Træstammer

Træstammer
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede træstammer med trøffelmasse, marcipan og mørk chokolade. Kage, som bageren laver det!

Ingrediensliste

  • Trøffelmasse

  • 1 dl. piskefløde
  • 60 g. mørk chokolade
  • 540 g. kagerester
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 2 spsk. romessens
  • 20 g. bagekakao
  • Marcipanovertræk

  • 275 g. marcipan
  • 130 g. flormelis
  • 50 g. glukosesirup
  • Andet

  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Hak mørk chokolade groft.
  2. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af.
  3. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne.
  4. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens, kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde.
  5. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom.
  6. Rør marcipan sammen med flormelis og glukosesirup i en røremaskine med k-spaden. Du kan også ælte det godt sammen med hænderne.
  7. Form trøffelmassen til små aflange pølser. Sæt dem på køl, imens du ruller marcipan ud.
  8. Rul marcipan ud i lidt flormelis eller lidt kartoffelmel.
  9. Skær marcipanen til og læg de små “pølser” du lige har formet ovenpå. Rul marcipanen stramt om og luk enderne til, hvis de går lidt udover. Sådan fortsætter du, indtil alle er overtrukket med marcipan.
  10. Placer på et stykke bagepapir, evt. på et skærebræt (så er det nemt at flytte til køleskabet efter).
  11. Hak chokolade groft. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  12. Dyp enderne af dine træstammer i chokolade og placer dem tilbage på bagepapiret.
  13. Sæt dem i køleskabet, så chokoladen får lov til at størkne.
  14. Når chokoladen er størknet, så kan du flytte dem fra bagepapiret og over i en beholder.
  15. De holder ca. 4-5 dage i køleskabet. De kan også sagtens fryses.
Bedøm denne ret

Opskrift på træstammer

Lav en portion hjemmelavet træstammer, præcis som man får dem hos bageren. Hjemmelavet trøffelmasse svøbt i marcipan og dyppet i mørk chokolade. Det er én af de absolut bedste kager man kan få ved bageren og så er det faktisk slet ikke svært at lave selv. De laves på en trøffelmasse, som laves på kagerester. Derfor gemmer vi altid eventuelle kagerester, hvis vi ikke får spist alt.

Et godt tip er at putte rester af kage i poser og så fryse det ned. Når du har samlet ‘nok’ kage, så kan bruge resterne til disse lækre træstammer, til romkugler eller måske en trøffelmus. Det er én af de bedste måder at bruge kagerester på og undgå madspild. Og så er det bare en ekstra god undskyldning for at lave sådan en portion her.

LÆS OGSÅ: Napoleonshatte

Træstammer

Hjemmelavet træstammer

Som med alt andet, så er der intet som en hjemmelavet udgave af de klassiske kager. Især ikke når den hjemmelavede udgave smager præcis, hvis ikke bedre, end dem man kan købe hos bageren. Det her er én af de bedste kager til kaffen, hvis du spørger os. Den lækre trøffelmasse, som er omkranset af marcipan og dyppet i mørk chokolade. Det er bare en sikker vinder.

Du kan også sagtens farve marcipanen, hvis du skal bruge dem til en anledning. Måske du vil lave en portion til et babyshower eller en barnedåb. Så kan du farve marcipenen blå eller rød med lidt frugtfarve. Det pynter simpelthen så flot på et kagebord eller kagebuffet.

Træstammer

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Bruger i forskellige kage rester for at få den bedste smag? Jeg har kun lige brownie i fryseren nemlig. Så spørgsmålet er om jeg skal købe noget købekage og blande i? 🙂

    1. Hej Louise,

      Så ville jeg lige købe noget andet kage også, gerne noget lys kage. Det kunne være en mazarinkage eller en af de der roulader man kan købe. 🙂

      Kh

  2. Hvis massen bliver en smule for blød, hvad ville I da tilsætte hvis ikke jeg lige har mere kage?
    Mandelmel…havregryn…?

    1. Hej Tina,

      Prøv at sætte den på køl inden. Den samler sig nemlig ret meget, når den bliver kold 🙂

      Kh

Skriv en kommentar