Tilmeld nyhedsbrev

Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker hvid pizza uden tomatsauce, men med pesto, mozzarella, kartofler og sprødstegt serranoskinke. Det er nem og lækker aftensmad. Prøv den, hvis du mangler ideer eller opskrifter til lækker fredagsmad eller mad til weekenden.

Ingrediensliste

Pizzadej

  • 2,5 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 3/4 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g. durummel
  • 200 g. hvedemel

Topping

  • 4 kartofler
  • 50 g. pesto
  • 1 pk. frisk mozzarella ost
  • 125 g. bacon i skiver

Fremgangsmåde

1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
9. Når pizzadejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele. Læg den ene klump dej til side, imens du former den første pizza.
10. Sørg for at have rigeligt med durummel på dejen og på bordet. På den måde er det nemt at forme pizzaen og du undgår at den klistrer fast på bordet. Det er vigtigt, at du bruger durummel og ikke blot hvedemel. Det giver en sprød skorpe, hvis du bruger durum.
11. Du må endelig IKKE rulle din pizzadej ud med en kagerulle, så ødelægger du nemlig alle luftboblerne og luften i dejen.
12. Brug i stedet dine fingre og håndflader til at “trække” pizzaen ud. Sørg for at have nok mel både under og ovenpå dejen.
13. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
14. Herefter pensles den med grøn pesto.
15. Kartoflerne placeres over hele bunden og herefter fordeles små klumper af den friske mozzarella.
16. Pizzaen bages i cirka 10-15 min.
17. Bacon steges sprødt på en pande i lidt olie.
18. Når pizzaen er færdigbagt, så pyntes den med bacon og evt. lidt frisk persille for udseendets skyld.

Bedøm denne ret

Den lækreste opskrift på en hvid pizza med pesto, kartofler og sprød serranoskinke. Denne udgave af pizza er en af vores yndlings, når vi skal lave aftensmad i weekenden eller eksempelvis skal finde på fredagsmad.

Den er bare helt perfekt en lun sommeraften, på altanen, med et glas koldt hvidvin. Vi laver ofte denne slags pizza, da de ikke føles lige så ”fedtede”, som dem man køber efter en lidt for vild tur i byen. Så er sådan en hvid pizza med pesto altså helt perfekt. 

Den er egentlig lavet på en helt almindelig pizzadej, nemlig den her, som er vores koldhævede pizzadej, som bare er verdens bedste. Den bliver så god, selvom vi ikke bruger en bagesten eller pizzastål.

Pizza Blanco – Hvid pizza med pesto

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven