Verdens BEDSTE pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn, som er bløde og nemme at lave.

Verdens BEDSTE pølsehorn

Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste pølsehorn, som også er de nemmeste at lave. Dejen er helt fantastisk at arbejde med og så kræver de kun hævning én gang, sammenlignet med andre opskrifter, hvor de skal hæve to gange. Du kan sagtens erstatte yoghurten med creme fraiche, ymer, kærnemælk eller et andet surmælksprodukt. Det er de bedste pølsehorn, der ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. natural yoghurt
  • 100 g. smør
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 690 g. hvedemel
  • Andet

  • 20 stk. pølser
  • 1 æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
  2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
  3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
  4. Sukker, æg og salt tilsættes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Hvis den virker for våd, så tilsætter du blot lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så rulles den ud med det samme og pølsehornene formes.
  7. Del dejen i to. Put mel på bordet.
  8. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
  9. Gør 2  bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
  10. Dæk pølsehornene til med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer et lunt sted (måske et sted du har gulvvarme eller tæt på en radiator).
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, så de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfrø.
  13. Bag dem i ca. 12-15 min.
  14. Lad dem køle af på en bagerist.

Bedøm denne ret

Opskrift på verdens bedste pølsehorn

Her får du, kort sagt, den bedste opskrift på pølsehorn.  Vi har fået over 500 tilbagemeldinger og alle er fuldstændig enige i, at det er de absolut bedste. De er både til børn og voksne. Du får pølsehorn, som er nemme, luftige og lækre. En bonus er også, at de ikke bliver tørre. Og selvom det er de bedste, så er de ikke sværere at lave end så mange andre. Faktisk er de meget nemmere. De skal nemlig kun hæve én gang, sammenlignet med opskrifter på andre hjemmesider.

Opskrift på verdens bedste pølsehorn

Pølsehorn opskrift

Det er opskriften på pølsehorn, som bliver luftige og bløde – og på ingen måde tørre. De er så nemme at lave og pølsehornsdejen er helt fantastisk at arbejde med. Og så er det så nemt, fordi dejen kun skal hæve én gang. Det har vi erfaret giver lækre og de absolut bedste pølsehorn.

Kan jeg bruge tørgær?

Du kan sagtens bruge tørgær i stedet for frisk gær. Man siger at en pose tørgær, som typisk vejer 11-12 g. svarer til 50 g. frisk gær. Så vi ville blot bruge 2/3 del af en pose tørgær for at få samme effekt. Om du bruger tørgær eller frisk gær ændrer ikke noget på det færdige resultat. Du får stadig et lækkert, hjemmelavet pølsehorn i sidste ende.

Pølsehorn opskrift

Kan jeg røre dejen på røremaskine?

Du vælger selv om du vil røre dejen sammen på røremaskine eller i hånden. Vi har begge en KitchenAid, hvor vi rører dejen sammen på. Det er nemt og hurtigt på den måde, men du kan også sagtens blot bruge hænderne til at røre den sammen. Så svaret er ja, du kan sagtens røre pølsehornsdejen på røremaskine.

Skal jeg have en røremaskine for at lave dem?

Og nej, det skal du som sagt absolut ikke. De kan sagtens laves uden, selvom en røremaskine er en rigtig god hjælp. Vi har selv denne fra KitchenAid, som vi begge er meget glade for. Hvis du ligesom os, bager ugentligt, så er det rart med en køkkenmaskine. Men hvis du derimod kun bager et par gange om måneden, så er det måske ikke den mest nødvendige investering at lave. I hvert fald ikke som fattig studerende.

Grove pølsehorn med fuldkorn

Grove pølsehorn med fuldkorn

Hvis du gerne vil have grove pølsehorn med ekstra fuldkorn, så kan du sagtens bruge en form for fuldkornsmel. Du udskifter blot 200 – 250 g. med eksempelvis grahamsmel, hvid hvede, rugmel, speltmel eller fuldkornsmel. Du kan også tilsætte lidt durummel, hvis de skal være lidt mere sprøde. Vi har prøvet med alle slags og det giver stadigvæk grove pølsehorn, som er luftige og lækre selvom der er ekstra fuldkorn i. Mange har nemlig efterspurgt et groft alternativ, så det har du her. Perfekt som en sund madpakke eller sund frokost.

LÆS OGSÅ: Sunde blomkålspølsehorn 

Grov dej til pølsehorn, som er rullet ud. Klar til at blive skåret, så pølsehornene kan blive rullet.

Hvordan formes/rulles pølsehorn?

Vi plejer altid at dele dejen i 2, som hver især bliver rullet ud til to store cirkler. Herefter skærer vi dem ud i 10 stykker, så det ligner en pizza. Så placerer man pølsen ved den brede ende og ruller dejen rundt om. Hvis du vil have en anden metode til hvordan de formes eller rulles, så kan du læse om en anden metode lidt længere nede i indlægget. Hvis du vil se en video af “pizza-metoden”, så kan du se det lige under selve opskriften. Der ligger der et link til video, hvor vi viser fremgangsmåden.

Dej til pølsehorn, som er rullet ud. Her er der lagt pølser på, som er klar til at blive rullet sammen.

Pølsehornsdej til de bedste pølsehorn

En pølsehornsdej er egentlig blot en simpel gærdej. Derfor kan du også sagtens bruge dejen til eksempelvis pizzasnegle eller andet bagværk. Det er en rigtig god grundopskrift og vi har hørt fra mange, at de bruger den til alt muligt andet bagværk også. Det er i hvert fald verdens bedste pølsehornsdej.

Vores opskrift er anderledes i den forstand, at dejen ikke hæver inden de formes. Vi har erfaret, at det bare giver de lækreste pølsehorn, hvis de kun får lov til at hæve én gang. Derudover så sparer man også tid, da man hurtigt kan ælte dejen sammen og forme dem. Herefter skal de blot hæve inden de skal bages.

Pølsehorn der er rullet og klar til hævning.

Efter hævning ser pølsehornene sådan ud. De er nu klar til at blive bagt.

Kan jeg skifte yoghurt naturel ud med noget andet?

Hemmeligheden bag opskriften på verdens bedste pølsehorn ligger nok i brugen af surmælksprodukt og at de kun skal hæve én gang. Det er ikke så vigtigt hvilket surmælksprodukt du bruger. I vores opskrift bruger vi yoghurt natural, da vi ofte har det i køleskabet. Men du kan også bruge ymer, A38, kærnemælk, neutral skyr eller creme fraiche. Brød, som er bagt med surmælksprodukt, bliver ikke tørt, hvilket gør ideelt at bruge, når man bager pølsebrød.

Det gør også, at du får en helt fantastisk dej at arbejde med. Og det er vigtigt, når man laver pølsehorn. En pølsehornsdej skal nemlig ikke være alt for klistret, da den så hænger fast i bordet. Den her opskrift giver dig en perfekt dej, som er nem at rulle ud.

Hvor længe skal pølsehorn bage? Hvad er bagetiden? 

Hvor længe skal pølsehorn bage? Hvad er bagetiden?

Hvad er bagetiden for pølsehorn? Hvor længe skal de have i ovn? Der er en helt speciel grund til, at vi skriver 12-15 minutters bagetid i vores opskrift. Ingen ovne varmer ens, så bare fordi vi bager pølsehornene i 13 minutter, så er det ikke sikkert de skal have lige så lang tid i din ovn. Der kan være stor forskel på om man har en gammel gasovn eller en helt ny moderne ovn. Generelt er det altid en god tommerfingerregel at holde øje med sit bagværk, når 80% af den anviste tid er gået. Hold derfor øje med den allerede efter 10 minutter.

Bages pølsehorn ved alm. ovn eller varmluft? Vi bager vores pølsehorn ved varmluft, da vi synes det giver det bedste resultat. Bag dog kun én plade af gangen, da det giver den flotteste og mest jævne farve og bagning.

Pølsehornsdej til de bedste pølsehorn

Den hurtigste metode til verdens bedste pølsehorn

Vi har to forskellige måder at rulle dem på. Den ene har vi lige forklaret, hvor man ruller dejen ud som en cirkel. Men så har vi også en anden metode, som vi ofte laver, når vi har rigtig travlt. Her ruller man to lange rektangler ud, som man skærer til. Herefter placeres pølserne oven på den ene rektangel af dej med et par centimeters mellemrum. Og så lægges det andet rektangel af dej ovenpå.

Så skæres der med en skarp kniv ned mellem pølserne. Så kommer det til at ligne de pølsehorn, som man ofte kan købe på frost i forskellige supermarkeder eller hos bageren. Du kan se billeder af metoden nedenunder. Det er en nem opskrift, som er endnu hurtigere end den anden metode.

En nem måde at skære pølsehorn ud på. To stykker dej bliver rullet ud og pølserne bliver lagt på. Herefter bliver de skåret med en skarp kniv. Nemme pølsehorn med sesamfrø efter de er blevet bagt.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste pølsehorn bagt ud fra Tangzhong-metoden

Vi lover dig, at begge metoder giver dig de absolut bedste pølsehorn. Hvis de skal være lidt eksta luksus, så kan du også tilsætte ketchup, ost eller barbequesauce i dem, når de rulles. Det giver lidt ekstra fyld, som bestemt ikke gør dem dårligere. Vi putter ofte ketchup i, da man så er fri for at have en bøtte med ved siden af.

Hvilke pølser bruger I?

Vi får ofte spørgsmål om hvilke pølser vi bruger til pølsehorn. Vi kan rigtig godt lide kyllingepølser, som vi køber i Netto eller Aldi. De har også den perfekte størrelse og det er ikke nødvendigt at skære dem over. Men du kan også bruge wienerpølser, brunchpølser, cocktailpølser eller en anden slags pølse. Det er helt op til dig selv og hvilke pølser du synes smager bedst.

Hvad pensler man pølsehorn med?

Vi pensler altid vores pølsehorn med sammenpisket æg. Hvis du ikke har det, så kan du også lade være med at pensle dem med noget. Det giver en lidt mere mat overflade, hvorimod æg giver dem en blank og flot overflade. Du kan også pensle med kold kaffe, vand eller mælk. Vi synes dog de bliver flottest med sammenpisket æg og hvis man drysser sesamfrø, så hænger de også bedst fast i æg.

Hvordan opbevares pølsehorn bedst? 

Hvordan opbevares pølsehorn bedst?

`Ét andet spørgsmål vi ofte får er, hvordan holder pølsehorn sig bedst? Skal de opbevares i eller udenfor køleskab? Vi opbevarer altid pølsehorn i køleskabet, hvis de ikke skal spises med det samme. Det gør vi, da der er en pølse i, som ikke kan holde sig i stuetemperatur i flere timer. Holdbarheden i køleskab er ca. 2-3 dage, men vi anbefaler at fryse dem ned, hvis de ikke skal spises samme dag. Så er de altså bare bedst. Vi plejer at fordele 3-4 pølsehorn i en lille frysepose. Så er de nemme at tage op.

Holdbarhed i fryser og i køleskab

Hvor længe kan pølsehorn holde sig i fryser og køleskab? Som sagt, så kan dine pølsehorn holde sig 2-3 dage i køleskabet. Hvis du fryser dem ned, så kan de holde sig ca. 1-2 måneder. Men vores får aldrig lov til at ligge så længe, da de oftest er spist inden.

Hvordan tilberedes pølsehorn fra frost?

Hvordan tilberedes pølsehorn fra frost?

Når du har frosset dine pølsehorn ned i fryseren og det er ved at være tid til at tage dem op, så er der mange der har spørgsmålet: Hvordan varmes de bedst op fra frost?

Vi fryser dem som sagt altid ned 3-4 stykker i en pose, da det lige passer til det antal vi ofte også tager op. Når vi tager dem op fra frost, så er det vigtigt, at du ikke blot lader dem ligge i posen. Især ikke hvis de ligger tæt i posen. Hvis der er meget frost i posen og der er dannet meget is, så risikerer du, at dine pølsehorn bliver våde ved optøning. Vi plejer derfor at tage dem ud af posen og placere dem på en bagerist. Læg evt. et viskestykke henover. Så lader vi dem tø op 1-2 timer. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og giv dem 4-5 minutter i ovnen.

Pølsehorn i mikroovn

Du kan også godt varme dem op fra frost i mikroovnen. Giv dem 3 minutter i mikroovnen. Vi anbefaler dog, at man luner dem i ovnen eller på en brødrister, da vi synes det giver det bedste resultat.

Koldhævning og langtidshævning af pølsehorn

Koldhævning og langtidshævning af pølsehorn

Kan man koldhæve pølsehornene? Kan de langtidshæves og hæves natten over? Vi får mange spørgsmål angående om pølsehornene kan laves som koldhævet og langtidshævet. Og det simple svar er, ja det kan de sagtens. Det er dog vigtigt, når du vælger at koldhæve en almindelig dej, at du skærer ned på mængden af gær. I den her opskrift bliver der brugt 30 g. gær, så vi vil anbefale at skære det ned til 15 g. 

Når man koldhæver eller langtidshæver, så lader man typisk dejen hæve natten over. Eller som minimum 8-10 timer. Det kan man også sagtens med disse pølsehorn. Du kan selv vælge om du blot vil lade dejen koldhæve eller om du vil forme pølsehornene og lade dem hæve natten over. Det kan dog være lidt svært at få plads til pølsehornene i køleskabet, hvis de er formet på forhånd. I dee koldere måneder kan man med fordel lade dem hæve i et udehus med et viskestykke over sig.

Hvordan bages de, når de er koldhævet?

Når de skal bages, så er bagetiden den samme. Hvis du blot har valgt at koldhæve selve dejen, så tages den ud og pølsehornene formes. Herefter skal de hæve 1 time ved stuetemperatur. Hvis du har formet dem og ladet dem koldhæve sådan natten over, så tages de også ud 1 time før de skal bages.

Opskrift på verdens bedste pølsehorn

Luftige og nemme pølsehorn – gode til madpakken

Der er ingen tvivl om, at når vi mangler opskrifter, inspiration eller ideer til madpakken, så falder valget ofte på pølsehorn. De er bare gode til madpakken, hvad enten det er til børn eller til voksne. Og så kan man jo vælge om man vil lave den sunde udgave med lidt færre kalorier som disse grøntsagspølsehorn eller om man vil lave dem med fyld i.

Det er også hyggeligt at lave bagværk til madpakken. Vi bruger ofte søndagen til at forberede lidt forskelligt, lækkert og nemt bagværk til fryseren. Det gør bare hverdagen lidt lettere, når man har lidt forskelligt madpakke brød i fryseren, som blot kan tages op.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej:-)
    Har et uddybende spørgsmål til opbevaring!☺️
    Jeg skal bruge en stor mængde pølsehorn fredag eftemiddag, men har desværre ikke tid at bage pågældende formiddag.
    Hvad vil i anbefale ift opbevaring?
    Jeg havde tænkt oprindelig tænkt, at bage aftenen inden, og opbevare dem i køleskabet til fredag eftermiddag.. Men da jeg læste at i klart anbefaler nedfrysning, blev jeg i tvivl😉
    Gode råd er mere end velkomne, jeg har ikke den store erfaring med pølsehorns bagning 👩🏽‍🍳

    1. Hej Ida

      Vi anbefaler uden tvivl at fryse dem ned og så blot tage dem op fredag morgen. Hvis du ikke har plads i fryseren, så kan de også godt bages aftenen inden. Så skal de bare opbevares køligt godt pakket ned. Giv dem en tur i ovnen inden de serveres så 🙂

      Knus

    1. Hej Christina

      Vi bruger kyllingepølser. Vi plejer at købe dem i Netto, hvor de koster 11-12 kr. for en pakke 🙂 Det er dem vi bedst kan lide.

      Knus

    1. Hej Cecilie

      Det kan du godt. Du erstatter bare med 1 dl. olie. Rapsolie, solsikkeolie eller en anden smagsneutral olie 🙂

      Knus

  2. Hej
    Vi skal bage pølsehornene til en fødselsdag, og kan se du anbefaler at fryse dem ned – skal de opvarmes efter optøning eller bliver de ikke tørre efter en tur i fryseren?

    Vi bager dem dagen før de skal bruges.

    1. Hej Dina

      Du kan godt bruge tørgær. Og jo det skiller, men det gør ikke noget, da det alligevel skal æltes sammen med mel 🙂

      Knus

  3. Hej 🙂
    Spørgsmål??
    Kan man bruge sin alm håndmixer med dejkroge til dejen? Eller er det bare håndkraft, nu når man ikke ejer en røremaskine.
    God dag.

  4. Hej
    Når man vælger den nemme/hurtige metode, vil i da anbefale at pølsehornene sættes tæt på bagepladen, så de “gror” sammen under bagningen? Jeg frygter at dejen ikke lukker sammen i siderne?
    Stor ros for billederne der guider igennem jeres opskrifter- jeg er fan😊
    Mvh Malene

      1. Du skriver varm luft. Indtil nu har jeg altid bagt de to plader hver for sig. Men hvad gør du? Smider du begge plader ind på samme tid, nu du bager med vsrmluft?

        Vi har bagt de her pølsehorn små 10 gange og de bliver gode hver gang. Jeg løb tør for hvedemel her til aften og har måtte bruge kagemel. Jeg er spændt på hvordan resultatet bliver, når der er mindre protein i melet. 🤞🏼

  5. Hej 🙂

    Hvis man vælger at lave det som en koldhævet dej, skal de så hæve når man har formet dem dagen efter?
    Og kan de fryses hvis der er ketchup eller barbequesauce i?

    1. Hej Camilla,

      Ja, så ville jeg lige lade dem efterhæve i 30-40 minutter 🙂
      Og ja de kan sagtens fryses med ketchup eller barbequesauce i.

      Kh

    1. Hej Line,

      Det kan erstattes med et andet surmælksprodukt som creme fraiche, græsk yoghurt, neutral skyr, kærnemælk, ymer osv.
      Det kan også udelades, men de bliver klart bedst med 🙂

      Kh

  6. Behøves man at tage sukker i pølsehornene?
    Fordi jeg må ikke spise noget med sukker og vil rigtig gerne lave de her pølsehorn 🙂
    Kh

        1. Hej Hanne,

          Vi tager dem op 30 min før og lader dem tø op, imens ovnen varmer op. Og så luner vi dem bare ved 190 grader varmluft i ca. 5-6 min. 🙂

          Kh

          1. Det er de allerbedste pølsehorn, jeg nogensinde har bagt.
            Og jeg har bagt efter rigtig mange forskellige opskrifter, for at finde den rette. Denne opskrift vandt over alle, og det er nu den, jeg altid bruger.
            De er bare så gode, bløde og luftige MUMS!
            Tak for at dele.

  7. SERIØST GODE pølsehorn! lidt meget dej, men ellers virkelig virkelig gode! har også god erfaring med dine pizzasnegle.. I begge tilfælde er det dejen, som er mega god og luftig 🙂
    TAK 🙂

  8. Kan se I skriver, at man godt kan fryse pølsehornene ubagte. Hvordan fungerer det ift. hævning? Altså skal pølsehornene hæve inden de smides på frys? Og hvordan man optøning inden de skal bages? Er det bedst i køleskab eller er stuetemperatur ok? 😊

    1. Hej Louise,

      Så former du dem bare og fryser med det samme. Tag dem op 2 timer inden de skal bages og stil dem et lunt sted 🙂

      Kh

    1. Hej Sussie,

      Nej, vi bruger almindelige kyllingepølser. Der sker ikke noget ved, at de står ude i 2 timer 🙂

      Kh

  9. Kan man komme en lidt havregrød eller havregryn i, for at gøre dem lidt grovere på den måde? Glæder mig til at prøve at bage dem 😊😊.

      1. Har netop bagt en omgang til teenagerens madpakker – jeg fik lavet 8 pølsehorn, 15 snegle med skinke/ost og 4 almindelige boller, så det blev også dagens aftensmad. Manden og især teenager var MEGET vilde med dem. De får både UG , med streg under og 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. Og dette til trods for de var lavet grove med en lille portion øllebrød og grahamsmel i (siger ikke så lidt). Planen er, at de skal i fryseren – 3 pr pose, som så kan tages ud om morgenen, for at tø op. MEN….. hvordan anbefaler du, at han gør, for at de bliver bedst i skolen? Han har ikke adgang til hverken ovn eller brødrister. Microovn – det er usikkert (i disse corona tider). De store klasser har kun egen elkedel, som ikke er meget bevendt i denne situation.

        1. Hejsa,

          Dejligt, at de faldt i god jord!
          Så ville vi blot tage dem op om morgenen. Hvis de skal spises til middag, så er de tøet op til den tid. De er også fine, selvom de ike bliver varmet op igen.

          KH

  10. Sikke en skøn skøn opskrift 🙂 Det må jeg gi´jer. Jeg har bagt rigtig mange pølsehorn, og denne er virkelig lækker og så er de altså flotte også 😀 Har i en god og luftig opskrift ligesom de her, bare i en grov og mere sund metode med mindre kalorier? 🙂

    1. Hej Mia,

      Dejligt opskriften er faldet i god jord! Du kan skifte lidt af hvedemelet ud med en grovere variant som grahamsmel, fuldkornsmel osv.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag