Tilmeld nyhedsbrev

Verdens BEDSTE p√łlsehorn

Verdens bedste p√łlsehorn, som er bl√łde og nemme at lave.

Verdens BEDSTE p√łlsehorn

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift p√• verdens bedste p√łlsehorn, som ogs√• er de nemmeste at lave. Dejen er helt fantastisk at arbejde med og s√• kr√¶ver de kun h√¶vning √©n gang, sammenlignet med andre opskrifter, hvor de skal h√¶ve to gange. Du kan sagtens erstatte yoghurten med creme fraiche, ymer, k√¶rnem√¶lk eller et andet surm√¶lksprodukt. Det er de bedste p√łlsehorn, der ikke bliver t√łrre.

Ingrediensliste

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. natural yoghurt
  • 100 g. sm√łr
  • 30 g. g√¶r
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 √¶g
  • 690 g. hvedemel

Andet

  • 20 stk. p√łlser
  • 1 √¶g
  • Sesamfr√ł

Fremgangsmåde

  1. Sm√łr smeltes over lav varme. Herefter tils√¶ttes vand og natural yoghurt og det hele r√łres godt sammen.
  2. Hele blandingen h√¶ldes over i en sk√•l eller over i din r√łremaskine. Det m√• max have en temperatur p√• 37 grader (lillefingervarmt), ellers d√łr g√¶ren.
  3. G√¶r tils√¶ttes og det hele r√łres godt sammen.
  4. Sukker, æg og salt tilsættes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og √¶ltes godt sammen. Det er nemmest i en r√łremaskine. Dejen kan godt virke for v√•d, men lad dejen k√łre i r√łremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, s√• er den f√¶rdig.
  6. I stedet for at s√¶tte dejen til h√¶vning, s√• rulles den ud med det samme og p√łlsehornene formes.
  7. Del dejen i to. Put mel på bordet.
  8. Rul begge klumper dej ud i to¬†STORE cirkler og sk√¶r dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du p√łlserne p√• og ruller dejen stramt rundt om p√łlserne.
  9. G√łr 2 ¬†bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, s√• kan du have 8 p√• hver bageplade.
  10. D√¶k p√łlsehornene til med viskestykker og lad dem h√¶ve i 1,5 ‚Äď 2 timer.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Sl√• et √¶g sammen og pensl dine p√łlsehorn forsigtigt, s√• de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfr√ł.
  13. Bag dem i ca. 12-15 min.
  14. Lad dem k√łle af p√• en bagerist.

Bed√łm denne ret

Verdens bedste p√łlsehorn

Det her er kort sagt, verdens bedste p√łlsehorn. Vi har f√•et over 500 tilbagemeldinger og alle er fuldst√¶ndig enige i, at det er de absolut bedste. Du f√•r p√łlsehorn, som er nemme, luftige og l√¶kre. En bonus er ogs√•, at de ikke bliver t√łrre. Og selvom det er de bedste, s√• er de ikke sv√¶rere at lave end s√• mange andre. Faktisk er de meget nemmere. De skal nemlig kun h√¶ve √©n gang, sammenlignet med opskrifter p√• andre hjemmesider.

Grove p√łlsehorn

Hvis du gerne vil have grovere p√łlsehorn, s√• kan du sagtens bruge en form for fuldkornsmel. Du udskifter blot 200 – 250 g. med eksempelvis grahamsmel, rugmel, speltmel eller fuldkornsmel. Vi har pr√łvet med alle slags og de er stadig nemme at lave og super luftige. Mange har nemlig efterspurgt et groft alternativ, s√• det har du her. Perfekt som en sund madpakke eller sund frokost.

L√ÜS OGS√Ö: Sunde blomk√•lsp√łlsehorn¬†

Grov dej til p√łlsehorn, som er rullet ud. Klar til at blive sk√•ret, s√• p√łlsehornene kan blive rullet.

Dej til p√łlsehorn, som er rullet ud. Her er der lagt p√łlser p√•, som er klar til at blive rullet sammen.

P√łlsehorn der er rullet og klar til h√¶vning.

Efter h√¶vning ser p√łlsehornene s√•dan ud. De er nu klar til at blive bagt.

Hemmeligheden bag opskriften p√• verdens bedste p√łlsehorn ligger nok i brugen af surm√¶lksprodukt og at de kun skal h√¶ve √©n gang. Det er ikke s√• vigtigt hvilket surm√¶lksprodukt du bruger. I vores opskrift bruger vi yoghurt natural, da vi ofte har det i k√łleskabet. Men du kan ogs√• bruge ymer, k√¶rnem√¶lk, neutral skyr eller creme fraiche. Br√łd, som er bagt med surm√¶lksprodukt, bliver ikke t√łrt, hvilket g√łr ideelt at bruge, n√•r man bager p√łlsebr√łd.

Det g√łr ogs√•, at du f√•r en helt fantastisk dej at arbejde med. Og det er vigtigt, n√•r man laver p√łlsehorn. En p√łlsehornsdej skal nemlig ikke v√¶re alt for klistret, da den s√• h√¶nger fast i bordet. Den her opskrift giver dig en perfekt dej, som er nem at rulle ud. Vi plejer at rulle dejen ud til cirkler, hvorefter vi sk√¶rer den ud som en pizza og p√łlserne rulles op.

Den hurtigste metode til verdens bedste p√łlsehorn

Vi har to forskellige m√•der at rulle dem p√•. Den ene har vi lige forklaret, hvor man ruller dejen ud som en cirkel. Men s√• har vi ogs√• en anden metode, som vi ofte laver, n√•r vi har rigtig travlt. Her ruller man to lange rektangler ud, som man sk√¶rer til. Herefter placeres p√łlserne oven p√• den ene rektangel af dej med et par centimeters mellemrum. Og s√• l√¶gges det andet rektangel af dej ovenp√•.

S√• sk√¶res der med en skarp kniv ned mellem p√łlserne. S√• kommer det til at ligne de p√łlsehorn, som man ofte kan k√łbe p√• frost i forskellige supermarkeder eller hos bageren. Du kan se billeder af metoden nedenunder. Det er en nem opskrift, som er endnu hurtigere end den anden metode.

En nem m√•de at sk√¶re p√łlsehorn ud p√•. To stykker dej bliver rullet ud og p√łlserne bliver lagt p√•. Herefter bliver de sk√•ret med en skarp kniv. Nemme p√łlsehorn med sesamfr√ł efter de er blevet bagt.

L√ÜS OGS√Ö: Verdens bedste p√łlsehorn bagt ud fra Tangzhong-metoden

Vi lover dig, at begge metoder giver dig de absolut bedste p√łlsehorn. Hvis de skal v√¶re lidt eksta luksus, s√• kan du ogs√• tils√¶tte ketchup, ost eller barbequesauce i dem, n√•r de rulles. Det giver lidt ekstra fyld, som bestemt ikke g√łr dem d√•rligere. Vi putter ofte ketchup i, da man s√• er fri for at have en b√łtte med ved siden af.

Verdens bedste p√łlsehorn – gode til madpakken

Der er ingen tvivl om, at n√•r vi mangler opskrifter, inspiration eller ideer til madpakken, s√• falder valget ofte p√• p√łlsehorn. De er bare gode til madpakken, hvad enten det er til b√łrn eller til voksne. Og s√• kan man jo v√¶lge om man vil lave den sunde udgave med lidt f√¶rre kalorier som disse gr√łntsagsp√łlsehorneller om man vil lave dem med fyld i.

Det er ogs√• hyggeligt at lave bagv√¶rk til madpakken. Vi bruger ofte s√łndagen til at forberede lidt forskelligt, l√¶kkert og nemt bagv√¶rk til fryseren. Det g√łr bare hverdagen lidt lettere, n√•r man har lidt forskelligt madpakke br√łd i fryseren, som blot kan tages op.

Opbevaring og bagning

Lige for at runde det hele af, s√• f√•r du ogs√• lige lidt tips til bagningen. Vi f√•r mange sp√łrgsm√•l ang√•ende om p√łlsehornene kan laves som koldh√¶vet. Og det simple svar er, ja det kan de sagtens. Det er dog vigtigt, n√•r du v√¶lger at koldh√¶ve en almindelig dej, at du sk√¶rer ned p√• m√¶ngden af g√¶r. I den her opskrift bliver der brugt 30 g. g√¶r, s√• vi vil anbefale at sk√¶re det ned til 10 g.

Med hensyn til bagningen og bagetiden, så afhænger den også meget af hvor kraftig din ovn er. Vi har en forholdsvis god ovn, men det er ikke sikkert, at din er lige så god. Så husk på, at vores bagetider kun er vejledende. Husk at tjekke til dit bagværk undervejs.  Et godt tip er at sætte din timer 5 minutter tidligere, end hvad der står i opskriften. Så kan du lige tjekke hvordan det ser ud og er de ikke færdige, så lader du dem bare bage videre.

Da der er p√łlser i, s√• anbefaler vi, at hvis du ikke v√¶lger at fryse dem ned, s√• opbevar dem i k√łleskabet. Da p√łlser skal opbevares i k√łleskabet, s√• g√•r det alts√• ikke, at have p√łlsehornene til at ligge p√• k√łkkenbordet. Men vi anbefaler helt klart at fryse dem ned. Vi plejer at fordele 3-4 p√łlsehorn i en lille frysepose. S√• er de nemme at tage op.

Skal jeg have en k√łkkenmaskine for at lave dem?

Og nej, det skal du absolut ikke. De kan sagtens laves uden, selvom en r√łremaskine er en rigtig god hj√¶lp. Vi har selv denne fra KitchenAid, som vi begge er meget glade for. Hvis du ligesom os, bager ugentligt, s√• er det rart med en k√łkkenmaskine. Men hvis du derimod kun bager et par gange om m√•neden, s√• er det m√•ske ikke den mest n√łdvendige investering at lave. I hvert fald ikke som fattig studerende.

F√łlg ogs√• med p√• de sociale medier

Du kan f√łlge med p√• vores Facebookside, hvor vi ugentligt l√¶gger sp√¶ndende nye opskrifter op. Vi er ogs√• p√• Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan f√łlge med p√• Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej:-)
    Har et uddybende sp√łrgsm√•l til opbevaring!‚ėļÔłŹ
    Jeg skal bruge en stor m√¶ngde p√łlsehorn fredag eftemiddag, men har desv√¶rre ikke tid at bage p√•g√¶ldende formiddag.
    Hvad vil i anbefale ift opbevaring?
    Jeg havde t√¶nkt oprindelig t√¶nkt, at bage aftenen inden, og opbevare dem i k√łleskabet til fredag eftermiddag.. Men da jeg l√¶ste at i klart anbefaler nedfrysning, blev jeg i tvivlūüėČ
    Gode r√•d er mere end velkomne, jeg har ikke den store erfaring med p√łlsehorns bagning ūüĎ©ūüŹĹ‚Äćūüć≥

    1. Hej Ida

      Vi anbefaler uden tvivl at fryse dem ned og s√• blot tage dem op fredag morgen. Hvis du ikke har plads i fryseren, s√• kan de ogs√• godt bages aftenen inden. S√• skal de bare opbevares k√łligt godt pakket ned. Giv dem en tur i ovnen inden de serveres s√• ūüôā

      Knus

    1. Hej Christina

      Vi bruger kyllingep√łlser. Vi plejer at k√łbe dem i Netto, hvor de koster 11-12 kr. for en pakke ūüôā Det er dem vi bedst kan lide.

      Knus

        1. Hej Katrine

          Du kan godt koldh√¶ve dejen. Tils√¶t blot 10-15 g. g√¶r i stedet og s√¶t den p√• k√łl natten over.

          Knus

    1. Hej Cecilie

      Det kan du godt. Du erstatter bare med 1 dl. olie. Rapsolie, solsikkeolie eller en anden smagsneutral olie ūüôā

      Knus

  2. Hej
    Vi skal bage p√łlsehornene til en f√łdselsdag, og kan se du anbefaler at fryse dem ned – skal de opvarmes efter opt√łning eller bliver de ikke t√łrre efter en tur i fryseren?

    Vi bager dem dagen f√łr de skal bruges.

    1. Hej Dina

      Du kan godt bruge t√łrg√¶r. Og jo det skiller, men det g√łr ikke noget, da det alligevel skal √¶ltes sammen med mel ūüôā

      Knus

  3. Hej ūüôā
    Sp√łrgsm√•l??
    Kan man bruge sin alm h√•ndmixer med dejkroge til dejen? Eller er det bare h√•ndkraft, nu n√•r man ikke ejer en r√łremaskine.
    God dag.

  4. Hej
    N√•r man v√¶lger den nemme/hurtige metode, vil i da anbefale at p√łlsehornene s√¶ttes t√¶t p√• bagepladen, s√• de ‚Äúgror‚ÄĚ sammen under bagningen? Jeg frygter at dejen ikke lukker sammen i siderne?
    Stor ros for billederne der guider igennem jeres opskrifter- jeg er fanūüėä
    Mvh Malene

    1. Hej Malene,

      Ja, s√• vil vi s√¶tte dem med 1-2 cm. mellemrum, s√• de h√¶ver sammen ūüôā
      Og sk√łnt at h√łre!

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven