær. Den lækreste ostekage med hindbær og vanilje, som er den perfekte sommerdessert.

Ingrediensliste

  • Kiksebund

  • 150 g. digestive
  • 75 g. smør
  • Midte

  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • 100 g. frosne hindbær
  • Hindbærgele

  • 125 g. frosne hindbær
  • 1 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand
  • 2 husblas

Fremgangsmåde

1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med at lave ostefyldet, som består af 2 slags. Et alm. lag og et lag med hindbær. Fordel husblassen i to skåle med koldt vandt, så de kan lægge i blød. Dvs. 1,5 stk. husblas i hver skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Del din flødeostblanding i to. Den ene sætter du til side og den anden tilsætter du de optøede hindbær til. Brug en stavblender, foodprocessor eller alm. blender til at blende hindbær ud.
9. Nu skal du i gang med husblassen fra den ene skål. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer halvdelen af citronsaften i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer, så det første lag kan sætte sig.
12. Nu skal du bruge din flødeostblanding, som er tilsat hindbær. Gør præcis det samme, som du gjorde med første lag med hensyn til husblas og citronsaft. Sæt kagen på køl i minimum 3 timer, så 2. lag kan sætte sig.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er hindbærcoulis. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
13. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have “kernerne” fra hindbær med).
14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme hindbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
15. Lad blandingen køle lidt ned, cirka 15-20 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
17. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Opskrift på todelt cheesecake med hindbær

Lækker opskrift på en todelt cheesecake med hindbær. Jep, du hørte rigtigt! En ostekage med hindbær, som først består af en sprød kiksebund af digestive, så et lag med vanilje og så et med hindbær. Det er en nem og lækker ostekage med hindbær, som uden tvivl vil være den perfekte sommerkage.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med jordbær

Cheesecake i to lag med hindbær

Ostekage med hindbær og vanilje

Den her ostekage med hindbær og vanilje i to lag er både fin og lækker. Det ser nemlig så godt ud med de to lag. Og selvom det måske ser kompliceret ud, så er det faktisk slet ikke så svært! Kiksebunden er jo nem at lave, da man blot knuser kiks og blander med smør. De to næste lag er der godt nok husblas i, men lad dig ikke skræmme væk af det. Vi har prøvet at give så god en beskrivelse som muligt af vores metode. Den fejler aldrig for os og giver heller ikke klumper.

Hindbærcheesecake som en nem dessert

Den her ostekage er en nem og lækker dessert til gæster. En rigtig god dessertkage, som jo helst skal laves dagen før. Det gør også, at det hele bliver lidt nemmere, hvis du skal have mange gæster. Du skal blot pynte den inden servering, hvilket også sagtens kan ordnes timer før. Det er en af de bedste desserter med hindbær og frugt generelt.

I stedet for at lave den med hindbær, så kan du også sagtens lave den med en anden slags bær. Jordbær eller blåbær vil også være super lækkert. Med jordbær vil du nok få cirka den samme farve som med hindbær. Hvis du derimod bruger blåbær eller brombær, så vil du få en mere lilla farve, som også er super fin.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag