Tilmeld nyhedsbrev

Verdens BEDSTE pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn, som er bløde og nemme at lave.

Verdens BEDSTE pølsehorn

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift pü verdens bedste pølsehorn, som ogsü er de nemmeste at lave. Dejen er helt fantastisk at arbejde med og sü krÌver de kun hÌvning Ên gang, sammenlignet med andre opskrifter, hvor de skal hÌve to gange. Du kan sagtens erstatte yoghurten med creme fraiche, ymer, kÌrnemÌlk eller et andet surmÌlksprodukt. Det er de bedste pølsehorn, der ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. natural yoghurt
  • 100 g. smør
  • 30 g. gĂŚr
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 ĂŚg
  • 690 g. hvedemel

Andet

  • 20 stk. pølser
  • 1 ĂŚg
  • Sesamfrø

FremgangsmĂĽde

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsÌttes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
  2. Hele blandingen hÌldes over i en skül eller over i din røremaskine. Det mü max have en temperatur pü 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gÌren.
  3. GÌr tilsÌttes og det hele røres godt sammen.
  4. Sukker, ĂŚg og salt tilsĂŚttes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og Ìltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for vüd, men lad dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, sü er den fÌrdig.
  6. I stedet for at sÌtte dejen til hÌvning, sü rulles den ud med det samme og pølsehornene formes.
  7. Del dejen i to. Put mel pĂĽ bordet.
  8. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skÌr dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne pü og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
  9. Gør 2  bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, sü kan du have 8 pü hver bageplade.
  10. Dæk pølsehornene til med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer.
  11. TĂŚnd ovnen pĂĽ 200 grader varmluft.
  12. Slü et Ìg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, sü de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfrø.
  13. Bag dem i ca. 12-15 min.
  14. Lad dem køle af pü en bagerist.

Bedøm denne ret

Verdens bedste pølsehorn

Det her er kort sagt, verdens bedste pølsehorn. Vi har füet over 500 tilbagemeldinger og alle er fuldstÌndig enige i, at det er de absolut bedste. Du für pølsehorn, som er nemme, luftige og lÌkre. En bonus er ogsü, at de ikke bliver tørre. Og selvom det er de bedste, sü er de ikke svÌrere at lave end sü mange andre. Faktisk er de meget nemmere. De skal nemlig kun hÌve Ên gang, sammenlignet med opskrifter pü andre hjemmesider.

Grove pølsehorn

Hvis du gerne vil have grovere pølsehorn, sĂĽ kan du sagtens bruge en form for fuldkornsmel. Du udskifter blot 200 – 250 g. med eksempelvis grahamsmel, rugmel, speltmel eller fuldkornsmel. Vi har prøvet med alle slags og de er stadig nemme at lave og super luftige. Mange har nemlig efterspurgt et groft alternativ, sĂĽ det har du her. Perfekt som en sund madpakke eller sund frokost.

LÆS OGSÅ: Sunde blomkålspølsehorn 

Grov dej til pølsehorn, som er rullet ud. Klar til at blive sküret, sü pølsehornene kan blive rullet.

Dej til pølsehorn, som er rullet ud. Her er der lagt pølser pü, som er klar til at blive rullet sammen.

Pølsehorn der er rullet og klar til hÌvning.

Efter hÌvning ser pølsehornene südan ud. De er nu klar til at blive bagt.

Hemmeligheden bag opskriften pü verdens bedste pølsehorn ligger nok i brugen af surmÌlksprodukt og at de kun skal hÌve Ên gang. Det er ikke sü vigtigt hvilket surmÌlksprodukt du bruger. I vores opskrift bruger vi yoghurt natural, da vi ofte har det i køleskabet. Men du kan ogsü bruge ymer, kÌrnemÌlk, neutral skyr eller creme fraiche. Brød, som er bagt med surmÌlksprodukt, bliver ikke tørt, hvilket gør ideelt at bruge, nür man bager pølsebrød.

Det gør ogsü, at du für en helt fantastisk dej at arbejde med. Og det er vigtigt, nür man laver pølsehorn. En pølsehornsdej skal nemlig ikke vÌre alt for klistret, da den sü hÌnger fast i bordet. Den her opskrift giver dig en perfekt dej, som er nem at rulle ud. Vi plejer at rulle dejen ud til cirkler, hvorefter vi skÌrer den ud som en pizza og pølserne rulles op.

Den hurtigste metode til verdens bedste pølsehorn

Vi har to forskellige müder at rulle dem pü. Den ene har vi lige forklaret, hvor man ruller dejen ud som en cirkel. Men sü har vi ogsü en anden metode, som vi ofte laver, nür vi har rigtig travlt. Her ruller man to lange rektangler ud, som man skÌrer til. Herefter placeres pølserne oven pü den ene rektangel af dej med et par centimeters mellemrum. Og sü lÌgges det andet rektangel af dej ovenpü.

Sü skÌres der med en skarp kniv ned mellem pølserne. Sü kommer det til at ligne de pølsehorn, som man ofte kan købe pü frost i forskellige supermarkeder eller hos bageren. Du kan se billeder af metoden nedenunder. Det er en nem opskrift, som er endnu hurtigere end den anden metode.

En nem müde at skÌre pølsehorn ud pü. To stykker dej bliver rullet ud og pølserne bliver lagt pü. Herefter bliver de sküret med en skarp kniv. Nemme pølsehorn med sesamfrø efter de er blevet bagt.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste pølsehorn bagt ud fra Tangzhong-metoden

Vi lover dig, at begge metoder giver dig de absolut bedste pølsehorn. Hvis de skal vÌre lidt eksta luksus, sü kan du ogsü tilsÌtte ketchup, ost eller barbequesauce i dem, nür de rulles. Det giver lidt ekstra fyld, som bestemt ikke gør dem dürligere. Vi putter ofte ketchup i, da man sü er fri for at have en bøtte med ved siden af.

Verdens bedste pølsehorn – gode til madpakken

Der er ingen tvivl om, at nür vi mangler opskrifter, inspiration eller ideer til madpakken, sü falder valget ofte pü pølsehorn. De er bare gode til madpakken, hvad enten det er til børn eller til voksne. Og sü kan man jo vÌlge om man vil lave den sunde udgave med lidt fÌrre kalorier som disse grøntsagspølsehorneller om man vil lave dem med fyld i.

Det er ogsü hyggeligt at lave bagvÌrk til madpakken. Vi bruger ofte søndagen til at forberede lidt forskelligt, lÌkkert og nemt bagvÌrk til fryseren. Det gør bare hverdagen lidt lettere, nür man har lidt forskelligt madpakke brød i fryseren, som blot kan tages op.

Opbevaring og bagning

Lige for at runde det hele af, sü für du ogsü lige lidt tips til bagningen. Vi für mange spørgsmül angüende om pølsehornene kan laves som koldhÌvet. Og det simple svar er, ja det kan de sagtens. Det er dog vigtigt, nür du vÌlger at koldhÌve en almindelig dej, at du skÌrer ned pü mÌngden af gÌr. I den her opskrift bliver der brugt 30 g. gÌr, sü vi vil anbefale at skÌre det ned til 10 g.

Med hensyn til bagningen og bagetiden, sü afhÌnger den ogsü meget af hvor kraftig din ovn er. Vi har en forholdsvis god ovn, men det er ikke sikkert, at din er lige sü god. Sü husk pü, at vores bagetider kun er vejledende. Husk at tjekke til dit bagvÌrk undervejs.  Et godt tip er at sÌtte din timer 5 minutter tidligere, end hvad der stür i opskriften. Sü kan du lige tjekke hvordan det ser ud og er de ikke fÌrdige, sü lader du dem bare bage videre.

Da der er pølser i, sü anbefaler vi, at hvis du ikke vÌlger at fryse dem ned, sü opbevar dem i køleskabet. Da pølser skal opbevares i køleskabet, sü gür det altsü ikke, at have pølsehornene til at ligge pü køkkenbordet. Men vi anbefaler helt klart at fryse dem ned. Vi plejer at fordele 3-4 pølsehorn i en lille frysepose. Sü er de nemme at tage op.

Skal jeg have en køkkenmaskine for at lave dem?

Og nej, det skal du absolut ikke. De kan sagtens laves uden, selvom en røremaskine er en rigtig god hjÌlp. Vi har selv denne fra KitchenAid, som vi begge er meget glade for. Hvis du ligesom os, bager ugentligt, sü er det rart med en køkkenmaskine. Men hvis du derimod kun bager et par gange om müneden, sü er det müske ikke den mest nødvendige investering at lave. I hvert fald ikke som fattig studerende.

Kommentarer

  1. Hej:-)
    Har et uddybende spørgsmål til opbevaring!☺️
    Jeg skal bruge en stor mÌngde pølsehorn fredag eftemiddag, men har desvÌrre ikke tid at bage pügÌldende formiddag.
    Hvad vil i anbefale ift opbevaring?
    Jeg havde tænkt oprindelig tænkt, at bage aftenen inden, og opbevare dem i køleskabet til fredag eftermiddag.. Men da jeg læste at i klart anbefaler nedfrysning, blev jeg i tvivl😉
    Gode råd er mere end velkomne, jeg har ikke den store erfaring med pølsehorns bagning 👩🏽‍🍳

    1. Hej Ida

      Vi anbefaler uden tvivl at fryse dem ned og så blot tage dem op fredag morgen. Hvis du ikke har plads i fryseren, så kan de også godt bages aftenen inden. Så skal de bare opbevares køligt godt pakket ned. Giv dem en tur i ovnen inden de serveres så 🙂

      Knus

    1. Hej Christina

      Vi bruger kyllingepølser. Vi plejer at købe dem i Netto, hvor de koster 11-12 kr. for en pakke 🙂 Det er dem vi bedst kan lide.

      Knus

        1. Hej Katrine

          Du kan godt koldhÌve dejen. TilsÌt blot 10-15 g. gÌr i stedet og sÌt den pü køl natten over.

          Knus

    1. Hej Cecilie

      Det kan du godt. Du erstatter bare med 1 dl. olie. Rapsolie, solsikkeolie eller en anden smagsneutral olie 🙂

      Knus

  2. Hej
    Vi skal bage pølsehornene til en fødselsdag, og kan se du anbefaler at fryse dem ned – skal de opvarmes efter optøning eller bliver de ikke tørre efter en tur i fryseren?

    Vi bager dem dagen før de skal bruges.

Skriv en kommentar