Verdens BEDSTE pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn, som er bløde og nemme at lave.

Verdens BEDSTE pølsehorn

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste pølsehorn, som også er de nemmeste at lave. Dejen er helt fantastisk at arbejde med og så kræver de kun hævning én gang, sammenlignet med andre opskrifter, hvor de skal hæve to gange. Du kan sagtens erstatte yoghurten med creme fraiche, ymer, kærnemælk eller et andet surmælksprodukt. Det er de bedste pølsehorn, der ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. natural yoghurt
  • 100 g. smør
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 690 g. hvedemel
  • Andet

  • 20 stk. pølser
  • 1 æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
  2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
  3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
  4. Sukker, æg og salt tilsættes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Hvis den virker for våd, så tilsætter du blot lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så rulles den ud med det samme og pølsehornene formes.
  7. Del dejen i to. Put mel på bordet.
  8. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
  9. Gør 2  bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
  10. Dæk pølsehornene til med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer et lunt sted (måske et sted du har gulvvarme eller tæt på en radiator).
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, så de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfrø.
  13. Bag dem i ca. 12-15 min.
  14. Lad dem køle af på en bagerist.

Bedøm denne ret

Opskrift på verdens bedste pølsehorn

Her får du, kort sagt, den bedste opskrift på pølsehorn.  Vi har fået over 500 tilbagemeldinger og alle er fuldstændig enige i, at det er de absolut bedste. Du får pølsehorn, som er nemme, luftige og lækre. En bonus er også, at de ikke bliver tørre. Og selvom det er de bedste, så er de ikke sværere at lave end så mange andre. Faktisk er de meget nemmere. De skal nemlig kun hæve én gang, sammenlignet med opskrifter på andre hjemmesider.

Grove pølsehorn med fuldkorn

Hvis du gerne vil have grove pølsehorn med ekstra fuldkorn, så kan du sagtens bruge en form for fuldkornsmel. Du udskifter blot 200 – 250 g. med eksempelvis grahamsmel, rugmel, speltmel eller fuldkornsmel. Vi har prøvet med alle slags og det giver stadigvæk grove pølsehorn, som er luftige og lækre selvom der er ekstra fuldkorn i. Mange har nemlig efterspurgt et groft alternativ, så det har du her. Perfekt som en sund madpakke eller sund frokost.

LÆS OGSÅ: Sunde blomkålspølsehorn 

Grov dej til pølsehorn, som er rullet ud. Klar til at blive skåret, så pølsehornene kan blive rullet.

Dej til pølsehorn, som er rullet ud. Her er der lagt pølser på, som er klar til at blive rullet sammen.

Pølsehornsdej til de bedste pølsehorn

En pølsehornsdej er egentlig blot en simpel gærdej. Derfor kan du også sagtens bruge dejen til eksempelvis pizzasnegle eller andet bagværk. Det er en rigtig god grundopskrift og vi har hørt fra mange, at de bruger den til alt muligt andet bagværk også. Det er i hvert fald verdens bedste pølsehornsdej.

Vores opskrift er anderledes i den forstand, at dejen ikke hæver inden de formes. Vi har erfaret, at det bare giver de lækreste pølsehorn, hvis de kun får lov til at hæve én gang. Derudover så sparer man også tid, da man hurtigt kan ælte dejen sammen og forme dem. Herefter skal de blot hæve inden de skal bages.

Pølsehorn der er rullet og klar til hævning.

Efter hævning ser pølsehornene sådan ud. De er nu klar til at blive bagt.

Kan jeg skifte naturel yoghurt ud med noget andet?

Hemmeligheden bag opskriften på verdens bedste pølsehorn ligger nok i brugen af surmælksprodukt og at de kun skal hæve én gang. Det er ikke så vigtigt hvilket surmælksprodukt du bruger. I vores opskrift bruger vi yoghurt natural, da vi ofte har det i køleskabet. Men du kan også bruge ymer, kærnemælk, neutral skyr eller creme fraiche. Brød, som er bagt med surmælksprodukt, bliver ikke tørt, hvilket gør ideelt at bruge, når man bager pølsebrød.

Det gør også, at du får en helt fantastisk dej at arbejde med. Og det er vigtigt, når man laver pølsehorn. En pølsehornsdej skal nemlig ikke være alt for klistret, da den så hænger fast i bordet. Den her opskrift giver dig en perfekt dej, som er nem at rulle ud. Vi plejer at rulle dejen ud til cirkler, hvorefter vi skærer den ud som en pizza og pølserne rulles op.

Den hurtigste metode til verdens bedste pølsehorn

Vi har to forskellige måder at rulle dem på. Den ene har vi lige forklaret, hvor man ruller dejen ud som en cirkel. Men så har vi også en anden metode, som vi ofte laver, når vi har rigtig travlt. Her ruller man to lange rektangler ud, som man skærer til. Herefter placeres pølserne oven på den ene rektangel af dej med et par centimeters mellemrum. Og så lægges det andet rektangel af dej ovenpå.

Så skæres der med en skarp kniv ned mellem pølserne. Så kommer det til at ligne de pølsehorn, som man ofte kan købe på frost i forskellige supermarkeder eller hos bageren. Du kan se billeder af metoden nedenunder. Det er en nem opskrift, som er endnu hurtigere end den anden metode.

En nem måde at skære pølsehorn ud på. To stykker dej bliver rullet ud og pølserne bliver lagt på. Herefter bliver de skåret med en skarp kniv. Nemme pølsehorn med sesamfrø efter de er blevet bagt.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste pølsehorn bagt ud fra Tangzhong-metoden

Vi lover dig, at begge metoder giver dig de absolut bedste pølsehorn. Hvis de skal være lidt eksta luksus, så kan du også tilsætte ketchup, ost eller barbequesauce i dem, når de rulles. Det giver lidt ekstra fyld, som bestemt ikke gør dem dårligere. Vi putter ofte ketchup i, da man så er fri for at have en bøtte med ved siden af.

Luftige pølsehorn – gode til madpakken

Der er ingen tvivl om, at når vi mangler opskrifter, inspiration eller ideer til madpakken, så falder valget ofte på pølsehorn. De er bare gode til madpakken, hvad enten det er til børn eller til voksne. Og så kan man jo vælge om man vil lave den sunde udgave med lidt færre kalorier som disse grøntsagspølsehorneller om man vil lave dem med fyld i.

Det er også hyggeligt at lave bagværk til madpakken. Vi bruger ofte søndagen til at forberede lidt forskelligt, lækkert og nemt bagværk til fryseren. Det gør bare hverdagen lidt lettere, når man har lidt forskelligt madpakke brød i fryseren, som blot kan tages op.

Opbevaring og bagning

Lige for at runde det hele af, så får du også lige lidt tips til bagningen. Vi får mange spørgsmål angående om pølsehornene kan laves som koldhævet. Og det simple svar er, ja det kan de sagtens. Det er dog vigtigt, når du vælger at koldhæve en almindelig dej, at du skærer ned på mængden af gær. I den her opskrift bliver der brugt 30 g. gær, så vi vil anbefale at skære det ned til 10 g.

Med hensyn til bagningen og bagetiden, så afhænger den også meget af hvor kraftig din ovn er. Vi har en forholdsvis god ovn, men det er ikke sikkert, at din er lige så god. Så husk på, at vores bagetider kun er vejledende. Husk at tjekke til dit bagværk undervejs.  Et godt tip er at sætte din timer 5 minutter tidligere, end hvad der står i opskriften. Så kan du lige tjekke hvordan det ser ud og er de ikke færdige, så lader du dem bare bage videre.

Da der er pølser i, så anbefaler vi, at hvis du ikke vælger at fryse dem ned, så opbevar dem i køleskabet. Da pølser skal opbevares i køleskabet, så går det altså ikke, at have pølsehornene til at ligge på køkkenbordet. Men vi anbefaler helt klart at fryse dem ned. Vi plejer at fordele 3-4 pølsehorn i en lille frysepose. Så er de nemme at tage op.

Skal jeg have en køkkenmaskine for at lave dem?

Og nej, det skal du absolut ikke. De kan sagtens laves uden, selvom en røremaskine er en rigtig god hjælp. Vi har selv denne fra KitchenAid, som vi begge er meget glade for. Hvis du ligesom os, bager ugentligt, så er det rart med en køkkenmaskine. Men hvis du derimod kun bager et par gange om måneden, så er det måske ikke den mest nødvendige investering at lave. I hvert fald ikke som fattig studerende.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej:-)
    Har et uddybende spørgsmål til opbevaring!☺️
    Jeg skal bruge en stor mængde pølsehorn fredag eftemiddag, men har desværre ikke tid at bage pågældende formiddag.
    Hvad vil i anbefale ift opbevaring?
    Jeg havde tænkt oprindelig tænkt, at bage aftenen inden, og opbevare dem i køleskabet til fredag eftermiddag.. Men da jeg læste at i klart anbefaler nedfrysning, blev jeg i tvivl😉
    Gode råd er mere end velkomne, jeg har ikke den store erfaring med pølsehorns bagning 👩🏽‍🍳

    1. Hej Ida

      Vi anbefaler uden tvivl at fryse dem ned og så blot tage dem op fredag morgen. Hvis du ikke har plads i fryseren, så kan de også godt bages aftenen inden. Så skal de bare opbevares køligt godt pakket ned. Giv dem en tur i ovnen inden de serveres så 🙂

      Knus

    1. Hej Christina

      Vi bruger kyllingepølser. Vi plejer at købe dem i Netto, hvor de koster 11-12 kr. for en pakke 🙂 Det er dem vi bedst kan lide.

      Knus

    1. Hej Cecilie

      Det kan du godt. Du erstatter bare med 1 dl. olie. Rapsolie, solsikkeolie eller en anden smagsneutral olie 🙂

      Knus

  2. Hej
    Vi skal bage pølsehornene til en fødselsdag, og kan se du anbefaler at fryse dem ned – skal de opvarmes efter optøning eller bliver de ikke tørre efter en tur i fryseren?

    Vi bager dem dagen før de skal bruges.

    1. Hej Dina

      Du kan godt bruge tørgær. Og jo det skiller, men det gør ikke noget, da det alligevel skal æltes sammen med mel 🙂

      Knus

  3. Hej 🙂
    Spørgsmål??
    Kan man bruge sin alm håndmixer med dejkroge til dejen? Eller er det bare håndkraft, nu når man ikke ejer en røremaskine.
    God dag.

  4. Hej
    Når man vælger den nemme/hurtige metode, vil i da anbefale at pølsehornene sættes tæt på bagepladen, så de “gror” sammen under bagningen? Jeg frygter at dejen ikke lukker sammen i siderne?
    Stor ros for billederne der guider igennem jeres opskrifter- jeg er fan😊
    Mvh Malene

      1. Du skriver varm luft. Indtil nu har jeg altid bagt de to plader hver for sig. Men hvad gør du? Smider du begge plader ind på samme tid, nu du bager med vsrmluft?

        Vi har bagt de her pølsehorn små 10 gange og de bliver gode hver gang. Jeg løb tør for hvedemel her til aften og har måtte bruge kagemel. Jeg er spændt på hvordan resultatet bliver, når der er mindre protein i melet. 🤞🏼

  5. Hej 🙂

    Hvis man vælger at lave det som en koldhævet dej, skal de så hæve når man har formet dem dagen efter?
    Og kan de fryses hvis der er ketchup eller barbequesauce i?

    1. Hej Camilla,

      Ja, så ville jeg lige lade dem efterhæve i 30-40 minutter 🙂
      Og ja de kan sagtens fryses med ketchup eller barbequesauce i.

      Kh

    1. Hej Line,

      Det kan erstattes med et andet surmælksprodukt som creme fraiche, græsk yoghurt, neutral skyr, kærnemælk, ymer osv.
      Det kan også udelades, men de bliver klart bedst med 🙂

      Kh

  6. Behøves man at tage sukker i pølsehornene?
    Fordi jeg må ikke spise noget med sukker og vil rigtig gerne lave de her pølsehorn 🙂
    Kh

        1. Hej Hanne,

          Vi tager dem op 30 min før og lader dem tø op, imens ovnen varmer op. Og så luner vi dem bare ved 190 grader varmluft i ca. 5-6 min. 🙂

          Kh

  7. SERIØST GODE pølsehorn! lidt meget dej, men ellers virkelig virkelig gode! har også god erfaring med dine pizzasnegle.. I begge tilfælde er det dejen, som er mega god og luftig 🙂
    TAK 🙂

  8. Kan se I skriver, at man godt kan fryse pølsehornene ubagte. Hvordan fungerer det ift. hævning? Altså skal pølsehornene hæve inden de smides på frys? Og hvordan man optøning inden de skal bages? Er det bedst i køleskab eller er stuetemperatur ok? 😊

    1. Hej Louise,

      Så former du dem bare og fryser med det samme. Tag dem op 2 timer inden de skal bages og stil dem et lunt sted 🙂

      Kh

    1. Hej Sussie,

      Nej, vi bruger almindelige kyllingepølser. Der sker ikke noget ved, at de står ude i 2 timer 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag